Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Lezzetin merkezi Gökçebey’de

Fransa, İtalya, İran ve Türk mutfağının eşsiz lezzeti ve tamamen organik ve yöresel ürünlerin mekanı Gökçebey Sanat Merkezi bir beş yıldızlı restorandan da öte bir mekan.

Çeşitli enstrüman kurslarının da verildiği Gökçebey Sanat Merkezinde gençler, içinde kütüphane bulunuyor. Türkiye’deki ünlü sanatçıların ardında saz üstadı olarak görev yapan Şemsettin Yılmaz, Pandemi sonrası İstanbul’dan memleketi Gökçebey’e dönerek ultra lüks bir restoran ve eğitim merkezi açtı.

Zonguldak’ın ve Gökçebey’in kaybolmaya yüz tutmuş yemeklerinin de tanıtımının yapıldığı Restoran’da son olarak “Malay” yemeği gecesi yapılmış. Restoranın tasarımında Hint esinlenmesi de dikkatlerden kaçmıyor.

‘ET’ PROFESÖRÜ

Gökçebey Sanat Merkezinde Müdürlük yapan Yılmaz Bayramusta adeta et profesörü. Et yemeklerinde uzman olan Bayramusta’nın soslu hiçbir katkı içinde olmayan köftesi ise kısa sürede adeta dillere destan olmuş.

İran Mutfağından sorumlu olan Elham Najmi Yılmaz ise farklı kültürlerin enfes mezeleri ve sunumu ile Vadi bölgesinin ailecek yemek yenecek vazgeçilmez mekanı olmasında büyük pay sahibi.

SUNUM HARİKA…

Her gece muhteşem Gökçebey manzarasında adeta Türkü evi gibi hizmet veren Gökçebey Sanat Merkezi Restoranın bir özelliği de damsız asla müşteri kabul edilmemesinden geçiyor. Kısa sürede Gökçebeyli hanımlar için özel günlerin düzenlendiği, yöresel mutfağın yemeklerinin tanıtıldığı özel günler büyük beğeni topluyor. Farkındalığın her alanda yaratıldığı beş yıldızlı restoranda hizmet kalitesi ve masaya yapılan sunum ise ayrıca bir güzellik olarak yansıtılıyor. Güler yüzlü personel ve müşteri diyaloğunun oldukça farklı olması mekana ayrı bir özellik katıyor.

‘ORGANİK’ HASSASİYETİ

Batı Karadeniz Bölgesinde eşi benzeri olmayan Gökçebey Sanat Merkezi Restoranda meşhur Safran ile İran Pirinci ile yapılan pilav ise müşterilerden büyük beğeni topluyor. İran mutfağından sorumlu Elham Najmi Yılmaz, Hangi ülkenin mutfağına ait yemeği sunduklarında mutlaka onun malzemesini o ülkeden getirdiklerini söylüyor. İranlı olmasına karşın Zonguldak ve Gökçebey’in kaybolmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerini müşterileriyle buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını kaydeden Bayan Yılmaz, “Tüm ürünlerimiz organik. Her malzemenin organiğini kullanıyoruz. Farklı ülkelerin mezelerini üretiyoruz. Her şeyden önemlisi müşteri memnuniyeti bizim için her şeyden önemli” diyor.

FİYATLAR BÜTÇE DOSTU

350 metre karelik alanda kurulu bulunan restoranda herkesin görebileceği açık mutfak ise dikkatten kaçmıyor. Müşterilerinin çoğunluğunun bayanlardan oluştuğunu söyleyen mekan sahibi saz ve söz üstadı Şemsettin Yılmaz, yiyecek fiyatlarının oldukça makul olduğunu kaydederek, “Fiyatlarımız halkımızın bütçesine uygun. Bu mekan sadece bir restoran değil. Enstrüman kursları, yöresel ürün satışları ve yöresel yemeklerin tanıtım merkezi. Sahnemizde ki piyano göstermelik değil. Burada Piyano resitalleri de yapılmakta” diyor.

SANAT MÜZİĞİ VE ÖZGÜN MÜZİKLE DE KULAKLARIN PASI SİLİNİYOR

Farklı konseptlerin bir araya geldiği restoran Gökçebey Sanat Merkezinde Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği, Özgün müziğe de yemek eşliğinde doyabiliyorsunuz. Mekan sahibi, sahnede sazıyla türkülerini söyleyen Şemsettin Yılmaz, İstanbul’da ünlü sanatçılarla çıktıkları mekanlar, turneler ve konserlerde dünyayı gezip dolaşmış. Dünyada gördüklerini ve İstanbul’da ki sanat hayatında eğlendiği ve eğlendirdiği mekanlar bugünkü işletmesinin farklı konseptte olmasını sağlamış.

Gökçebey’e yolu düşen yerli ve yabancı turistlerin büyük beğenisini toplayan Gökçebey Sanat Merkezi Restoran meşhur Gurmeleri de davet ediyor. Ailecek yemek yenecek ve eğlenilebilecek bir mekan yapan Şemsettin Yılmaz adeta hiçbir masraftan kaçınmamış ve kaliteden asla ödün vermemiş.

SPESİFİK TATLAR SİZLERİ BEKLİYOR

Lüks restoranlarda olan tüm özelliğe sahip Gökçebey Sanat Merkezi Restoran’da bar ve lounge alanı bulunuyor. Bu alanlar müşterilerin, yemek öncesinde veya yemek sonrasında keyifli vakit geçirebilecekleri de sağlanıyor. Şık bir bar tezgahı, kaliteli içecekler, spesifik tatlar ve rahat oturma düzenleri, basit ve keyifli bir içecek deneyimi sunuyor. Yolu düşenler için Rezervasyon Tel: 05375114712.

Kültür ve Turizm Bakanlığının Zonguldak’ta kaybolan Yöresel Yemeklerin adeta merkezi olan Gökçebey Sanat Merkezi Restorana destek olması bekleniyor. Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün yöresel unutulmaya yüz tutmuş mutfak konusunda ki çalışmalarına örnek olacak bir mekan olan Gökçebey Sanat Merkezi beş yıldızlı olmayı hak ediyor.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 16.08.2024  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (296)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 104 | Toplam Ziyaretçi: 12,120,060 | Ip Adresiniz: 18.118.12.186 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.