HIZMETIN ADI ‘ BASKAN GEBES’

Zonguldak Belediye Baskanlarinin arasinda en çok sevilen, sayilan ve hizmetin adi Devrek- Çaydegirmeni Belediye Baskani Satilmis Gebes.

Samimi, hosgörülü, güler yüzlü olmasinin yaninda liderlik vasiflarina da sahip bir belediye baskani olarak, kendi beldesinde kurdugu beseri iliskilerle, halka yakinligiyla ve getirdigi hizmet anlayisiyla çok seviliyor…

Sevilmese bugün 4. Dönem belediye baskanligini yapabilir mi?

Çaydegirmeni  Belediye Baskani Satilmis Gebes’i makaminda ziyaret ettim. Gebes anlatti ben dinledim bir yandan da notlarimi aldim.

Baskan Gebes hakkinda kisa bir hatirlatma yapacak olursak:

Belediyenin her kademesinde çalismis,

2004 yilinda yapilan yerel seçimlerde 1317 oy alarak %65 ile ilk kez belediye baskani seçildi.

Yine, 2009 yilinda yapilan yerel seçimlerde 1.400 oy alarak %53 ile ikinci kez belediye baskani seçildi.

Yine, 2014 yilinda yapilan yerel seçimlerde 2045 oy alarak %68 ile üçüncü kez belediye baskani seçildi.

Ve en son olarak, 2019 yilinda yapilan yerel seçimlerde 2.505 oy alarak % 76.61 rekor oraniyla Zonguldak birincisi olurken Türkiye siralamasinda da ilk bes arasina girmeyi basardi.

***

Türkiye’nin en önemli sorunu Issizlik ve göç iken, Çaydegirmeni  beldesinde 2004’de nüfus 2.200 iken 2021 senesinde ise nüfus yaklasik 7.500 civarinda. Baskan Gebes’in girisimi ile özel sektör desteklenerek birçok yeni is alani ve is yeri açildi. Bugün özel sektörde yaklasik 1600 kisi çalismaktadir ve evine ekmek getirmektedir.

Yine baskan Gebes sayesinde Türkiye’de ilk kez bir belde TOKI EVLERI ile tanisti. Bugün  4 etap’tan olusan TOKI EVLERINDE 1400 daire bulunmaktadir. Ayrica, sosyal hizmetler olarakta konutlara ek olarak 3 yeni camii, 1 okul, yürüyüs parkuru ve bisiklet yolu yapilarak halkin hizmetine sunulmustur.  Bunlara ek olarak ögrenciler için Bilim ve Teknoloji Atölyesi kurulmustur.

 Çaydegirmeni Belediyesi’ne gidin anlattiklarima tanik olursunuz. Kurumsal bir ortam yaratmis. Profesyonellik ön planda.

Her personel titiz ve görevini layikiyla yapma çabasi içinde. Disiplin, saygi, sevgi ve yardimlasma duygusu ön planda...

Mesela bazi belediye baskanlari, kendisine oy vermeyen veya partisine az oy çikan mahalleye veya sokaga hizmet götürmez...

Kendince o mahalleyi cezalandiriyor...

Ama,Baskan Gebes böyle davranmiyor...

Çaydegirmeni beldesi sinirlari içersinde bir belediyenin yapmasi gereken ne hizmet varsa yapiyor ve yapmaya da devam ediyor.

Verdigi görevlerin pesine düsüyor ve takip ediyor. Iyi bir hatip, sözleri ile etrafindakileri tesiri altina alabiliyor.

Halkin içinde kalmaya öncelik veriyor, söz ve davranislari ile bunu kuvvetlendiriyor...

Üretken bir zekâya sahip. Mevcudu korumak yerine daha ileriye tasimayi amaç ediniyor…

Belediyenin menfaatleri dogrultusunda diger kurumlarla iliskileri en yüksek konuma tasiyor. Belediyenin hak ve menfaatlerini korumada azami özeni gösteriyor.

Hizmet yaparken parti rozetini çikarmakta ve hiçbir ayirim yapmamaktadir.

Sadece kendi partisini degil bütün halki temsil ettiginin farkinda...

Planli programli çalisiyor...

Baskan Gebes bu özelliklerinden dolayi basarili oluyor.

Bugün Çaydegirmeni Belediye Baskani Satilmis Gebes’in beldesine kazandirdigi birçok hizmet bazi ilçelerde bile bulunmamaktadir.

Beldenin gelisimi bugün ilçe konumundadir. Sayet ülkemizde yeni ilçe olusumu gündeme gelirse Çaydegirmeni Beldesinin ilk siralarda yer alacagindan hiç kimsenin kuskusu olmasin.

Baskan Gebes’i basarili çalismalarindan dolayi tebrik eder ve devamini dilerim.

Saglicakla kaliniz.