KAÇAK SU ILE MÜCADELE EDILIYOR

Gökçebey Ilçe Özel Idare Müdürü Izzet Turpcu köylerde kaçak su ile mücadele ediliyor.

Ilçe Özel Idare Müdürü Turpcu yaptigi açiklamada;”Gökçebey Ilçesi Köylerinde kaçak su kullanimini önleme çalismalarina basladik. Köylerde kaçak su kullanimini önlenmesi için baslatilan çalismalar dogrultusunda pilot bölge uygulamasi neticesinde güzel sonuçlar aldik. Aktarla Köyü Muhtarliginca sahada bir çalisma yapildi. Yapilan çalismalarda köy muhtarliginca tüm mahalleler bazinda aylik olarak 3000 ton civarinda su basildigi fakat su sayaçlarinin okunmasi neticesinde 1000 ton su sayaçlardan geçtigi bununda üçte iki kayip oldugunun tespiti neticesinde, kaçak suyun kullaniminin önlenmesi için çalismalar baslatildi.

Içme suyu tesisi denildiginde Içme ve kullanma suyunun temin edildigi yer ile tüketime verildigi yer arasinda kalan ve suyun nakli ile depolanmasini saglayan yapilari Il Özel Idaresi ve KÖYDES Projesi kapsaminda yapilarak köy muhtarlarina tesliminin yapildigini, hizmete sunulan içme suyu tesislerinin yapilis amacina uygun olarak isletilmesi, bakimi, onarimi ve korunmasindan köy muhtarliklarinin sorumlulugunda oldugunu, fakat yaz aylarinda bazi köylerde su sikintisinin görüldügünü, pilot bölge uygulamasi kapsaminda bina içinde bulunan su sayaçlarinin bina yol girisine çikartilarak kutu içinde muafaza altina alindigini, muhafaza altina alinan kutularin anahtarlarinin da köy muhtarinda kaldigini ve bu sayede bina içinde yapilan kaçak tesisatlar bertaraf edildigi görüldü.

Pilot uygulamasinin neticesinin olumlu yansimasi kaçak su önlenmesine iliskin çalismalari tüm köylerde uygulamaya koyacagiz bu konuda Muhtarlarimizin yaninda olacagiz.”dedi.