Gökçebey’de 19 Mayis Kutlandi.

19 Mayis Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami, Gökçebey Cumhuriyet meydaninda düzenlenen törenle kutlandi.

Törene; Gökçebey Ilçe Kaymakami Ömer Övünç Kosansu, Belediye Baskani   Vedat Öztürk, Ilçe Emniyet Amiri Gökhan Bayram, Ilçe Jandarma Komutani   Ertan Aydin, , Gençlik Hizmetleri ve Spor Ilçe Müdürü Ismail Keskin, askeri erkân, Ögretmenler- ögrenciler, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, Sivil toplum Örgütlerin temsilciler katildi.

Cumhuriyet meydanindaki Atatürk Aniti'na Gençlik Hizmetleri ve Spor Ilçe Müdürü Ismail Keskin tarafindan çelenk konulmasi, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla basladi.

Açilis konusmasi yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor Ilçe Müdürü Ismail Keskin,”19 Mayis, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a ayak bastigi, aziz milletimizle birlikte bagimsizlik ve özgürlük yürüyüsünü baslattigi gündür.” Diyerek sözlerine söyle devam etti.

“ Aziz sehitlerimizin canlari pahasina savunduklari bu cennet vatan üzerinde kurulan, Türkiye Cumhuriyeti’nin gelecegi, Mustafa Kemal Atatürk tarafindan Türk gençligine emanet edilmistir.

Türk Milleti olarak bu emanete sahip çikmak hepimizin en yüce görevidir. Gençlerimiz, 19 Mayis ruhuyla birlikte istiklalimize ve gelecegimize, Cumhuriyetimize ilelebet sahip çikacaktir. Çünkü istiklal suuruyla yetismis olan gençlerimiz, gelecegimizin de sembolü ve güvencesidir.

Türkiye’nin gelecegi, Milletimizin umudu ve göz bebegi olan gençlerimizin omuzlari üzerindedir. Inaniyorum ki gençlerimiz, tarihimizden aldiklari ilhamla medeniyet yürüyüsümüzü çok daha ileri mesafelere tasiyacaklardir.

Bu duygu ve düsüncelerle, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramini kutluyor, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere tüm Sehit ve Gazilerimizi minnet ve sükranla aniyorum.”dedi.