Vali Tutulmaz'in Gökçebey'de ziyaretleri devam ediyor

Zonguldak Valiligi tarafindan düzenlenen nostaljik tren gezisi basladi.

Vali Mustafa Tutulmaz öncülügünde düzenlenen nostaljik geziye protokol mensuplari ile basin mensuplari katildi. Zonguldak-Gökçebey arasinda düzenlenen nostaljik gezide Vali Mustafa Tutulmaz açiklamalar yapmaya basladi.

Onuncu yil marsinin yazilmasina neden olan Zonguldak demiryolu hattindaki gezide dönemim maden mektebi ögrencileri sairleri Faruk Nafiz Çamlibel ve Behçet Kemal Çaglar tarafindan 1933 yilinda yazilan ve Cemal Resit bey tarafindan bestesi yapilan 10’uncu yil marsinin yazildigi Zonguldak-Karabük tren yolu genç Cumhuriyetin ilk vilayetinin önemli kazanimi idi.

Anadolu treni ile baslayan gezi Gökçebey varis noktasinda sona erecek.

Vali Mustafa Tutulmaz, yaptigi konusmada bölgeyi turizme açacaklarini nostalji gezisinin amacinin bu oldugunu kaydederek, TCDDY'ye geziye verdikleri katkidan dolayi tesekkür etti.

TUTULMAZ, “DEVLET MEMURLUGU GÜVENCESI SAÇMALIK”

Vali Mustafa Tutulmaz, Devlet memurlugu sistemin elestirerek, “Devlet memurlugu güvencesi saçmaligi son bulmali. O güvence yanlis. Bizde is ahlaki zayif. Öncelikle is ahlaki olmali” dedi.

“YATIRIM ÇEVREDEN ÖNCE GELMELI”

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Önceligin yatirim olduguna vurgu yaparak, “Çevre öncelik degil. Öncelik yatirim olmali. Yapilan yatirim çevreye uyumlu olmali. Almanya örnegi var. Yapilan yatirimlarla büyüdü. Her yapilan çevreye zarar vermez” dedi.

MUTLAKA ASI YAPTIRMALIYIZ

Vali Mustafa Tutulmaz, Asi’nin her çesidinin ayni olduguna vurgu yaparak, “Asi konusuna yüzde 90’lara varan bir orandayiz. Asinin osu busu yok. Baska bir hastaligi olmayan herkeste asinin etkili olugu tespit edildi” dedi.

VALI MUHTAR ve ILE BIR ARAYA GELDI

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Gökçebey Çok Programli Anadolu Lisesinde Gökçebey’de ki 28 muhtar ile bir araya geldi. 1996’daki sel felaketinde dönemin Valisi Ismet Metin, Ilçeyi tirenle ziyaret etmisti.Tarihinde ikinci kez Vali Tutulmaz 25 yil sonra Ilçeye trenle geldi. Vali, Kaymakam Ömer Övünç Kosansu, Belediye Baskani Vedat Öztürk ve Ilçe protokolü tarafindan karsilandi. Lise binasinda muhtarlar, belediye baskanlari, is insanlari ile bir araya gelen Vali Tutulmaz, Is insanlari, muhtarlar ile gittigi her ilçede bir araya geldigine vurgu yapti. Vali Tutulmaz, Zonguldak’ta turizmin gelistirilmesi adina tüm adimlarin atilmasi gerektigini söyledi. Trenle seyahatini da bu nedenle düzenlediklerini söyleyen Vali Tutulmaz, “Ilimizin ve Ilçelerimizin degerlerini ortaya çikarmak istiyoruz. Geçtigimiz Haziran ayinda da Gökçebey’de Muhtarlarimizla toplanti yaptik. Ilçemizin sorunlarini çözme adina toplantilarin önemi büyük.

Yapilasma kontrol altina alinmali. Yapilasmada ki hatalar ileride çözümsüzlüge yol açiyor. Köyünüze bir insaat yapacaginiza yapan kisiyi özel idareye yönlendirin. Ne o arkadas nede bizler sikintilar sonrasina yasamayalim. Ilimizi yasanabilir hale tutmaliyiz. Filyos bölgesi önümüzde ki yüz yilin göze merkez olacak. Yen insaat alanlari, yeni yerlesim alanlari olusacak. Bunlari bir kural ve çerçeve yapmaliyiz. Mastir plani çalismalarinin baslattik. Saglikli merkezler olusturacagiz. Malum bölgen su ve diger ihtiyaçlarinin giderilmesi için Su birligi kurduk. Su birligi uzun vadede su sorunu çözme kavusmus olacak. Gökçebey OSB için son asamaya gelindi. Çalismalar hizla sürüyor.

“PAT-PATLARI ULASIM ARACI OLARAK KULLANMAYIN”

Patpat ulasim amaçli kullanilmali. Ölümlü kazlara nende oluyor. Tarim amaçli kullanilmali. Jandarma bölgesindeki ölümlü kazalarin yüzde 60 patpatlar yüzünden meydana gelmekte. Tarim amaçli kullansinlar. Onun disinda sehir içinde köy içinde dolasmamali. Ulasima göre dizayn edilmedigi için kaza orani yüksek oluyor. Buradan muhtarlar araciligiyla tüm halkimiza duyuruyoruz.

Içisler Bakanliginin projeleri var. Dijital ortamda uyusturucuyla mücadele basta olmak üzere proje var. Ihbar hatti var. Uyusturucuyu ihbar etmekte vatandaslarimiz korkmakta. Ancak koruma altindaki bu ihbar hatti gizli kimsenin ögrenmesi mümkün degil. Bunu tüm vatandasimiz kullanmali. Yesil detektör diye program var. Sigara içilmesi ihbar hatti var. Mesela kahvede sigara içiliyor. Bunu ihbar edebilirsiniz. Kadina siddet ihbar hatti var. Iki yildir kadina siddet konusunda Zonguldak’ta bir vakaya rastlanmadi. Kadinlarimiz korunmasi adina bu ihbar hatti çok önemli. Bu programlari akilli telefonunuza indiriniz” dedi.

Vali Tutulmaz, Toplantida önce daire müdürlerine söz hakki verdi. Sonra muhtarlara söz vererek toplantiyi Gökçebey'de sürdürdü.

 

Vali Mustafa Tutulmaz'in Gökçebey'deki bir dizi ziyaretlerine; BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufali, Il Genel Meclisi Baskani Necdet Karaveli, Il Jandarma Komutani Albay Gönen Süslü, Il Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanli, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayilmaz, Il Milli Egitim Müdürü Ali Tosun, Il Saglik Müdürü Dr. Ertugrul Güner, Gençlik ve Spor Il Müdürü Hakan Yüksel, Il Kültür Turizm Müdürü Kemal Akçay, Il Tarim ve Orman Müdür vekili Hasan Akcaalan, Sanayi ve Ticaret Il Müdürü Yasar Karaman eslik etti.