ULASTIRMA BAKANI KARAISMAILOGLU: FILYOS-5 KÖPRÜSÜ ILE YOL GÜVENLIGI VE SÜRÜS KONFORUNU ÜST SEVIYEYE ÇIKARTTIK

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Karabük–Zonguldak arasindaki yol güvenligini ve sürüs konforunu en üst seviyeye çikarmak için Filyos-5 Köprüsü’nü yeniden insa ettiklerini belirterek, yeni köprü ile hem mevcut köprü güzergahini degistirdiklerini hem de yolun geometrik standardini yükselttiklerini, böylece Filyos Çayi’nda gerçeklesebilecek olasi bir taskindaki olumsuzluklarin da önüne geçtiklerini söyledi.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Filyos-5 Köprüsü’nün açilisinda konustu; “Essiz dogal güzellikleri ile doga turizmi açisindan önemli bir cazibe merkezi olan Karabük, Cumhuriyetin ilk yillarinda demir ve çelik alaninda yapilan sanayi atilimi ile de ülkemizin kalkinmasinda öncü rol oynamis önemli bir sanayi sehrimizdir. Özellikle son yillarda yörede madencilik, enerji ve sanayi faaliyetleri her geçen gün daha da geliserek büyük önem kazanmistir. Ülkemizin Dogu- Bati yönünde önemli bir ulasim aksi olan Karadeniz Sahil Yolu güzergahinda yer alan Bati Karadeniz’in en büyük liman kenti Zonguldak’a yakinligi da Karabük’ün önemini artirmaktadir” dedi.

GEOMETRIK STANDART YÜKSELTILDI

Karabük’ün ulasim agini güçlendirecek her bir projenin öneminin farkinda olduklarini kaydeden Karaismailoglu, özelikle Karabük’ü çevre illere ve Filyos Limani’na baglayan yol standardinin yükseltilmesine büyük önem verdiklerini söyledi. “Bu kapsamda Devrek-Zonguldak Ayrimi-Karabük Yolu’nun 24’üncü kilometresinde Filyos Çayi geçisini saglayan mevcut Filyos-5 Köprüsü’nü yikarak yeniden insa ettik” diyen Karaismailoglu, sözlerine söyle devam etti:

“Bitümlü sicak karisim kaplama standardindaki projemiz 587 metrelik baglanti yolu ile birlikte 773 metre uzunlugundadir. 186 metre uzunlugunda, 13 metre genisliginde ve 6 açikliktan olusan Filyos-5 Köprüsü’nü, ön çekim basit kiris tipinde insa ettik. Yeni insa edilen köprü ile hem mevcut köprü güzergahini degistirdik hem de yolun geometrik standardini yükselttik. Filyos-5 Köprüsü’nü yeniden insa etmemizdeki en önemli amaçlardan biri de Karabük–Zonguldak arasindaki yol güvenligini ve sürüs konforunu en üst seviyeye çikarmakti. Bunu da saglamis olduk. Filyos-5 Köprüsü ile Filyos Çayi’nda gerçeklesebilecek olasi bir taskindaki olumsuzluklarin da simdiden önüne geçmis olduk. Ayrica, nasil ki Filyos Çayi geçtigi tarlalara baglara hayat katiyorsa, yapilan her yeni yol da akarsular gibi, geçtigi yerlerin istihdamina, üretimine, ticaret, kültür ve sanat hayatina can katmaktadir. Filyos-5 Köprüsü de Karabük ve Zonguldak’in sahip oldugu üretim kaynaklarinin etkin biçimde ülke pazarlarina ve dis pazarlara daha hizli ve güvenli ulasmasini saglayacaktir. Bölgedeki tüm yerleskelerin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelismesine büyük katki sunacaktir.”

KARABÜK’ÜN ULASIM VE ILETISIMINE 2,5 MILYAR TL YATIRIM YAPTIK

2003 yilindan bu yana Karabük’ün ulasim ve iletisim yatirimlari için yaklasik 2.5 milyar lira yatirim yaptiklarini aktaran Ulastirma Bakani Karaismailoglu, yapilan yatirimlar hakkinda su bilgileri verdi:

“1993-2002 yillari arasinda sadece karayollarina 179 milyon Lira harcama yapilmisken bu tutari yüzde 1187 artisla 2 milyar 303 milyon TL'ye ulastirdik. 2003 yilina kadar sadece 7 kilometre bölünmüs yolu varken, 116 kilometreye çikardik. BSK kaplamali yolu hiç yoktu 168 km BSK kaplama yaptik. 75 kilometre tek yol iyilestirmesi yaptik. Bin 400 metre uzunlugunda 5 adet tek tüp tünel açtik. 2 bin 390 metre uzunlugunda 39 adet köprü insa ettik. 2 bin 202 kilometre asfalt çalismasi gerçeklestirdik.”

MILLETI DOLARLA, AVROYLA HIZAYA GETIRMEYE ÇALISANLARA EN BÜYÜK CEVABI “MILLET” VERDI

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi olarak, 2023, 2053 ve 2071 hedefleri dogrultusunda daha nice büyük ulastirma projesini hayata geçirerek halka hizmet etmeyi sürdüreceklerini vurgulayan Karaismailoglu, “Milleti dolarla, avroyla hizaya getirmeye çalisanlara en büyük cevabi yine millet verdi. Çünkü hep söyledik; Türkiye büyüyor, Türkiye güçleniyor, Türkiye bölgesinde liderlige ilerliyor diye. Bu yilin ilk çeyreginde yüzde 7,4, ikinci çeyreginde yüzde 22 ve üçüncü çeyreginde yüzde 7,4 büyümeye imza attik. Yil sonunda bu büyümeyi çift haneli rakamlarla kapatmayi hedefliyoruz. Ülkemizdeki bu büyümeden tüm kesimler de hak ettikleri payi alacaktir. Asgari ücretli kardeslerimize yüzde 50’nin üzerinde ücret artisi verdik. Simdi emekli ve kamu çalisanlarimizin da hakkaniyet ölçüsünde maaslarini artiracagiz” ifadelerini kullandi.

DÖVIZ KURLARI ÜZERINDEN ÜLKEMIZ EKONOMISI ÜZERINDE KARANLIK OYUNLAR OYNANMAYA ÇALISILDI

“Son aylarda döviz kurlari üzerinden ülkemiz ekonomisi üzerinde karanlik oyunlar oynanmaya çalisildi. Adeta top yekûn bir saldiri gerçeklestirildi” diyen Karaismailoglu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in açikladigi yeni ekonomik model ve Kur Korumali TL Vadeli Mevduat uygulamasinin, Türk Lirasi’nin degerini artirirken, piyasalara, üretime, istihdama, ticarete ve ihracata moral ve motivasyon olduguna vurgu yapti. Ulastirma ve Altyapi Bakani Karaismailoglu, “Millet-devlet is birligiyle kalkinacagiz, güçlenecegiz ve Türkiye’yi gelecege tasiyacagiz. Sanayicimiz, ihracatçimiz, çiftçimiz, turizmcimiz bu ülkede deger üretenler, hizmet üretenler için uzaklari yakin eden projelerimizi birbiri ardina hayata geçirecegiz” sözleriyle konusmasini tamamladi.