Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
YAŞAMAK VE ZİYARET ETMEK İÇİN CAZİP BİR GÖKÇEBEY

Amerika Rochester Teknoloji Üniversitesi’nde çalışan Gökçebey’li Doçent Dr. Muhammet Kesgin ile sık sık sohbetler ederiz. Sohbetlerimizin konusu genelde Zonguldak ve Gökçebey ilçemizin tanıtımı ve geleceğine yöneliktir.

Yine bir gün Gökçebey’in gelişimi ve tanıtımı hakkında fikirleriniz nelerdir?  Bu fikirlerinizi bize yazarak paylaşırsanız bende sayfamda yazarak Gökçebeylilerle paylaşırım dedim.

Şimdi, Amerika Rochester Teknoloji Üniversitesi’nde çalışan Gökçebey’li Doçent Dr. Muhammet Kesgin’in’ YAŞAMAK VE ZİYARET ETMEK İÇİN CAZİP BİR GÖKÇEBEY’ başlığı altında yazdığı yazıyı sizlerle aynen paylaşıyorum:

 “Turizm politikası ve planlamasının ülkeler ve bölgeler düzeyindeki önemi son yıllarda il ve ilçeler düzeyinde de sıklıkla gündeme gelmektedir. Turizm arzına yönelik yapılan yatırımların geri dönüşümü sadece ticari anlamda sağladığı ekonomik katkılarla sınırlı değildir. Örneğin yerel halk ve ziyaretçilere yaşam kaliteli bir fiziksel ve sosyal çevre sunulmasına da aracılık eder ve bir yerin imajına olumlu katkılar yaparak değer yaratır ve itibar kazandırır.  Bu anlamda Gökçebey’de turizm gelişimi hem ziyaretçi ekonomisi açısından hem de ilçede yaşam kalitesinin artması, ilçenin tanıtımı ve imajı için de son derece önemlidir.

İlçemizin özellikle son yıllarda yapılan çalışmalarla tarihsel, doğal ve kültürel mirası ve değerleri ortaya çıkarılmaktadır. Bu alanlarda turizm yatırımlarının yapıldığı da görülmektedir. 2000 yıllık ticaret merkezi, Süzek Deresi Şelaleri ve Kanyonu, Herkime Evleri ve Anıt Ağaç gibi değerlerimizi ortaya çıkaran ve ilçemize kazandırmaya çalışan hemşehrilerimize ve yöneticilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu anlamda doğup büyüdüğümüz ve yaşamak için her zaman güzel bir yer olduğunu düşündüğümüz ilçemizin ziyaret etmek için de güzel bir yer olduğu her geçen gün daha da çok kabul görmektedir. İlçemizdeki bu mevcut değerlerin ortaya çıkarılması kadar yeni değerlerin bulunması ve geliştirilmesi ve ayrıca bu değerlerin pazarlanması ve marka yönetimi de çok önemlidir. Örneğin simgesel, sembolik ve özgün yöresel ürünlerimiz (yemekler ve yiyecekler) ve adetlerimiz kayıt altına alınarak değerlendirilmelidir. Özgün değerlerimizin festival ve etkinliklerle tanıtılması sağlanmalıdır. 

Bu anlamda turizm gelişimi, pazarlaması ve marka yönetimi çalışmalarını yetkili karar alıcı ve uygulayıcıların önderliğinde Gökçebey içinde ve dışında yaşayan hemşehrilerimizin de sürece katılım ve destekleri ile stratejik bir şekilde planlanmalı ve uygulanmalıdır. Bu alanda atılacak adımlar ve yapılacak nitelikli çalışmalar Gökçebey ilçemizde yaşam kalitesinin ve turizmin gelişmesinde etkinliğin artmasına katkı sağlayacaktır.

Hem yaşamak hem de ziyaret etmek için güzel bir yer olduğunu düşündüğüm memleketim Gökçebey’in yerel halka ve ziyaretçilere yaşam kalitesi sunmasını, uzmanlık alanları, bilgileri ve çalışmaları ile tüm hemşehrilerimizin gelişim süreçlerine katkı vermesini ve nihaiyi olarak yerel halkımızın desteği ve yöneticilerimiz önderliğinde atılacak adımların başarı getirmesini dilerim.”dedi.

Amerika Rochester Teknoloji Üniversitesi’nde çalışan Gökçebey’li Doçent Dr. Muhammet Kesgin’e teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

 

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 3.06.2020  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (4790)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 490 | Toplam Ziyaretçi: 11,913,780 | Ip Adresiniz: 44.200.77.59 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.