AKSENER GÖKÇEBEY'DE GÖVDE GÖSTERISI YAPTI.

Gittigi her yerde  “Cumhurbaskani Aksener” sloganlariyla karsilanan IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in “Memleket Gezileri” kapsamindaki yeni duragi  Zonguldak ziyaretine Gökçebey’den basladi.

Aksener’e  Gökçebey gezisinde Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk, Devrek Belediye Baskani Çetin Bozkurt, Bakacakkadi Belediye Baskani Oktay Albuz,  IYI Parti TBMM Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan, IYI Parti TBMM Grup Baskanvekili Müsavat Dervisoglu, Yerel Yönetimler Baskani Metin Ergun, Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Istanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoglu, Samsun Milletvekili Bedri Yasar, Kayseri Milletvekili Dursun Atas, Aydin Milletvekili Aydin Adnan Sezgin, Edirne Milletvekili Orhan Çakirlar, IYI Partili, bölge il ve ilçe baskanlari eslik etti.

“GELIR GIDERI KARSILAMIYOR”

Aksener Zonguldak esnaf gezisine Gökçebey Ilçesi’yle basladi. Burada bir giyim dükkani isleten esnaf Aksener’e son bir buçuk yildir yasadigi problemleri su sözlerle aktardi: “Bir buçuk yildir sikintidayiz. Zaten islerimiz düsüktü, pandemiden sonra da hepten düsmeye basladi. Her taraf marketlesmeye basladi. Bizim büyük marketlerle, firmalarla mücadele edecek, rekabet gücümüz yok. Ikinci olarak ise internet üzerinden satisin bu kadar fazla yayginlasmasi da bizi çok etkiliyor. En büyük sikintimiz ise Bagkur ödemeleri, bu ödemeler gelire göre düzenlenmeli. Son bir buçuk yilda gelir gideri götürmüyor vaziyetine geldik. Su anda bu dükkan 4 kisilik aileme bakamama derecesine geldi, sürekli kredi alip onlari ödemeye çalisiyoruz.”

CHP Gökçebey esk ilçe baskani Murat Merdivan’in  dükkanina giren Aksener dükkanda çalisan gençler hakkinda duyduklari karsisinda saskinliga ugradi. Isletme sahibi dükkaninda çalisan iki gencin durumu hakkinda sunlari söyledi: “Bir arkadasimiz is bulamiyor, icralik durumda o nedenle burada çalisiyor. Diger arkadasimiz üniversitenin gida mühendisligi bölümünden mezun asgari ücretle bile is bulamadigi için burada çalisiyor. Burada üç kisi ekmegimizi paylasiyoruz. Bunu ben yapiyorum ama bu görev benim degil hükümetin.”

“DERTLERDEN KAÇMAK IÇIN VATANDASIN YANINA GELEMIYORLAR”

Aksener, Gökçebey ilçesi esnaf ziyaretinin ardindan burada bir konusma gerçeklestirdi. Misafirperverliklerinden dolayi Zonguldakli vatandaslara tesekkür eden Aksener, “20 Ocak 2020’den beri ilçe ilçe esnaf geziyorum. O esnaflarin arasinda çiftçiyle, issiz gençle, üniversite mezunu olup tezgahtarlik yapan gençlerle, icralik gençlerle, 2 bin lira emekli maasi alan bir babanin issiz ogluna bakmak zorunda kalmasiyla karsilasiyorum. Esnaflari gerçek dertleri, talepleri dinlemek, çözmek için geziyorum, siyasetin görevi budur. Siyaset seçmenin veli nimet oldugu bir görevdir. Gerçek dertlerden kaçmak için vatandaslarin, esnaflarin yanina gelemiyorlar. Bundan sonra siz konusulacaksiniz. Siz seçmensiniz, isterseniz sandikta her seyi degistirebilirsiniz. Oylarinizi ucuz etmeyin ki herkes yaniniza gelsin, yaninizda hazir ola geçsin. Agalar yaniniza gelemiyor. Ben ayakkabi eskitiyorum, onlar koltuk eskitiyor” dedi. Aksener, konusmasinin ardindan IYI Partili Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk’ü makaminda ziyaret ederek belediyenin faaliyetleri hakkinda bilgi aldi.

" BASKAN ÖZTÜRK  GENEL BASKANI SAYIN AKSENER'E TESEKKÜR ETTI"

Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk, "Iyi Parti Genel Baskani Sayin Meral Aksener'e ilçemize gelerek sahsimi ve ilçe halkim adina çok memnun oldum ve tesekkür ediyorum. Insallah bir daha ki gelisinizde sizleri Cumhurbaskanimiz olarak agirlamak bizlere seref verir." diyerek hediyelerini takdim etti.

Iyi Parti Genel Baskani Meral Aksener ise," Gökçebey'deki esnaf gezimiz miting havasina dönüsmüstür. bizleri coskulu kalabalikla karsilandim. Saygi deger belediye baskanimiz Vedat Öztürk öncülügünde Gökçebey halkina ,esnafina sevgi ve saygilarimi sunuyorum."dedi ve Baskan Öztürk'e plaket verdi.