Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
BAŞKAN ÖZTÜRK; “GÖKÇEBEY İÇİN DAHA ÇOK PROJELERİMİZ VAR”

Gökçebey’de 2014 yılından itibaren belediye başkanlığı yapan, hayata geçirdiği projelerle ilçede büyük bir değişim başlatan Vedat Öztürk, ‘daha yapacak çok hizmet projelerim var’ diyerek yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı.

 

 ‘Her şey GÖKÇEBEY için’ sloganı ile 2014 yılında yola çıkan, halkın sevgisini kazanarak başkanlık koltuğunu oturan, görev yaptığı süre içinde de hizmet politikasını sevgi üzerine kuran,  Gökçebey sevdalı bir belediye başkanı Vedat Öztürk’e,  göreve geldiğiniz günden bu güne Gökçebey’de yaşanan değişimi bize özetler misiniz? Sorusuna şöyle yanıtladı.

 

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde saygı değer Gökçebey halkımızın değerli oyları ile belediye başkanı seçildim.  Daha önce komşu ilçemiz olan Devrek Belediyesinde  Zabıta Komiserliği görevi yaptığım dönemlerden Gökçebey’i iyi tanıyordum. İlçenin temel sorunlarından tutunuzda belediyenin sorunlarına kadar biliyordum. Hepinizin bildiği gibi bende Gökçebey’liyim.  Belediyecilikten geldiğim için ilçemizin olmazsa olmazı İşsizlik ve Göç sorunu çözmek adına değerli Belediye Başkanı merhum Saim Aydemir, CHP İlçe Başkanlığı, Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan yardımcılığı görevi yapmış merhum Ömer Başoğlu, döneminde başlatılan Organize Sanayi Bölgesi Kurulma için başlatılan çalışmalara kaldığı yerden devam ettik.

 

Temizlik konusunda çok önem verdim.  Yerde bir sigara izmariti görsem bile beni çok rahatsız eder.  Temizlik konusunda iyi bir ekip kurduk. Çarşı içine küllükler ve çöp bidonları yerleştirdik. Yaptığımız bu temizlik kampanyasına  Gökçebey’lilerin verdikleri desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Çarşı içi başta olmak üzere her yer pırıl pırıl, tertemiz. İnşallah bu süreç devam edecek.

 

-İlçenin girişinde olan alana peyzaj çalışması yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.

 

-Alo 188 Cenaze” hattı kuruldu. İlçemizde de bazı kesimlerde olan tuvaletleri de ücretsiz yaptık.

Gökçebey’e yeni İlçe Devlet Hastanesi yapımı için yerini belirledik. Devletimiz tarafından yapılmış olup sağlık personelleri yeni hizmet binasında halkımıza ellerinden gelen en iyi sağlık hizmetleri veriyor.

 

-1 ve 2.Etap Toki Evleri bitmiş olup vatandaşlarımız evlerine kavuşmuştur. Bugünlerde ise üçüncü etap Toki’ninde yerini belirledik çalışmalar hızla devam ediyor.  

 

-İlçemiz yeni Emniyet Amirliği hizmet binasına kavuştu. 

 

-Yeni Bir Orta Okul hizmet binasının yapımından bitimine kadar belediyemizce gereğini yaptık. Orta Okul hizmet binası geçtiğimiz yıl eğitim ve öğretim yılında  eğitimlerine başladılar.

 

-Yine ilçe gençlik merkezi hizmet binanın yapımı için yer tahsis edildi.  Ve  hükümet tarafından hizmet binası yapılarak şu sportif faaliyetleri devam ediyor.

 

-İlçemiz Doğalgaz çalışmalarına 2016 yılında başlamıştır. Bugün gelinen noktada  67. km dağıtım ve ana hattı yapılarak 1400 binaya abonelik verildi.

 

-Elektrik telleri yer altına alındı.2.5 km.

 

-Kanalizasyon sistemi yenilendi 32.km.

 

-şehir su şebekesi yenilendi.45 bin 350 metre.

 

-Ağusto deresinde 580 metre uzunluğunda çift taraflı duvar yenilemesi yapıldı.

 

-Atatürk Kent Ormanına mesire alanı başlatıldı % 90 bitti. Ve çalışmalarımız devam ediyor.

 

-Çamurlu köprüsü yıkılıp yeni yapıldı ve Ağusto deresi duvarlar yükseltildi.

 

-Alt yapı çalışmalardan sonra üst yapıda 750.bin m2 parke taşı döşendi.

 

-Yeni su kesen kuyu yapıldı. Motorları değiştirildi.

 

-Şehir içi biblordlar yapıldı.

 

-Cumhuriyet meydanı yeniden düzenlendi.

 

- Gökçebey’e giriş yoluna asfalt çalışması yapıldı.10.bin m2.

 

-Çukur köyünün referandum ile  belediye hudutlarına bağlandı.

 

-ilçe içinde alkollü iş yerlerin şehir dışına taşınması sağlandı.

 

-Gökçebey’e yeni bir revizyon planını yapıldı.

 

- Toki’ye taksi durağı kuruldu.

 

- Belediyemize yeni 13 hizmet aracı kazandırdık.

 

- Akarderesi ( Millet Bahçesi) menfez genişletilmesiyle birlikte mevcut köprü genişletildi.

 

-Uzun Ahmetlere 2 adet ve Alçak düzünde 1 adet  spor ve çocuk parkı yapıldı.

 

-Gökçebey’e spor’una sahip çıkıldı.

 

-ilçenin her yerine ıhlamur ve palmiye ağacı dikildi.

 

-ilçemizin ses sistemleri yenilendi.

 

- Mobesa kamaralar takıldı.-

 

-ön ödemeleri su sayaçlarına geçiş yapıldı.

 

Vs yaptığımız birçok şeyler var. Yaptığımız hizmetlerden dolayı halkımızın takdirini almaktayız.

 

Başkan Öztürk, 2014- 2022 yılları arasında yaptıklarını anlatan Başkan Öztürk; 2024 Mart ayına kadar yapacağı hizmetleri de anlattı.

 

Başkan Öztürk; ‘sözlerimin başında belirttiğim gibi Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmaları devam ediyor. Onayı çıktı. O.S.B hayata geçtiğinde yaklaşık 3.000 kişi istihdam sağlamış olacak. Buda ilçemiz başta olmak üzere bölgemize ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacaktır.

 

-Yeni Terminal projemiz var. Yaparak halkımızın hizmetine açmayı düşünüyoruz.

 

-Paket Arıtma tesisi kurmayı düşünüyoruz.

 

-Halen yapımı devam Atatürk Kent Ormanı mesire alanın % 90 tamamlanmış olup, 2023 yılında yaza girerken halkımızın hizmetine sunacağız.

 

-Belediye dükkanların önündeki alana meydan projemiz var. Bu projede tamamlayarak halkın hizmetine sunacağız.

 

-Planladığımız alanlara Bisiklet ve yürüyüş yolları yapacağız.

 

-Kültür Merkezi,

 

-Bölge Trafik İstasyonu

 

-İlçemizin onuru ve gururu olan en büyük sanayicimiz ve hayırsever Çanakcılar Ailesi yapımını üstlendiği  Huzur Evi’nin yapımı için yer tahsis  konusunda  çalışmalarımız devam ediyor. Şimdiden Çanakcılar Ailesine şahsım ve Gökçebey adına teşekkür ederim.

 

 

Sayın Öztürk, ‘ her şey Gökçebey için’ Sloganınız çok etkileyiciydi, peki ya vaatleriniz?

 

Öztürk;” her şey Gökçebey sloganı ile girdiğimiz bu  hizmet yarışında  belediyecilikte edindiğimiz tecrübemize güveniyorduk.  Saygı Değer Gökçebey halkımızın karşısına birçok hizmet projelerle çıktım. Ve verdiğim hizmet projelerinin hemen hemen % 80 gerçekleştirdik. Bu süreçte birbirinden değerli İlçe başkanları, Kaymakamlarımız, Daire Amirlerimiz, Valililerimiz ve Milletvekillerimizle çalıştık. Gökçebey’e yapılan bu tüm hizmetlerde başta Belediye Meclis Üyesi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.  Yaptığımız birbirinden güzel hizmetlerle İlçemizin her geçen gün değişerek büyüdüğünü görmekteyiz. Önümüzdeki 2 yıl içersinde de daha da çok ilçemiz çağdaş, modern ve yaşanabilir bir ilçe konuma gelecektir.

 

Sayın Başkan Öztürk;  Gökçebey’in her konusuna değindiniz. Peki İlçemizin giriş köprüsü ve yeni bir köprü yapımı konusunda çalışmanız oldu mu?  Bu konuda neler açıklamak istersiniz?

 

Başkan Öztürk;”  Latifbey çok önemli  bir konuya daha değindiniz. Bu soruyu sorduğunuz için özellikle teşekkür ederim.  Hepimizin bildiği gibi, 6 Nisan 2012 günü Çaycuma ilçe girişinde bulunan 252 metrelik köprünün 48 metrelik bölümü bir anda çöktü. Ve üzülerek ifade ediyorum Çaycuma giriş köprünün çökmesi sonucunda 15 vatandaşımız can verdi.  Ölenlere Allahtan rahmet diler, geride kalan ailelerine ve sevenlerine tekrar başsağlığı dilerim.  2012 yılında not almıştım Çaycuma köprüsünü…  2014’de Gökçebey Belediye Başkanlığına seçildiğimde başlıca önemli konuların içinde Gökçebey giriş köprüsü vardı. Bu konuda tüm yetkilerle resmi yazışmalarımı yaptım. Yeni bir köprünün yapımı için elimden geleni yapıyordum. İlçemizin giriş kısmında bulunan ve demiryolu hemzemin geçidini devre dışı bırakacak olan viyadük köprü projemizin onaylandığını Kastamonu Karayolları Bölge Müdürümüz Hüsamettin Özendi’den müjdesini almıştım.   Ağır vasıtaların şehir merkezine girmeden köprüyol köprümüzün üstünden Toki binalarımızın sette kısmından geçirilmek kaydıyla çevre yolu olarak yapılacak yeni güzergahımız Hemzemin geçidinde olabilecek vahim kazalarında önüne geçmiş olacağız. İhalesi önümüzdeki günlerde yapılacak olan Viyadük Köprü Projemiz İlçemize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. diye müjdesini de vermiştim. 2017 yılının sonunda ben hem Ak Partiden ve Belediye başkanlığından istifa ettirilmem üzerine köprü çalışma projesi öyle kaldı.

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde İyi Partiden Belediye Başkanlığını kazandım. 2019-2022 yılına kadar  yeni bir köprünün ilçemize yapılması adına resmi yazışmalarımı yine tekrarladım. Akıbeti mevcut hükümet temsilcilerindir. Tek isteyim mevcut hükümetin ilçemize yeni bir köprü kazandırmasıdır. Allah-tan dileğim Çaycuma’da yaşanan köprü faciasını ilçemizde yaşanmaması.

 

Sayın Öztürk, Gökçebey’de aşırı derecede yağmur yağdığınızda korkulu anlar yaşıyor musunuz?  

Başkan Öztürk”  Latif bey yine önemli bir konuya değindiniz. 26. Haziran 2022 yılında aşırı yağışlar sonucunda Gaziler deresinin taşması sonucunda  bir çok vatandaşımız sel felaketi yaşandı.  Benim en fazla korkum Ağusto deresi  idi. Daha önce bu konuda yaptığımız dere genişletme  çalışmalarımız olmamış olsaydı Gökçebey’de ciddi anlamda sel yaşanırdı. Esnaf diye bir şey kalmazdı.  Allah-tan ucuz atlattık.

Ağusto deresi üzerinde bulunan iki köprünün acilen yıkılıp tekrar yapılması ilçemizi sel korkusundan kurtaracaktır.  Mevcut hükümetimizin bu konuda ciddi bir çalışma yapmasını ilçemiz adına arzuluyoruz.

 

Gökçebey Belediye Başkanı Sayın Vedat Öztürk’e  İlçenin temel sorunlarından tutunda iktidar partisinin çözmesi gereken önemli konular hakkında sorular sorduk. Bu sorularımıza samimi cevap veren Belediye Başkanı Öztürk’e teşekkür ederim. Ve, başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim.

 

Belediye Başkanı Vedat Öztürk ise; Mesleki hayatınızda yapmış olduğunuz Haberlerle ve köşe yazılarınız ile İlçemizin, Bölgemizin genel sorunlarını gündeme getiriyorsunuz.   Dünden bugüne kadar Gökçebey’in geleceği adına mesleğinizde verdiğiniz değerden dolayı teşekkür ediyorum.

 

 

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 6.10.2022  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (1176)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 1,197 | Toplam Ziyaretçi: 11,951,068 | Ip Adresiniz: 3.131.110.169 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.