Lezzetin merkezi Gökçebey’de

Fransa, Italya, Iran ve Türk mutfaginin essiz lezzeti ve tamamen organik ve yöresel ürünlerin mekani Gökçebey Sanat Merkezi bir bes yildizli restorandan da öte bir mekan.

Çesitli enstrüman kurslarinin da verildigi Gökçebey Sanat Merkezinde gençler, içinde kütüphane bulunuyor. Türkiye’deki ünlü sanatçilarin ardinda saz üstadi olarak görev yapan Semsettin Yilmaz, Pandemi sonrasi Istanbul’dan memleketi Gökçebey’e dönerek ultra lüks bir restoran ve egitim merkezi açti.

Zonguldak’in ve Gökçebey’in kaybolmaya yüz tutmus yemeklerinin de tanitiminin yapildigi Restoran’da son olarak “Malay” yemegi gecesi yapilmis. Restoranin tasariminda Hint esinlenmesi de dikkatlerden kaçmiyor.

‘ET’ PROFESÖRÜ

Gökçebey Sanat Merkezinde Müdürlük yapan Yilmaz Bayramusta adeta et profesörü. Et yemeklerinde uzman olan Bayramusta’nin soslu hiçbir katki içinde olmayan köftesi ise kisa sürede adeta dillere destan olmus.

Iran Mutfagindan sorumlu olan Elham Najmi Yilmaz ise farkli kültürlerin enfes mezeleri ve sunumu ile Vadi bölgesinin ailecek yemek yenecek vazgeçilmez mekani olmasinda büyük pay sahibi.

SUNUM HARIKA…

Her gece muhtesem Gökçebey manzarasinda adeta Türkü evi gibi hizmet veren Gökçebey Sanat Merkezi Restoranin bir özelligi de damsiz asla müsteri kabul edilmemesinden geçiyor. Kisa sürede Gökçebeyli hanimlar için özel günlerin düzenlendigi, yöresel mutfagin yemeklerinin tanitildigi özel günler büyük begeni topluyor. Farkindaligin her alanda yaratildigi bes yildizli restoranda hizmet kalitesi ve masaya yapilan sunum ise ayrica bir güzellik olarak yansitiliyor. Güler yüzlü personel ve müsteri diyalogunun oldukça farkli olmasi mekana ayri bir özellik katiyor.

‘ORGANIK’ HASSASIYETI

Bati Karadeniz Bölgesinde esi benzeri olmayan Gökçebey Sanat Merkezi Restoranda meshur Safran ile Iran Pirinci ile yapilan pilav ise müsterilerden büyük begeni topluyor. Iran mutfagindan sorumlu Elham Najmi Yilmaz, Hangi ülkenin mutfagina ait yemegi sunduklarinda mutlaka onun malzemesini o ülkeden getirdiklerini söylüyor. Iranli olmasina karsin Zonguldak ve Gökçebey’in kaybolmaya yüz tutmus yöresel yemeklerini müsterileriyle bulusturmanin mutlulugunu yasadigini kaydeden Bayan Yilmaz, “Tüm ürünlerimiz organik. Her malzemenin organigini kullaniyoruz. Farkli ülkelerin mezelerini üretiyoruz. Her seyden önemlisi müsteri memnuniyeti bizim için her seyden önemli” diyor.

FIYATLAR BÜTÇE DOSTU

350 metre karelik alanda kurulu bulunan restoranda herkesin görebilecegi açik mutfak ise dikkatten kaçmiyor. Müsterilerinin çogunlugunun bayanlardan olustugunu söyleyen mekan sahibi saz ve söz üstadi Semsettin Yilmaz, yiyecek fiyatlarinin oldukça makul oldugunu kaydederek, “Fiyatlarimiz halkimizin bütçesine uygun. Bu mekan sadece bir restoran degil. Enstrüman kurslari, yöresel ürün satislari ve yöresel yemeklerin tanitim merkezi. Sahnemizde ki piyano göstermelik degil. Burada Piyano resitalleri de yapilmakta” diyor.

SANAT MÜZIGI VE ÖZGÜN MÜZIKLE DE KULAKLARIN PASI SILINIYOR

Farkli konseptlerin bir araya geldigi restoran Gökçebey Sanat Merkezinde Türk Halk Müzigi ve Türk Sanat Müzigi, Özgün müzige de yemek esliginde doyabiliyorsunuz. Mekan sahibi, sahnede saziyla türkülerini söyleyen Semsettin Yilmaz, Istanbul’da ünlü sanatçilarla çiktiklari mekanlar, turneler ve konserlerde dünyayi gezip dolasmis. Dünyada gördüklerini ve Istanbul’da ki sanat hayatinda eglendigi ve eglendirdigi mekanlar bugünkü isletmesinin farkli konseptte olmasini saglamis.

Gökçebey’e yolu düsen yerli ve yabanci turistlerin büyük begenisini toplayan Gökçebey Sanat Merkezi Restoran meshur Gurmeleri de davet ediyor. Ailecek yemek yenecek ve eglenilebilecek bir mekan yapan Semsettin Yilmaz adeta hiçbir masraftan kaçinmamis ve kaliteden asla ödün vermemis.

SPESIFIK TATLAR SIZLERI BEKLIYOR

Lüks restoranlarda olan tüm özellige sahip Gökçebey Sanat Merkezi Restoran’da bar ve lounge alani bulunuyor. Bu alanlar müsterilerin, yemek öncesinde veya yemek sonrasinda keyifli vakit geçirebilecekleri de saglaniyor. Sik bir bar tezgahi, kaliteli içecekler, spesifik tatlar ve rahat oturma düzenleri, basit ve keyifli bir içecek deneyimi sunuyor. Yolu düsenler için Rezervasyon Tel: 05375114712.

Kültür ve Turizm Bakanliginin Zonguldak’ta kaybolan Yöresel Yemeklerin adeta merkezi olan Gökçebey Sanat Merkezi Restorana destek olmasi bekleniyor. Zonguldak Il Kültür ve Turizm Müdürlügünün yöresel unutulmaya yüz tutmus mutfak konusunda ki çalismalarina örnek olacak bir mekan olan Gökçebey Sanat Merkezi bes yildizli olmayi hak ediyor.