Baskan Karademir; Kayyumla gelmedim, görevlendirildim

CHP Gökçebey Ilçe Baskani Murat Merdivan’in istifa etti.                14.Nisan 2021 tarihinde Kayyum atanan CHP Ilçe Baskani

Halit Karademir ile özel röportaj yaptik. Baskan Karademir sorularimizi    kisada olsa cevapladi.

1- Halit Karademir Kimdir?

-Ben 1959 Devrek dogumluyum. Emekli Ögretmen. Evliyim ve 2. Çocuk babasiyim.

2- CHP’ye ne zaman üye oldunuz?

-Ben 2007. Yilinda emekli oldum ve partime üye oldum.

 

3- Parti içinde yaptiginiz görevler nelerdir?

-2009- 2012 yillarinda CHP Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptim. 2012-2013 yilinda da Ilçe baskanlik görevi yaptim. Partimizin 2013 ile 2021 yilinda üyesi sayisi hemen hemen ayni.  

4- 2013.yilinda CHP Gökçebey Ilçe Baskanligindan neden istifa ettiniz?

-2014 yilinda yapilacak yerel seçimler de Belediye Baskan Aday adayi olmak için istifa ettim. Ama sartlar geregi aday olamadim.

5-Aradan geçen 8 yil içinde ne oldu, ne yasadiniz da bugün partinize kayyum Ilçe Baskani olarak atandiniz?

-Öncelikle kayyum kelimesini düzeltilmesini istiyorum. Partimizin tüzügü geregi  geçici kurul olarak görevlendirildim. 2014.yilinda belediye baskan adayi olamadiktan sonra 2021 yilina kadar kendimi aileme ayirarak geçirmeye çalistim.  Bilindigi gibi  Murat Merdivan istifa etmistir. Yaklasik 1,5 yildir yönetim görevi üstlenen arkadaslarimiz tüzügümüze uygun görevlerini yapmadiklari için 14.Nisan 2021 tarih ve 93 sayili Il Yönetimi karari ile görevden alinmislardir. Yine, Il Yönetim Kurulu 26.Nisan 2021 tarih ve 94 sayili karari ile görevlendirildim.  Görevden alinan ilçe yönetim kurulu gene merkeze itiraz etmislerdir. Ancak, itirazlari sonucunda genel merkez tarafindan 24.Mayis 2021 tarihinde yapilan toplantida RED edilmistir.

 

6- CHP Ilçe Baskanligi kongrenizi ne zaman yapacaksiniz?

-Ben ve yönetim kurulumuz tüzügümüz geregi genel merkezimizin verecegi  kararla partimizin belirleyecegi süreç içersinde olagan üstü kongreye tasimak yeni ilçe baskani ve yönetim kurulunu seçimini saglariz.

7- Ilçe Baskanligina aday olmayi düsünüyor musunuz?

-Su sartlarda olagan üstü kongrede Ilçe Baskanligina aday olmayi düsünmüyorum. Ancak, sartlar Ilçe Baskanligina aday olmami gerektirirse aday olurum.

 

8-Son olarak neler söylemek istersiniz?

-Cumhuriyet Halk Partisi Gökçebey Ilçe Baskani olarak, parti içinde birlik ve beraberligi saglamak için çalismalar yapacagim.  Parti içinde küskünlükleri kaldirip, herkesi baristiracagim.  En kisa sürede danisma kurulu toplantisi yaparak onlarinda görüslerini alarak kendime yol haritasi çizecegim.  Partimi büyütmek için elimden gelen gayretimi gösterecegim. CHP kizginlarin ve küskünlerin partisi degil. Aksine, birbirine inanan ve güvenenlerin partisidir.  Parti içinde rekabet olacaktir. Partimizi ilçe bazinda iktidara tasimak asil hedefimizdir.  Sizlere de tesekkür ediyor gazetecilik hayatinizda basarilar diliyorum.

Sorularimizi cevaplandiran CHP Gökçebey Ilçe Baskani Halit Karademir'e tesekkür eder, görevinde basarilar dileriz.