Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Vali Tutulmaz'ın Gökçebey'de ziyaretleri devam ediyor

Zonguldak Valiliği tarafından düzenlenen nostaljik tren gezisi başladı.

Vali Mustafa Tutulmaz öncülüğünde düzenlenen nostaljik geziye protokol mensupları ile basın mensupları katıldı. Zonguldak-Gökçebey arasında düzenlenen nostaljik gezide Vali Mustafa Tutulmaz açıklamalar yapmaya başladı.

Onuncu yıl marşının yazılmasına neden olan Zonguldak demiryolu hattındaki gezide dönemim maden mektebi öğrencileri şairleri Faruk Nafiz Çamlıbel ve Behçet Kemal Çağlar tarafından 1933 yılında yazılan ve Cemal Reşit bey tarafından bestesi yapılan 10’uncu yıl marşının yazıldığı Zonguldak-Karabük tren yolu genç Cumhuriyetin ilk vilayetinin önemli kazanımı idi.

Anadolu treni ile başlayan gezi Gökçebey varış noktasında sona erecek.

Vali Mustafa Tutulmaz, yaptığı konuşmada bölgeyi turizme açacaklarını nostalji gezisinin amacının bu olduğunu kaydederek, TCDDY'ye geziye verdikleri katkıdan dolayı teşekkür etti.

TUTULMAZ, “DEVLET MEMURLUĞU GÜVENCESİ SAÇMALIK”

Vali Mustafa Tutulmaz, Devlet memurluğu sistemin eleştirerek, “Devlet memurluğu güvencesi saçmalığı son bulmalı. O güvence yanlış. Bizde iş ahlakı zayıf. Öncelikle iş ahlakı olmalı” dedi.

“YATIRIM ÇEVREDEN ÖNCE GELMELİ”

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Önceliğin yatırım olduğuna vurgu yaparak, “Çevre öncelik değil. Öncelik yatırım olmalı. Yapılan yatırım çevreye uyumlu olmalı. Almanya örneği var. Yapılan yatırımlarla büyüdü. Her yapılan çevreye zarar vermez” dedi.

MUTLAKA AŞI YAPTIRMALIYIZ

Vali Mustafa Tutulmaz, Aşı’nın her çeşidinin aynı olduğuna vurgu yaparak, “Aşı konusuna yüzde 90’lara varan bir orandayız. Aşının osu busu yok. Başka bir hastalığı olmayan herkeste aşının etkili oluğu tespit edildi” dedi.

VALİ MUHTAR ve İLE BİR ARAYA GELDİ

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Gökçebey Çok Programlı Anadolu Lisesinde Gökçebey’de ki 28 muhtar ile bir araya geldi. 1996’daki sel felaketinde dönemin Valisi İsmet Metin, İlçeyi tirenle ziyaret etmişti.Tarihinde ikinci kez Vali Tutulmaz 25 yıl sonra İlçeye trenle geldi. Vali, Kaymakam Ömer Övünç Koşansu, Belediye Başkanı Vedat Öztürk ve İlçe protokolü tarafından karşılandı. Lise binasında muhtarlar, belediye başkanları, iş insanları ile bir araya gelen Vali Tutulmaz, İş insanları, muhtarlar ile gittiği her ilçede bir araya geldiğine vurgu yaptı. Vali Tutulmaz, Zonguldak’ta turizmin geliştirilmesi adına tüm adımların atılması gerektiğini söyledi. Trenle seyahatini da bu nedenle düzenlediklerini söyleyen Vali Tutulmaz, “İlimizin ve İlçelerimizin değerlerini ortaya çıkarmak istiyoruz. Geçtiğimiz Haziran ayında da Gökçebey’de Muhtarlarımızla toplantı yaptık. İlçemizin sorunlarını çözme adına toplantıların önemi büyük.

Yapılaşma kontrol altına alınmalı. Yapılaşmada ki hatalar ileride çözümsüzlüğe yol açıyor. Köyünüze bir inşaat yapacağınıza yapan kişiyi özel idareye yönlendirin. Ne o arkadaş nede bizler sıkıntılar sonrasına yaşamayalım. İlimizi yaşanabilir hale tutmalıyız. Filyos bölgesi önümüzde ki yüz yılın göze merkez olacak. Yen inşaat alanları, yeni yerleşim alanları oluşacak. Bunları bir kural ve çerçeve yapmalıyız. Mastır planı çalışmalarının başlattık. Sağlıklı merkezler oluşturacağız. Malum bölgen su ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesi için Su birliği kurduk. Su birliği uzun vadede su sorunu çözme kavuşmuş olacak. Gökçebey OSB için son aşamaya gelindi. Çalışmalar hızla sürüyor.

“PAT-PATLARI ULAŞIM ARACI OLARAK KULLANMAYIN”

Patpat ulaşım amaçlı kullanılmalı. Ölümlü kazlara nende oluyor. Tarım amaçlı kullanılmalı. Jandarma bölgesindeki ölümlü kazaların yüzde 60 patpatlar yüzünden meydana gelmekte. Tarım amaçlı kullansınlar. Onun dışında şehir içinde köy içinde dolaşmamalı. Ulaşıma göre dizayn edilmediği için kaza oranı yüksek oluyor. Buradan muhtarlar aracılığıyla tüm halkımıza duyuruyoruz.

İçişler Bakanlığının projeleri var. Dijital ortamda uyuşturucuyla mücadele başta olmak üzere proje var. İhbar hattı var. Uyuşturucuyu ihbar etmekte vatandaşlarımız korkmakta. Ancak koruma altındaki bu ihbar hattı gizli kimsenin öğrenmesi mümkün değil. Bunu tüm vatandaşımız kullanmalı. Yeşil detektör diye program var. Sigara içilmesi ihbar hattı var. Mesela kahvede sigara içiliyor. Bunu ihbar edebilirsiniz. Kadına şiddet ihbar hattı var. İki yıldır kadına şiddet konusunda Zonguldak’ta bir vakaya rastlanmadı. Kadınlarımız korunması adına bu ihbar hattı çok önemli. Bu programları akıllı telefonunuza indiriniz” dedi.

Vali Tutulmaz, Toplantıda önce daire müdürlerine söz hakkı verdi. Sonra muhtarlara söz vererek toplantıyı Gökçebey'de sürdürdü.

 

Vali Mustafa Tutulmaz'ın Gökçebey'deki bir dizi ziyaretlerine; BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Akçay, İl Tarım ve Orman Müdür vekili Hasan Akcaalan, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Yaşar Karaman eşlik etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 11.06.2021  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (903)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 358 | Toplam Ziyaretçi: 11,903,884 | Ip Adresiniz: 44.204.164.147 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.