Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Başkan Karademir; Kayyumla gelmedim, görevlendirildim

CHP Gökçebey İlçe Başkanı Murat Merdivan’ın istifa etti.                14.Nisan 2021 tarihinde Kayyum atanan CHP İlçe Başkanı

Halit Karademir ile özel röportaj yaptık. Başkan Karademir sorularımızı    kısada olsa cevapladı.

1- Halit Karademir Kimdir?

-Ben 1959 Devrek doğumluyum. Emekli Öğretmen. Evliyim ve 2. Çocuk babasıyım.

2- CHP’ye ne zaman üye oldunuz?

-Ben 2007. Yılında emekli oldum ve partime üye oldum.

 

3- Parti içinde yaptığınız görevler nelerdir?

-2009- 2012 yıllarında CHP Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptım. 2012-2013 yılında da İlçe başkanlık görevi yaptım. Partimizin 2013 ile 2021 yılında üyesi sayısı hemen hemen aynı.  

4- 2013.yılında CHP Gökçebey İlçe Başkanlığından neden istifa ettiniz?

-2014 yılında yapılacak yerel seçimler de Belediye Başkan Aday adayı olmak için istifa ettim. Ama şartlar gereği aday olamadım.

5-Aradan geçen 8 yıl içinde ne oldu, ne yaşadınız da bugün partinize kayyum İlçe Başkanı olarak atandınız?

-Öncelikle kayyum kelimesini düzeltilmesini istiyorum. Partimizin tüzüğü gereği  geçici kurul olarak görevlendirildim. 2014.yılında belediye başkan adayı olamadıktan sonra 2021 yılına kadar kendimi aileme ayırarak geçirmeye çalıştım.  Bilindiği gibi  Murat Merdivan istifa etmiştir. Yaklaşık 1,5 yıldır yönetim görevi üstlenen arkadaşlarımız tüzüğümüze uygun görevlerini yapmadıkları için 14.Nisan 2021 tarih ve 93 sayılı İl Yönetimi kararı ile görevden alınmışlardır. Yine, İl Yönetim Kurulu 26.Nisan 2021 tarih ve 94 sayılı kararı ile görevlendirildim.  Görevden alınan ilçe yönetim kurulu gene merkeze itiraz etmişlerdir. Ancak, itirazları sonucunda genel merkez tarafından 24.Mayıs 2021 tarihinde yapılan toplantıda RED edilmiştir.

 

6- CHP İlçe Başkanlığı kongrenizi ne zaman yapacaksınız?

-Ben ve yönetim kurulumuz tüzüğümüz gereği genel merkezimizin vereceği  kararla partimizin belirleyeceği süreç içersinde olağan üstü kongreye taşımak yeni ilçe başkanı ve yönetim kurulunu seçimini sağlarız.

7- İlçe Başkanlığına aday olmayı düşünüyor musunuz?

-Şu şartlarda olağan üstü kongrede İlçe Başkanlığına aday olmayı düşünmüyorum. Ancak, şartlar İlçe Başkanlığına aday olmamı gerektirirse aday olurum.

 

8-Son olarak neler söylemek istersiniz?

-Cumhuriyet Halk Partisi Gökçebey İlçe Başkanı olarak, parti içinde birlik ve beraberliği sağlamak için çalışmalar yapacağım.  Parti içinde küskünlükleri kaldırıp, herkesi barıştıracağım.  En kısa sürede danışma kurulu toplantısı yaparak onlarında görüşlerini alarak kendime yol haritası çizeceğim.  Partimi büyütmek için elimden gelen gayretimi göstereceğim. CHP kızgınların ve küskünlerin partisi değil. Aksine, birbirine inanan ve güvenenlerin partisidir.  Parti içinde rekabet olacaktır. Partimizi ilçe bazında iktidara taşımak asıl hedefimizdir.  Sizlere de teşekkür ediyor gazetecilik hayatınızda başarılar diliyorum.

Sorularımızı cevaplandıran CHP Gökçebey İlçe Başkanı Halit Karademir'e teşekkür eder, görevinde başarılar dileriz.

 

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 8.06.2021  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (943)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 779 | Toplam Ziyaretçi: 11,932,749 | Ip Adresiniz: 3.129.247.196 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.