ÖZKAN YAGCI MILLETVEKILI ADAYI OLDU

Türkiye'de, 14 Mayis 2023 tarihinde gerçeklesecek 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde partilerin milletvekili aday listelerinin açiklanmasinin ardindan, adaylar belli oldu. Almanya'da yasayan Özkan Yagci ( 34 ), Memleket Partisi'nin Zonguldak 1.Sira Milletvekili adayi oldu. Yagci, Almanya'dan aday olarak gösterilen en genç milletvekili adayi oldu.

Almanya'dan en genç aday
Yaklasik 10 yil önce Almanya'ya ögrenci olarak gelen Özkan Yagci, ülkesine Memleket Partisi'nin Zonguldak 1.Sira Milletvekili adayi olarak döndü. Yagci, ayni zamanda Almanya'dan aday gösterilen en genç milletvekili adayi oldu.

Özkan Yagci'nin, Memleket Partisi'nin Zonguldak 1.Sira adayi olarak gösterilmesi, Almanya'daki vatandaslar tarafindan büyük sevinçle karsilandi. Hemsehri dernekleri, Yagci'nin adayliga gösterilmesinin ardindan destek çagrisi yaptilar. Avrupa Zonguldaklilar Dernegi ve Avrupa Devrekliler Dernegi Yagci'ya destek verdiklerini açikladilar. Bölgedeki dernek baskanlari, Yagci'nin yurt disinda yasayan Zonguldaklilar arasinda bugüne kadar ilk ve tek milletvekili adayi oldugunu belirterek, bunun çok önemli ve tarihi bir olay oldugunu ifade ettiler. Dernek baskanlari, Yagci'nin kendi içlerinden bir kisi olarak, yörenin evladi olarak desteklenmesine vurgu yaptilar. Bölgemizin çok sorunu oldugunu dile getiren dernek baskanlari, bu sorunlarin meclis çatisi altinda çözülebilecegine inandiklarini belirttiler.

"Dogdugum topraklara hizmet için aday oldum"
Memleket Partisi Zonguldak 1.Sira adayi Özkan Yagci, dogdugu topraklara ve yurt disindaki vatandaslarimiza hizmet için bu yola çiktigini belirterek, herkesten destek istedi.

Yagci, konusmasinda; '' Ben, 10 yil önce ögrenci olarak geldigim Almanya'dan, ülkeme hizmet etmek için milletvekili adayi olarak geri dönüyorum. Partimizin genel baskani Sayin Muharrem Ince basta olmak üzere, Almanya teskilatimiza, Zonguldak il baskanimiz Mukadder Yalçin'a ve partimizin tüm yetkililerine tesekkür ediyorum. Ülkeme hizmet etmek için bu kutlu yola çiktim. Partimizin çizgisinden sapmadan, halkimizin sorunlarini meclise tasiyacagim. Zonguldak'in bir evladi olarak aday oldum.

"Gençlerin sesi olacagim"
Hem Almanya'daki sorunlara, hem de Zonguldak'in sorunlarina hakimim. Yöresel dernegimizde yöneticilik yaptim. Burada tecrübeler edindim. Ülkemize her anlamda destekçi oldum. Sürekli Zonguldak'a gelerek, sorunlari yerinde gördüm. Ilimiz için projeler hazirladik. Özellikle, genç kardeslerimiz için ciddi çalismalarimiz var. Genel Baskanimiz Sayin Muharrem Ince, gençlere ne kadar önem verdigini, beni aday göstererek kanitlamis oldu. Sayin genel baskanimiz Zonguldak'i çok seviyor. Ilimizin sorunlari çok iyi bilen bir siyasetçi. Zonguldak'in çözülememis çok sorunu var. Ilimiz, emekliler sehri durumunda. Memleket Partisi olarak biz bu kötü kaderi degistirecegiz. Gençlere firsatlar verecegiz. Almanya'daki dernek baskanlarimiz ile de oturup konusuyoruz. Almanya'daki sorunlarimizi ve ilimizin sorunlarini masaya yatiriyoruz. Zonguldak'ta neler yapabiliriz bunlari tartisiyoruz.

"Mücadelemiz, gurbete is aramaya giden degil, Zonguldak'ta üreten ve çalisan Zonguldaklilar için"
Ben, bölgenin evladiyim. Gurbeti en iyi ben bilirim. Mücadelemiz, gurbete is aramaya giden degil, Zonguldak'ta üreten ve çalisan Zonguldaklilar için. Ilimizde egitim gören gençlerin gutbette degil dogduklari sehirde is imkanlari saglamak için mücadele edecegim. Terk edilmis bir il degil, yillar önce oldugu gibi ekonominin baskenti olmak için çalisacagim. Projelerimizi, ileriki günlerde halkimiza sunacagiz. Bana yürekten inanan ve destek olan herkese tesekkürlerimi sunarim. Yakin bir tarihte, önce genel baskanimiz Sayin Muharrem Ince'yi ziyaret edecegim. Daha sonra da seçim çalismasi için dogdugum topraklara Zonguldak'a gelecegim '' dedi.

Devrek dogumlu olan Özkan Yagci, Sakarya Üniversitesi Ticaret ve Yönetim Bölümü mezunu. Yagci, evli ve bir oglan ve bir kiz babasi.