CHP GÖKÇEBEY’DE KAYYUM TARTISMASI!!!

‘HAK, HUKUK VE ADALET’ ilkelerini benimsemekle kalmayip onun mücadelesini vermek için Ankara’dan Istanbul’a binlerce partili ve partisiz vatandaslarla yürüyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Sayin Kemal KILIÇDAROGLU idi.

Türkiye’nin en köklü partisi CHP’dir.  Il ve Ilçe örgütleri demokrasiye inanmis ve tüzügü geregi kongrelerini demokratik sekilde yapmislardir. Ve bu saatten sonrada yapacaklardir.

Türkiye’de birçok siyasi parti aktif görev yapmaktadir. Bu partilerde KAYYUM olabilir. Ancak CHP’de  böyle bir durum söz konusu bile olamaz. Hele ki; ‘HAK, HUKUK VE ADALET’ten’ bahsediyorsa   ‘KAYYUM’ asla olamaz…

***

Gelelim asil konumuza:

CHP’nin Gökçebey Ilçe Baskani Murat MERDIVAN geçtigimiz günlerde istifa etmisti.  Partinin tüzügü geregi ilçe yönetimi toplanip kendi aralarinda yeni ilçe baskani olarak Belediye Meclis Üyesi Mustafa UYAN’i ilçe baskani olarak seçmis ve bu karari posta yoluyla CHP Zonguldak Il Yönetimine göndermis.

Buraya kadar yapilan her sey parti tüzügüne uygun sekilde yapilmistir. Ancak,CHP Zonguldak Il Baskani Murat PULAT bunu  neden kabul etmiyor??? 

Tüzügü kabul etmemekte israr eden CHP Zonguldak Il Baskani Murat PULAT  çareyi neden KAYYUM atamakta buluyor???  

Hadi diyelim ki; Kayyum atadi! Atanan KAYYUM partiyi büyütecek mi?

Yoksa ‘az olsun benim olsun’ politikasi mi benimsenecek???  

‘‘HAK, HUKUK VE ADALET’i ’benimseyen CHP Genel Baskani Sayin Kemal KILIÇDAROGLU’na  Zonguldak Il Örgütü KAYYUM olayini nasil izah edecek???

Peki, KILIÇDAROGLU bu durumu kabul edecek mi? Nedenlerini sormayacak mi?

***

Hâlbuki CHP’nin ilkeleri ve tüzügüne göre izlenecek yol belli…

Ülkemizin içinde bulundugu durumu ele aldigimizda her an bir erken seçimle karsi karsiya  kalabiliriz. CHP Lideri KILIÇDAROGLU’nun hemen hemen her konusmasinda; “Bizim tüm örgütlerimiz yapilacak erken seçime hazirdir.” mesajlari verdigi bir anda Gökçebey’de parti içinde yasanan iç kavgalari giderilecegi yerde ‘KAYYUM’ atama tartismasi CHP’ye hiç yakismiyor mu???

 Ülkenin ve bölgenin çikarlarimi önemli yoksa CHP Gökçebey Ilçe Baskanlik KOLTUGU mu çok önemli???

Ben CHP’liyim diyen kisi ve kisiler akillarindan KAYYUM kelimesini asla  geçirmemesi lazim diye düsünüyorum.

On bir ayin sultani mübarek Ramazan ayi içersinde bulunmaktayiz. Önümüzde bir Ramazan Bayrami var. Bayramlar insanlarin birbirlerini sevdigi-saydigi ve küskünlüklerin giderildigi zamanlardir. Böyle genis bir çerçevede davranmak var iken, ayrilik ve küskünlük niye???

Özellikle altini çizerek belirteyim ki; ATATÜRK’ün kurdugu CHP ve örgütlerinde iç kavgalarinin yasanmamasi gerekir. Ama nerede. Maalesef  yillardir yasaniyor…

CHP Gökçebey’de yasanan bu talihsiz olaylara CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal DEMIRTAS ve Deniz YAVUZYILMAZ  neden sessiz kaliyorlar? Iste bende bunu anlamis degilim.

19.04.2021 Pazartesi günü itibari ile  CHP Gökçebey Ilçe Baskanlik sorunu bölünmeye ve küskünlüge neden olmadan birlik ve beraberlik içerisinde çözülmelidir. Izleyim görelim. Bakalim neler olacak.

Saglicakla kaliniz.