BASKAN ÖZTÜRK; “GÖKÇEBEY IÇIN DAHA ÇOK PROJELERIMIZ VAR”

Gökçebey’de 2014 yilindan itibaren belediye baskanligi yapan, hayata geçirdigi projelerle ilçede büyük bir degisim baslatan Vedat Öztürk, ‘daha yapacak çok hizmet projelerim var’ diyerek yaptiklarini ve yapacaklarini anlatti.

 

 ‘Her sey GÖKÇEBEY için’ slogani ile 2014 yilinda yola çikan, halkin sevgisini kazanarak baskanlik koltugunu oturan, görev yaptigi süre içinde de hizmet politikasini sevgi üzerine kuran,  Gökçebey sevdali bir belediye baskani Vedat Öztürk’e,  göreve geldiginiz günden bu güne Gökçebey’de yasanan degisimi bize özetler misiniz? Sorusuna söyle yanitladi.

 

2014 yilinda yapilan yerel seçimlerde saygi deger Gökçebey halkimizin degerli oylari ile belediye baskani seçildim.  Daha önce komsu ilçemiz olan Devrek Belediyesinde  Zabita Komiserligi görevi yaptigim dönemlerden Gökçebey’i iyi taniyordum. Ilçenin temel sorunlarindan tutunuzda belediyenin sorunlarina kadar biliyordum. Hepinizin bildigi gibi bende Gökçebey’liyim.  Belediyecilikten geldigim için ilçemizin olmazsa olmazi Issizlik ve Göç sorunu çözmek adina degerli Belediye Baskani merhum Saim Aydemir, CHP Ilçe Baskanligi, Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Baskan yardimciligi görevi yapmis merhum Ömer Basoglu, döneminde baslatilan Organize Sanayi Bölgesi Kurulma için baslatilan çalismalara kaldigi yerden devam ettik.

 

Temizlik konusunda çok önem verdim.  Yerde bir sigara izmariti görsem bile beni çok rahatsiz eder.  Temizlik konusunda iyi bir ekip kurduk. Çarsi içine küllükler ve çöp bidonlari yerlestirdik. Yaptigimiz bu temizlik kampanyasina  Gökçebey’lilerin verdikleri desteklerinden dolayi çok tesekkür ediyorum. Çarsi içi basta olmak üzere her yer piril piril, tertemiz. Insallah bu süreç devam edecek.

 

-Ilçenin girisinde olan alana peyzaj çalismasi yaptik ve yapmaya da devam ediyoruz.

 

-Alo 188 Cenaze” hatti kuruldu. Ilçemizde de bazi kesimlerde olan tuvaletleri de ücretsiz yaptik.

Gökçebey’e yeni Ilçe Devlet Hastanesi yapimi için yerini belirledik. Devletimiz tarafindan yapilmis olup saglik personelleri yeni hizmet binasinda halkimiza ellerinden gelen en iyi saglik hizmetleri veriyor.

 

-1 ve 2.Etap Toki Evleri bitmis olup vatandaslarimiz evlerine kavusmustur. Bugünlerde ise üçüncü etap Toki’ninde yerini belirledik çalismalar hizla devam ediyor.  

 

-Ilçemiz yeni Emniyet Amirligi hizmet binasina kavustu. 

 

-Yeni Bir Orta Okul hizmet binasinin yapimindan bitimine kadar belediyemizce geregini yaptik. Orta Okul hizmet binasi geçtigimiz yil egitim ve ögretim yilinda  egitimlerine basladilar.

 

-Yine ilçe gençlik merkezi hizmet binanin yapimi için yer tahsis edildi.  Ve  hükümet tarafindan hizmet binasi yapilarak su sportif faaliyetleri devam ediyor.

 

-Ilçemiz Dogalgaz çalismalarina 2016 yilinda baslamistir. Bugün gelinen noktada  67. km dagitim ve ana hatti yapilarak 1400 binaya abonelik verildi.

 

-Elektrik telleri yer altina alindi.2.5 km.

 

-Kanalizasyon sistemi yenilendi 32.km.

 

-sehir su sebekesi yenilendi.45 bin 350 metre.

 

-Agusto deresinde 580 metre uzunlugunda çift tarafli duvar yenilemesi yapildi.

 

-Atatürk Kent Ormanina mesire alani baslatildi % 90 bitti. Ve çalismalarimiz devam ediyor.

 

-Çamurlu köprüsü yikilip yeni yapildi ve Agusto deresi duvarlar yükseltildi.

 

-Alt yapi çalismalardan sonra üst yapida 750.bin m2 parke tasi dösendi.

 

-Yeni su kesen kuyu yapildi. Motorlari degistirildi.

 

-Sehir içi biblordlar yapildi.

 

-Cumhuriyet meydani yeniden düzenlendi.

 

- Gökçebey’e giris yoluna asfalt çalismasi yapildi.10.bin m2.

 

-Çukur köyünün referandum ile  belediye hudutlarina baglandi.

 

-ilçe içinde alkollü is yerlerin sehir disina tasinmasi saglandi.

 

-Gökçebey’e yeni bir revizyon planini yapildi.

 

- Toki’ye taksi duragi kuruldu.

 

- Belediyemize yeni 13 hizmet araci kazandirdik.

 

- Akarderesi ( Millet Bahçesi) menfez genisletilmesiyle birlikte mevcut köprü genisletildi.

 

-Uzun Ahmetlere 2 adet ve Alçak düzünde 1 adet  spor ve çocuk parki yapildi.

 

-Gökçebey’e spor’una sahip çikildi.

 

-ilçenin her yerine ihlamur ve palmiye agaci dikildi.

 

-ilçemizin ses sistemleri yenilendi.

 

- Mobesa kamaralar takildi.-

 

-ön ödemeleri su sayaçlarina geçis yapildi.

 

Vs yaptigimiz birçok seyler var. Yaptigimiz hizmetlerden dolayi halkimizin takdirini almaktayiz.

 

Baskan Öztürk, 2014- 2022 yillari arasinda yaptiklarini anlatan Baskan Öztürk; 2024 Mart ayina kadar yapacagi hizmetleri de anlatti.

 

Baskan Öztürk; ‘sözlerimin basinda belirttigim gibi Organize Sanayi Bölgesi kurulmasi çalismalari devam ediyor. Onayi çikti. O.S.B hayata geçtiginde yaklasik 3.000 kisi istihdam saglamis olacak. Buda ilçemiz basta olmak üzere bölgemize ve ülkemizin ekonomisine katki saglayacaktir.

 

-Yeni Terminal projemiz var. Yaparak halkimizin hizmetine açmayi düsünüyoruz.

 

-Paket Aritma tesisi kurmayi düsünüyoruz.

 

-Halen yapimi devam Atatürk Kent Ormani mesire alanin % 90 tamamlanmis olup, 2023 yilinda yaza girerken halkimizin hizmetine sunacagiz.

 

-Belediye dükkanlarin önündeki alana meydan projemiz var. Bu projede tamamlayarak halkin hizmetine sunacagiz.

 

-Planladigimiz alanlara Bisiklet ve yürüyüs yollari yapacagiz.

 

-Kültür Merkezi,

 

-Bölge Trafik Istasyonu

 

-Ilçemizin onuru ve gururu olan en büyük sanayicimiz ve hayirsever Çanakcilar Ailesi yapimini üstlendigi  Huzur Evi’nin yapimi için yer tahsis  konusunda  çalismalarimiz devam ediyor. Simdiden Çanakcilar Ailesine sahsim ve Gökçebey adina tesekkür ederim.

 

 

Sayin Öztürk, ‘ her sey Gökçebey için’ Sloganiniz çok etkileyiciydi, peki ya vaatleriniz?

 

Öztürk;” her sey Gökçebey slogani ile girdigimiz bu  hizmet yarisinda  belediyecilikte edindigimiz tecrübemize güveniyorduk.  Saygi Deger Gökçebey halkimizin karsisina birçok hizmet projelerle çiktim. Ve verdigim hizmet projelerinin hemen hemen % 80 gerçeklestirdik. Bu süreçte birbirinden degerli Ilçe baskanlari, Kaymakamlarimiz, Daire Amirlerimiz, Valililerimiz ve Milletvekillerimizle çalistik. Gökçebey’e yapilan bu tüm hizmetlerde basta Belediye Meclis Üyesi olmak üzere herkese tesekkür ediyorum.  Yaptigimiz birbirinden güzel hizmetlerle Ilçemizin her geçen gün degiserek büyüdügünü görmekteyiz. Önümüzdeki 2 yil içersinde de daha da çok ilçemiz çagdas, modern ve yasanabilir bir ilçe konuma gelecektir.

 

Sayin Baskan Öztürk;  Gökçebey’in her konusuna degindiniz. Peki Ilçemizin giris köprüsü ve yeni bir köprü yapimi konusunda çalismaniz oldu mu?  Bu konuda neler açiklamak istersiniz?

 

Baskan Öztürk;”  Latifbey çok önemli  bir konuya daha degindiniz. Bu soruyu sordugunuz için özellikle tesekkür ederim.  Hepimizin bildigi gibi, 6 Nisan 2012 günü Çaycuma ilçe girisinde bulunan 252 metrelik köprünün 48 metrelik bölümü bir anda çöktü. Ve üzülerek ifade ediyorum Çaycuma giris köprünün çökmesi sonucunda 15 vatandasimiz can verdi.  Ölenlere Allahtan rahmet diler, geride kalan ailelerine ve sevenlerine tekrar bassagligi dilerim.  2012 yilinda not almistim Çaycuma köprüsünü…  2014’de Gökçebey Belediye Baskanligina seçildigimde baslica önemli konularin içinde Gökçebey giris köprüsü vardi. Bu konuda tüm yetkilerle resmi yazismalarimi yaptim. Yeni bir köprünün yapimi için elimden geleni yapiyordum. Ilçemizin giris kisminda bulunan ve demiryolu hemzemin geçidini devre disi birakacak olan viyadük köprü projemizin onaylandigini Kastamonu Karayollari Bölge Müdürümüz Hüsamettin Özendi’den müjdesini almistim.   Agir vasitalarin sehir merkezine girmeden köprüyol köprümüzün üstünden Toki binalarimizin sette kismindan geçirilmek kaydiyla çevre yolu olarak yapilacak yeni güzergahimiz Hemzemin geçidinde olabilecek vahim kazalarinda önüne geçmis olacagiz. Ihalesi önümüzdeki günlerde yapilacak olan Viyadük Köprü Projemiz Ilçemize simdiden hayirli olmasini diliyorum. diye müjdesini de vermistim. 2017 yilinin sonunda ben hem Ak Partiden ve Belediye baskanligindan istifa ettirilmem üzerine köprü çalisma projesi öyle kaldi.

2019 yilinda yapilan yerel seçimlerde Iyi Partiden Belediye Baskanligini kazandim. 2019-2022 yilina kadar  yeni bir köprünün ilçemize yapilmasi adina resmi yazismalarimi yine tekrarladim. Akibeti mevcut hükümet temsilcilerindir. Tek isteyim mevcut hükümetin ilçemize yeni bir köprü kazandirmasidir. Allah-tan dilegim Çaycuma’da yasanan köprü faciasini ilçemizde yasanmamasi.

 

Sayin Öztürk, Gökçebey’de asiri derecede yagmur yagdiginizda korkulu anlar yasiyor musunuz?  

Baskan Öztürk”  Latif bey yine önemli bir konuya degindiniz. 26. Haziran 2022 yilinda asiri yagislar sonucunda Gaziler deresinin tasmasi sonucunda  bir çok vatandasimiz sel felaketi yasandi.  Benim en fazla korkum Agusto deresi  idi. Daha önce bu konuda yaptigimiz dere genisletme  çalismalarimiz olmamis olsaydi Gökçebey’de ciddi anlamda sel yasanirdi. Esnaf diye bir sey kalmazdi.  Allah-tan ucuz atlattik.

Agusto deresi üzerinde bulunan iki köprünün acilen yikilip tekrar yapilmasi ilçemizi sel korkusundan kurtaracaktir.  Mevcut hükümetimizin bu konuda ciddi bir çalisma yapmasini ilçemiz adina arzuluyoruz.

 

Gökçebey Belediye Baskani Sayin Vedat Öztürk’e  Ilçenin temel sorunlarindan tutunda iktidar partisinin çözmesi gereken önemli konular hakkinda sorular sorduk. Bu sorularimiza samimi cevap veren Belediye Baskani Öztürk’e tesekkür ederim. Ve, basarili çalismalarinizin devamini dilerim.

 

Belediye Baskani Vedat Öztürk ise; Mesleki hayatinizda yapmis oldugunuz Haberlerle ve köse yazilariniz ile Ilçemizin, Bölgemizin genel sorunlarini gündeme getiriyorsunuz.   Dünden bugüne kadar Gökçebey’in gelecegi adina mesleginizde verdiginiz degerden dolayi tesekkür ediyorum.