BASKAN BALBALOGLU: 19 YILDA NE YAPTINIZ

Iyi Parti Eregli Ilçe Baskani Op.Dr. Evrim Balbaloglu, AK Parti Zonguldak milletvekillerini 9 Nisan 2021 tarihinde bir arada ve Eregli’de basin açiklamalarini degerlendirerek açiklama yapti.

Baskan Balbaloglu açiklamasinda,” AK Parti Zonguldak milletvekillerini 9 Nisan 2021 tarihinde bir arada ve Eregli’de görmekten mutlu olduk. Yapimi tamamlanan ve takibi yapilan projeler hakkinda verdikleri bilgiler için de ayrica tesekkür ederiz.

Ancak Sayin Milletvekillerinin tekrarlardan öteye gitmeyen söylemleri, Eregli halkimizin bazi aci gerçeklerle yüz yüze kaldiginin adeta göstergesi olmustur. Konusmalarda ne yazik ki bilinmeyen, yeni ve iç açici hiçbir gelisme yoktur. Bu anlamda nelerin yapilmadigini/yapilamayacagini isaret etmesi açisindan çok ögretici olmustur! 

Bunlari; yani gözden kaçirilmak istenen aci gerçekleri, yapilmayan hizmetleri, dahasi yapabilme erkinin dahi olmadigini maddeler halinde gözler önüne sermek ve Karadeniz Eregli halkimizin degerlendirmesine sunmak istiyoruz: 

1-2018 yilinda bitecegi taahhüt edilen ve maliyeti üstünde müteahhide verilen 56 km.’lik EREGLI-DEVREK YOLUNUN daha hala 2023’e kadar bitirilecegini ögreniyoruz.

2-2019 yilinda yikilan ve daha önce projesi bittigi ifade edilen KAYMAKAMLIK VE EMNIYET MÜDÜRLÜGÜ BINASINDA herhangi bir projenin olmadigini ve TOKI’ye devir edilecegini ögreniyoruz.

3-2019 yilinda projenin tamamlandigi ifade edilen AGIZ VE DIS SAGLIGI MERKEZI için bir projenin olmadigini, projenin yeni baslayacagini ögreniyoruz.

4-Bölge Iktidar Milletvekillerimiz 19 yillik iktidarlarini unutmus olacaklar ki; muhalefete 20 yilda ne yaptiklarini sorguladiklarini görmekteyiz. 2011 yilindan beri kan aglayan TERSANELERIMIZ için hala rapor beklediklerini görüyoruz. Muktedir olan bir iktidar ve onun temsilcileri rapor beklemez, geregini yapar! Bu durum bölgemiz adina büyük üzüntü vericidir!

5-Cumhurbaskani Basdanismani Sayin Saadet ORUÇ hanimefendinin 2019 yilinda bölge iktidar milletvekilleri ile birlikte Fakülte Kampüsü binasinin insa edileceginin söylemi üzerinden 2 yil geçmesine ragmen fakülte binasinin baslamadigini ama hala üzerinden siyaset yapildigini görmekteyiz. Görünen o ki;  Kdz.Eregli’de Eski Devlet Hastanesi alanina Fakülte Kampüsü insaatini IYI Parti olarak biz yapacagiz.

6-Erdemir isçi alinimindan memnuniyet duydugumuzu ve bazi öncelikler ve kriterler getirilmesi gerektigini daha önce açikladik. Bu asamada;  Yeni ise alimlarda liyakat ve Eregli ikametinin önemine, OYPA çalisanlarinin magduriyetlerinin giderilmesi için Sayin OYAK Genel Müdürü Süleyman Savas ERDEM’le istisare edilmesinin önemine Sayin milletvekillerinin dikkatini tekrar çekmek ve ayni hassasiyeti kendilerinden de bekledigimizi ifade etmek isteriz.

7-Daha önce israrla ifade ettigimiz Zonguldak’in disaridan yatirimci alabilmesi için yatirim tesvik derecesinin yükseltilmesi yönünde herhangi bir çalismayi milletvekillerimizden duyamamanin üzüntüsünü yasamaktayiz. Bu konuda da ivedilikle kendilerinden bir çalisma beklemekteyiz…

8- Karadeniz Eregli Anadolu Lisesi (KEAL)’in 2018 yilindan bu yana ancak onaylanarak nitelikli okullar kapsamina alinmasini, beklentinin gecikmelide olsa gerçeklesmesini egitimimiz adina memnuniyet verici bulmaktayiz.

Sayin Ak Parti Milletvekillerinin tüm bu açiklamalari isiginda soruyoruz:                                                            

“19 YILDA NE YAPTINIZ? …..”diye sordu.