Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
CHP’li Milletvekili Yavuzyılmaz’dan Gökçebey Platformu’na Tam Destek

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz  Yavuzyılmaz Gökçebey Platformu  ziyaret etti.

Milletvekili Yavuzyılmaz’a , CHP  Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Bakacakkadı Belediye Başkanı  Oktay Albuz,  Yerel Tarih Araştırmacısı Sadi uyar,  CHP Gökçebey İlçe Başkanı Mitat Arat ve CHP İl Genel Meclis Üyesi  Hasan Tülübaş eşlik etti.

Milletvekili Yavuzyılmaz ve ekibini Gökçebey Platformu Başkanı Halit Karademir  ve üyeleri karşıladı.

Gökçebey Platformu Başkanı Halit Karademir,  CHP Zonguldak Milletvekili Deniz  Yavuzyılmaz’a , Gökçebey Platformu’nun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Karademir; “ Gökçebey İlçesi Bodaç Köyü mevkiinde ırmak kenarında Biyokütle Enerji Santrali ve Atık Yakma Tesisi kurulması planlanmaktadır. Biyokütle Enerji Santrali’nde; tavuk gübresi, kanalizasyon atıkları, her türlü çöp, sanayi atığı, araba lastiğinden her türlü lastik atığa kadar yakılacaktır. Yakma sırasında zehirli gazlar ortaya çıkacak. Dioksin, furan, ağır metaller, insan ve hayvan sağlığına zararlı gazlar bu tesisin bacasından havaya, çevreye ve yer altı ve yer üstü suyumuza karışacaktır. Gazlaşan bu zehirli maddeler soluma ve su kaynakları yoluyla her türlü canlının bedenine taşınacaktır. İnsan bedeninin yağ dokusunda biriken bu zehirler kanser, endokrin, sistem bozuklukları, akciğer hastalıkları, alerji ve daha başka birçok hastalığa neden olacak. Bu tesisle, suyumuzu, bahçemizde yetişen meyve sebzeyi, kümesimizdeki tavuğu, ahırımızdaki hayvanlarımızı zehirleyecekler. Dünyada bu santrallerin 30 km çevresinde yaşayan insanlar üzerinde yapılan araştırmalarda alerji, astım ve kronik akciğer hastalığının görülme sıklığının daha yüksek olduğu saplanmıştır. Kaşıntı, kızarıklık, göz tahrişi, öksürük, burun tıkanıklığı, alerjik semptomlar, boğaz ağrısı ve solunum zorluğu riskleri Biyokütle Enerji Santrallerinin yakınında yaşayanlar arasında daha belirgin olarak bulunmuştur

Araştırmalarda Biyokütle enerji Santrallerinden meydana gelen kirliliğin santrallerin yakınlarında yaşayan insanlarda önemli sağlık sorunlarına neden olduğu kanıtlanmıştır.


Çatalağzı’ndaki termik santrallerin o bölgedeki halkı nasıl zehirlediğini hepimiz biliyoruz. Bizler suyumuzu, havamızı, toprağımız ve doğamızı kirleterek bizi zehirleyecek olan bu santrali istemiyoruz. Zehirlenmek istemiyoruz, Temiz hava solumak istiyoruz.


Çatalağzı’nda kömür yakıyorlar, burada çöp yakacaklar, aradaki fark ise, kömürün içinde ne olduğunu biliyoruz ama çöpün içinde ne olduğunu bilmiyoruz.

İlçemize 80 milyon değerinde yatırım yapılacak. Burada 35 kişinin çalıştırılacağı söyleniyor. Adı geçen bu firma biyokütle Enerji Santrali ve Katı Atık Yakım Tesisi. Bizler Gökçebeyliler olarak yatırımlara karşı değiliz. İstiyoruz ki 350 kişilik, 3500 kişilik yatırımlar yapılsın. Hep birlikte destekleriz hatta temelini davul zurnayla atarız. Bilim adamlarından öğrendik ki bu düşünülen proje kısaca Gökçebey'de çöp yakımıdır.

Bir Gökçebey’li olarak ben bundan üzüntü duyuyorum.
Gökçebey belediyesindeki arkadaşlara sordum; Bizim çöp kamyonlarımız kaç ton çöp alıyor? 6-8 ton arası dediler. Günde bizim çöp kamyonlarımız gibi 400 kamyonun çöpü orada yakılacak."dedi.

MİLLETVEKİLİ YAVUZYILMAZ,” GÖKÇEBEYLİLERİN YANINDAYIM”

 CHP Zonguldak Milletvekili Deniz  Yavuzyılmaz ise;” Öncelikle Gökçebey’lileri tebrik ediyorum.  Yeni Yapılması düşünülüpte temeli dahi atılamayan Ortaokulumuzu istiyoruz diye yaptığınız eylem yürüyüşü kamuoyunda büyük ses getirdi.  Ve okulun yapımı konusunda da hız verdiğine inanıyorum.  Bugün ise, Karademir; “ Gökçebey İlçesi Bodaç Köyü mevkiinde ırmak kenarında Biyokütle Enerji Santrali ve Atık Yakma Tesisi kurulmaması için Gökçebey Platformu adı altında verdiğiniz mücadeleye yakinen takip ediyorum, sizleri yürekten destekliyor ve tebrik ediyorum. Her zamanda siz saygı değer Gökçebeylilerin yanındayım” dedi.

CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney ise;” CHP Zonguldak İl Genel meclis Üyeleri arkadaşlarımızla beraber  saygı değer Gökçebey halkının yanındayız ve destekleyeceğiz.  Ve Zonguldak Valisi Sayın Erdoğan Bektaş ile yapacağımız toplantılarda bu konuyu gündeme getireceğiz.” Dedi.

Daha sonra da; Gökçebey İlçesi Bodaç Köyü mevkiinde ırmak kenarında Biyokütle Enerji Santrali ve Atık Yakma Tesisinin kurulacağı yerde incelemeler yaptı.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 19.10.2019  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (1378)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 36 | Toplam Ziyaretçi: 11,946,156 | Ip Adresiniz: 18.224.149.242 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.