CHP’li Milletvekili Yavuzyilmaz’dan Gökçebey Platformu’na Tam Destek

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz  Yavuzyilmaz Gökçebey Platformu  ziyaret etti.

Milletvekili Yavuzyilmaz’a , CHP  Zonguldak Il Baskani Hakki Güney, Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk, Bakacakkadi Belediye Baskani  Oktay Albuz,  Yerel Tarih Arastirmacisi Sadi uyar,  CHP Gökçebey Ilçe Baskani Mitat Arat ve CHP Il Genel Meclis Üyesi  Hasan Tülübas eslik etti.

Milletvekili Yavuzyilmaz ve ekibini Gökçebey Platformu Baskani Halit Karademir  ve üyeleri karsiladi.

Gökçebey Platformu Baskani Halit Karademir,  CHP Zonguldak Milletvekili Deniz  Yavuzyilmaz’a , Gökçebey Platformu’nun çalismalari hakkinda bilgi verdi.

Karademir; “ Gökçebey Ilçesi Bodaç Köyü mevkiinde irmak kenarinda Biyokütle Enerji Santrali ve Atik Yakma Tesisi kurulmasi planlanmaktadir. Biyokütle Enerji Santrali’nde; tavuk gübresi, kanalizasyon atiklari, her türlü çöp, sanayi atigi, araba lastiginden her türlü lastik atiga kadar yakilacaktir. Yakma sirasinda zehirli gazlar ortaya çikacak. Dioksin, furan, agir metaller, insan ve hayvan sagligina zararli gazlar bu tesisin bacasindan havaya, çevreye ve yer alti ve yer üstü suyumuza karisacaktir. Gazlasan bu zehirli maddeler soluma ve su kaynaklari yoluyla her türlü canlinin bedenine tasinacaktir. Insan bedeninin yag dokusunda biriken bu zehirler kanser, endokrin, sistem bozukluklari, akciger hastaliklari, alerji ve daha baska birçok hastaliga neden olacak. Bu tesisle, suyumuzu, bahçemizde yetisen meyve sebzeyi, kümesimizdeki tavugu, ahirimizdaki hayvanlarimizi zehirleyecekler. Dünyada bu santrallerin 30 km çevresinde yasayan insanlar üzerinde yapilan arastirmalarda alerji, astim ve kronik akciger hastaliginin görülme sikliginin daha yüksek oldugu saplanmistir. Kasinti, kizariklik, göz tahrisi, öksürük, burun tikanikligi, alerjik semptomlar, bogaz agrisi ve solunum zorlugu riskleri Biyokütle Enerji Santrallerinin yakininda yasayanlar arasinda daha belirgin olarak bulunmustur

Arastirmalarda Biyokütle enerji Santrallerinden meydana gelen kirliligin santrallerin yakinlarinda yasayan insanlarda önemli saglik sorunlarina neden oldugu kanitlanmistir.


Çatalagzi’ndaki termik santrallerin o bölgedeki halki nasil zehirledigini hepimiz biliyoruz. Bizler suyumuzu, havamizi, topragimiz ve dogamizi kirleterek bizi zehirleyecek olan bu santrali istemiyoruz. Zehirlenmek istemiyoruz, Temiz hava solumak istiyoruz.


Çatalagzi’nda kömür yakiyorlar, burada çöp yakacaklar, aradaki fark ise, kömürün içinde ne oldugunu biliyoruz ama çöpün içinde ne oldugunu bilmiyoruz.

Ilçemize 80 milyon degerinde yatirim yapilacak. Burada 35 kisinin çalistirilacagi söyleniyor. Adi geçen bu firma biyokütle Enerji Santrali ve Kati Atik Yakim Tesisi. Bizler Gökçebeyliler olarak yatirimlara karsi degiliz. Istiyoruz ki 350 kisilik, 3500 kisilik yatirimlar yapilsin. Hep birlikte destekleriz hatta temelini davul zurnayla atariz. Bilim adamlarindan ögrendik ki bu düsünülen proje kisaca Gökçebey'de çöp yakimidir.

Bir Gökçebey’li olarak ben bundan üzüntü duyuyorum.
Gökçebey belediyesindeki arkadaslara sordum; Bizim çöp kamyonlarimiz kaç ton çöp aliyor? 6-8 ton arasi dediler. Günde bizim çöp kamyonlarimiz gibi 400 kamyonun çöpü orada yakilacak."dedi.

MILLETVEKILI YAVUZYILMAZ,” GÖKÇEBEYLILERIN YANINDAYIM”

 CHP Zonguldak Milletvekili Deniz  Yavuzyilmaz ise;” Öncelikle Gökçebey’lileri tebrik ediyorum.  Yeni Yapilmasi düsünülüpte temeli dahi atilamayan Ortaokulumuzu istiyoruz diye yaptiginiz eylem yürüyüsü kamuoyunda büyük ses getirdi.  Ve okulun yapimi konusunda da hiz verdigine inaniyorum.  Bugün ise, Karademir; “ Gökçebey Ilçesi Bodaç Köyü mevkiinde irmak kenarinda Biyokütle Enerji Santrali ve Atik Yakma Tesisi kurulmamasi için Gökçebey Platformu adi altinda verdiginiz mücadeleye yakinen takip ediyorum, sizleri yürekten destekliyor ve tebrik ediyorum. Her zamanda siz saygi deger Gökçebeylilerin yanindayim” dedi.

CHP Zonguldak Il Baskani Hakki Güney ise;” CHP Zonguldak Il Genel meclis Üyeleri arkadaslarimizla beraber  saygi deger Gökçebey halkinin yanindayiz ve destekleyecegiz.  Ve Zonguldak Valisi Sayin Erdogan Bektas ile yapacagimiz toplantilarda bu konuyu gündeme getirecegiz.” Dedi.

Daha sonra da; Gökçebey Ilçesi Bodaç Köyü mevkiinde irmak kenarinda Biyokütle Enerji Santrali ve Atik Yakma Tesisinin kurulacagi yerde incelemeler yapti.