Cumhurbaskani Adayi Kemal Kiliçdaroglu: Millet Ittifaki’nin Kapisi, Ortak Türkiye Hayalimizi Paylasan Herkese Açiktir.

Millet Ittifaki'nin Cumhurbaskani Adayi Kemal Kiliçdaroglu, "Millet Ittifaki’nin kapisi, ortak Türkiye hayalimizi paylasan herkese sonuna kadar açiktir. Inanç, düsünce, ideoloji, kimlik ayirt etmeksizin 85 milyon insanimizi yürekten selamliyoruz. Sevgili dostlarim, ey güzel halkim, hiç kimse merak etmesin. Ahlakin ve adaletin iktidarini hep birlikte kuracagiz. Yolumuz açik olsun." dedi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Millet Ittifaki’nin Cumhurbaskani Adayi oldu. Saadet Partisi Genel Merkezi’nde bugün yapilan ve 5 saat süren toplantinin ardindan, Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun Millet Ittifaki’nin Cumhurbaskani Adayi oldugunu açikladi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, burada yaptigi konusmada sunlari söyledi:

"Tesekkür ederim, çok tesekkür ederim.

Degerli kardeslerim, Sayin Genel Baskanlarima hepinizin huzurunda teker teker yürekten tesekkür ediyorum.

Sevgili halkim, degerli kardeslerim, Yunus Emre, ‘Bölüsürsek tok oluruz. Bölünürsek yok oluruz’ der. Biz Yunus Emre’nin sözünden aldigimiz ilhamla Türkiye’nin bütün renklerini ayni sofrada bulusturmak için yola çiktik.

Bu sofra, Halil Ibrahim sofrasidir. Halil Ibrahim sofrasi, komsusu açken tok yatmamaktir. Halil Ibrahim sofrasi, tek bir çocugun dahi yataga aç girmemesidir. Halil Ibrahim sofrasi, zulmün sona ermesi, hakkin, hukukun ve adaletin hakim kilinmasi demektir. Bizim soframiz, barisin ve kardesligin sofrasidir. En büyük gayemiz, Türkiye’yi bereketli, huzurlu ve neseli günlere tasimaktir. Allah’in izniyle bunu hep birlikte basaracagiz.

Biz, Millet Ittifaki olarak Türkiye’yi istisare ve uzlasiyla yönetecegiz. Millet Ittifaki’ni olusturan siyasi partilerin genel baskanlari olarak Güçlendirilmis Parlamenter Sisteme geçis sürecinin yol haritasi üzerinde de mutabik kalmis bulunuyoruz.

11 madde az önce içeride sonuçlandi ve onu biraz sonra basin mensuplariyla paylasacagiz.

Bu kapsamda, Parlamenter Sisteme geçis sürecinde Millet Ittifaki’na dahil diger partilerimizin Sayin Genel Baskanlari, Cumhurbaskani Yardimcisi olacaktir.

Sunu da belirtmek isterim; Millet Ittifaki’nin kapisi, ortak Türkiye hayalimizi paylasan herkese sonuna kadar açiktir. Inanç, düsünce, ideoloji, kimlik ayirt etmeksizin 85 milyon insanimizi yürekten selamliyoruz. Deprem felaketinin bugün birinci ayi. Kaybettigimiz vatandaslara bu mübarek Berat Kandili gecesinde Allah’tan rahmet diliyorum.

Sevgili dostlarim, ey güzel halkim, hiç kimse merak etmesin. Ahlakin ve adaletin iktidarini hep birlikte kuracagiz. Yolumuz açik olsun."