Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
KAÇAK SU İLE MÜCADELE EDİLİYOR

Gökçebey İlçe Özel İdare Müdürü İzzet Turpcu köylerde kaçak su ile mücadele ediliyor.

İlçe Özel İdare Müdürü Turpcu yaptığı açıklamada;”Gökçebey İlçesi Köylerinde kaçak su kullanımını önleme çalışmalarına başladık. Köylerde kaçak su kullanımını önlenmesi için başlatılan çalışmalar doğrultusunda pilot bölge uygulaması neticesinde güzel sonuçlar aldık. Aktarla Köyü Muhtarlığınca sahada bir çalışma yapıldı. Yapılan çalışmalarda köy muhtarlığınca tüm mahalleler bazında aylık olarak 3000 ton civarında su basıldığı fakat su sayaçlarının okunması neticesinde 1000 ton su sayaçlardan geçtiği bununda üçte iki kayıp olduğunun tespiti neticesinde, kaçak suyun kullanımının önlenmesi için çalışmalar başlatıldı.

İçme suyu tesisi denildiğinde İçme ve kullanma suyunun temin edildiği yer ile tüketime verildiği yer arasında kalan ve suyun nakli ile depolanmasını sağlayan yapıları İl Özel İdaresi ve KÖYDES Projesi kapsamında yapılarak köy muhtarlarına tesliminin yapıldığını, hizmete sunulan içme suyu tesislerinin yapılış amacına uygun olarak işletilmesi, bakımı, onarımı ve korunmasından köy muhtarlıklarının sorumluluğunda olduğunu, fakat yaz aylarında bazı köylerde su sıkıntısının görüldüğünü, pilot bölge uygulaması kapsamında bina içinde bulunan su sayaçlarının bina yol girişine çıkartılarak kutu içinde muafaza altına alındığını, muhafaza altına alınan kutuların anahtarlarının da köy muhtarında kaldığını ve bu sayede bina içinde yapılan kaçak tesisatlar bertaraf edildiği görüldü.

Pilot uygulamasının neticesinin olumlu yansıması kaçak su önlenmesine ilişkin çalışmaları tüm köylerde uygulamaya koyacağız bu konuda Muhtarlarımızın yanında olacağız.”dedi.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 7.06.2021  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (1054)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 351 | Toplam Ziyaretçi: 11,903,877 | Ip Adresiniz: 100.25.40.11 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.