Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
ÖZKAN YAĞCI MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU

Türkiye'de, 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde partilerin milletvekili aday listelerinin açıklanmasının ardından, adaylar belli oldu. Almanya'da yaşayan Özkan Yağcı ( 34 ), Memleket Partisi'nin Zonguldak 1.Sıra Milletvekili adayı oldu. Yağcı, Almanya'dan aday olarak gösterilen en genç milletvekili adayı oldu.

Almanya'dan en genç aday
Yaklaşık 10 yıl önce Almanya'ya öğrenci olarak gelen Özkan Yağcı, ülkesine Memleket Partisi'nin Zonguldak 1.Sıra Milletvekili adayı olarak döndü. Yağcı, aynı zamanda Almanya'dan aday gösterilen en genç milletvekili adayı oldu.

Özkan Yağcı'nın, Memleket Partisi'nin Zonguldak 1.Sıra adayı olarak gösterilmesi, Almanya'daki vatandaşlar tarafından büyük sevinçle karşılandı. Hemşehri dernekleri, Yağcı'nın adaylığa gösterilmesinin ardından destek çağrısı yaptılar. Avrupa Zonguldaklılar Derneği ve Avrupa Devrekliler Derneği Yağcı'ya destek verdiklerini açıkladılar. Bölgedeki dernek başkanları, Yağcı'nın yurt dışında yaşayan Zonguldaklılar arasında bugüne kadar ilk ve tek milletvekili adayı olduğunu belirterek, bunun çok önemli ve tarihi bir olay olduğunu ifade ettiler. Dernek başkanları, Yağcı'nın kendi içlerinden bir kişi olarak, yörenin evladı olarak desteklenmesine vurgu yaptılar. Bölgemizin çok sorunu olduğunu dile getiren dernek başkanları, bu sorunların meclis çatısı altında çözülebileceğine inandıklarını belirttiler.

"Doğduğum topraklara hizmet için aday oldum"
Memleket Partisi Zonguldak 1.Sıra adayı Özkan Yağcı, doğduğu topraklara ve yurt dışındaki vatandaşlarımıza hizmet için bu yola çıktığını belirterek, herkesten destek istedi.

Yağcı, konuşmasında; '' Ben, 10 yıl önce öğrenci olarak geldiğim Almanya'dan, ülkeme hizmet etmek için milletvekili adayı olarak geri dönüyorum. Partimizin genel başkanı Sayın Muharrem İnce başta olmak üzere, Almanya teşkilatımıza, Zonguldak il başkanımız Mukadder Yalçın'a ve partimizin tüm yetkililerine teşekkür ediyorum. Ülkeme hizmet etmek için bu kutlu yola çıktım. Partimizin çizgisinden sapmadan, halkımızın sorunlarını meclise taşıyacağım. Zonguldak'ın bir evladı olarak aday oldum.

"Gençlerin sesi olacağım"
Hem Almanya'daki sorunlara, hem de Zonguldak'ın sorunlarına hakimim. Yöresel derneğimizde yöneticilik yaptım. Burada tecrübeler edindim. Ülkemize her anlamda destekçi oldum. Sürekli Zonguldak'a gelerek, sorunları yerinde gördüm. İlimiz için projeler hazırladık. Özellikle, genç kardeşlerimiz için ciddi çalışmalarımız var. Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce, gençlere ne kadar önem verdiğini, beni aday göstererek kanıtlamış oldu. Sayın genel başkanımız Zonguldak'ı çok seviyor. İlimizin sorunları çok iyi bilen bir siyasetçi. Zonguldak'ın çözülememiş çok sorunu var. İlimiz, emekliler şehri durumunda. Memleket Partisi olarak biz bu kötü kaderi değiştireceğiz. Gençlere fırsatlar vereceğiz. Almanya'daki dernek başkanlarımız ile de oturup konuşuyoruz. Almanya'daki sorunlarımızı ve ilimizin sorunlarını masaya yatırıyoruz. Zonguldak'ta neler yapabiliriz bunları tartışıyoruz.

"Mücadelemiz, gurbete iş aramaya giden değil, Zonguldak'ta üreten ve çalışan Zonguldaklılar için"
Ben, bölgenin evladıyım. Gurbeti en iyi ben bilirim. Mücadelemiz, gurbete iş aramaya giden değil, Zonguldak'ta üreten ve çalışan Zonguldaklılar için. İlimizde eğitim gören gençlerin gutbette değil doğdukları şehirde iş imkanları sağlamak için mücadele edeceğim. Terk edilmiş bir il değil, yıllar önce olduğu gibi ekonominin başkenti olmak için çalışacağım. Projelerimizi, ileriki günlerde halkımıza sunacağız. Bana yürekten inanan ve destek olan herkese teşekkürlerimi sunarım. Yakın bir tarihte, önce genel başkanımız Sayın Muharrem İnce'yi ziyaret edeceğim. Daha sonra da seçim çalışması için doğduğum topraklara Zonguldak'a geleceğim '' dedi.

Devrek doğumlu olan Özkan Yağcı, Sakarya Üniversitesi Ticaret ve Yönetim Bölümü mezunu. Yağcı, evli ve bir oğlan ve bir kız babası.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 10.04.2023  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (835)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 1,306 | Toplam Ziyaretçi: 11,955,601 | Ip Adresiniz: 18.220.66.151 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.