Baskan Merdivan: “Tek Hedefimiz; CHP'yi Iktidara Tasimak!”

CHP Gökçebey Ilçe Baskani Murat Merdivan ile özel röportaj yaptim.           Baskan Merdivan’a sorularimizi sorduk, aci ama gerçek samimi cevaplar verdi. 

 Her satirini merakla okuyacaksiniz.

Iste Baskan Merdivan ile yaptigimiz özel röportajimiz.

Sayin Baskan Merdivan  kisaca kendinizi tanitirmisiniz?

- 1.Mayis 1975 Gökçebey dogumluyum. Ilkögretimimi Gökçebey’de tamamladiktan sonra Orta-lise ve Üniversite’yi Izmir’de tamamladim.  Kisa süreligine Üniversite’de Ögretim görevlisi görevini yaptim. Örgütlenme uzmani olarak DISK- Sosyal-Is sendikasinda örgütlenme uzmani olarak 1988 yilinda Izmir subesi baskanlik görevini yaptim.  Sonraki süreçte Özel sektörlerde yönetici olarak çalistim. Ayni zamaninda yurt disinda Ithalat ve Ihracat isi ile birlikte ilçemizde de iki ayri dükkânimiz bulunmaktadir.

Sayin Baskan Merdivan  2019 yilinda yapilan yerel seçimler aktif görev yaparak sahada seçim çalismalari yaptiniz. Bu süreçte olumlu ve olumsuz yasadiklarinizi anlatirmisiniz?

Gökçebey halkinin seçim sürecinde ve sonrasinda gerçekten bilinçli olarak hareket etmesi benim için gördügüm en iyi siyasi tablo idi.  Olumsuz tarafina gelince, bilinçli seçmen kitlesine sahibiyiz. Bu dogrudur. Ancak bu durumu tam olarak ifade etmem gerekirse, ideolojik prensipler dogrultusunda karar veremeyen bir azinlikta mevcuttur. Azinlik ifademin yanlis anlasilmasini istemem. O yüzden bu konuyu açmak gerekiyor. Ideolojik anlamda farkli kararlar vererek diger partilere oy veren arkadaslarimiz maalesef vardir. Ancak, bunun sorumlusu da bizleriz. Çünkü seçim süreci içerisinde bana göre  bizler bu arkadaslara kendimizi yeterince ifade edemedigimizi düsünüyorum.

Sayin Baskan Merdivan Ilçe baskanlik görev sürecinde yaptiklarinizdan bahsedermisiniz?

02.01.2020 yilinda göreve geldim. Tam bir yil bitti. Sahsim olarak ilçeye yeni geldigimden partimizin eski çalismalarina çok vakif degildim.  Ancak benden önce çalisan arkadaslarimiz, ablalarimiz, agabeylerimiz, kardeslerimiz kisaca tüm yoldaslarimiz  uzun yillar  boyunca  bu partiye emek vermisler ve bizlere gurur duyacak miras birakmislar. Akabinde bayragi onlardan devraldiktan sonra öncelikle tüm köylerimizi  ziyaretler gerçeklestirerek CHP’nin sadece seçim sürecinde degil, her daim halkimizla birlikte olacagimizi bir kez daha göstermis olduk.

Bakacakke adi Belde Belediye Baskanimiz Sayin Oktay Albuz ve belde yöneticilerimiz ile  birlikte gerek belde gerekse ilçe merkezi  ve köylerimizde güzel çalismalara imza attik. Ayrica, mevcut iktidarin yok etmeye çalistigi Cumhuriyetimizin degerleri olan milli ve ulusal bayramlarimizi tüm engellemelere ragmen CHP ilçe baskanligi olarak milli ve ulusal bayramlarimizi da kutladik.  Halkimizin bizimle paylastigi sorunlari gidermek adina örgüt olarak müdahale ederek ortadan kaldirdik.

Sayin Baskan Merdivan Pandemi sürecinde partinizin ve ilçe yönetimi olarak yaptiginiz çalismalar neler olmustu ve Olmaya devam edecek mi?

 

Pandemi sürecinde, Il Genel Meclis Üyemiz, Belediye Meclis Üyelerimiz ve örgütümüzle birlikte üstümüze düsen her seyi yaptigimizi sahsim olarak bilmekteyim ve yapmaya da devam edecegiz. Özellikle belirteyim ki; iyilik ya da yardimlarimizi asla reklam araci olarak kullanmiyoruz.  Biz söyle biliriz ki, hayirseverlikte yada yardimlarimizda ‘Sag Elin Verdigini Sol El Bilmemeli.’ Biz büyüklerimizden böyle gördük ve bu yolda da devam edecegiz.

 

Sayin Baskan Merdivan Partinizin Belediye Meclis Üyelerinizin çalismalarindan memnunmusunuz?

 

CHP Belediye Meclis Üyeleri benim göreve geldigimde bir yil önce seçilmis arkadaslarimizdir. Görev sürecinde izledigimiz politika tamamen   Gökçebey menfaati  olan hizmetlerdir. CHP Belediye meclis Üyelerimiz ilçenin aleyhine olacak hiçbir kararin altina imza atmamislardir. Bunun yaninda Gökçebeyimizin menfaatine olacak, ilçe belediyemizi her daim ileriye götürecek tüm kararlara ve belediye hizmetlerine sonuna kadar destek olmaktadirlar.

Bazi esimlerin CHP  ve Belediye Meclis Üyelerimizi Belediye Baskani ile karsi karsiya getirmeye çalismaktadirlar. Ancak, herkes bilsin ki, bizler  ve Belediye Meclis Üyelerimiz kimsenin oyuna gelmeyiz. Belediyemizin ilçemizi ileriye tasiyacak her hizmet projelerine destek verecegiz.

 

Sayin Baskan Merdivan Gökçebey’in temel sorunlari nelerdir?

Bana göre herkes ayni seyi söyleyecektir. Istihdam sorunu yani issizlik. Bundan dolayi gençlerimiz her gecen baska illere göç ediyor. Bu sorunun çözümü çok basittir. 31. Mart’ta yapilan yerel seçimlerde CHP’nin vaat ettigi projelere bakmak yeterlidir.

Alt yapi sorunumuz var. Allah göstermesin siddetli bir yagmurda ilçede esnaf diye bir sey kalmaz. Bununla ilgili önlem alinmadigini görüyoruz. Alt yapida kullanilan borularin içinden fare geçemiyor, su nasil geçecek? 

Ilçe trafik düzenlemesinin dogru olmadigini düsünüyorum. Küçücük bir örnek verecek olursak, çamurlu köprüdeki yeni yapilan kavsak trafik kazasina davetiye çikariyor. Bu kadarda degil, Ismetpasa caddesi çarsi merkezinden çamurlu köprüye kadar tek yönlü. Bu dogru degil.  Neymis efendim, karari ilçe trafik komisyonu varmis. Karar dogru olsa; ambulans çok acil hastasi oldugunda çamurlu köprüden çarsiya ter yönde geliyor. Sadece buda degil, itfaiye de ayni sekilde. Birde her seyi bir tarafa birak ilçe trafik komisyonunda tavsiye karari niteliginde rapor yazan acil bir durumda emniyet araçlari bile ters yönden gelmek zorunda kaliyor. Simdi soruyorum, trafik düzenlemesi dogrumu? Yoksa degil mi?

Ilçede yapilan insaatlara gelince, yillardir söylüyoruz, çarpik sehirlesmenin dogru olmayacagini.  Nasil ki, geçmiste buranin muhtari olan rahmeti Batur amcamizin çubukla  göstererek 50 yil sonra Gökçebey büyük olacak, yollar genis olmali , insaatlar düzenli olmali diyerek kendine göre Zonguldak’ta  olmayan plani Gökçebey’e yapmisti. Bizler suan rahmetli Batur amcamizin elinde olan imkânlarin yüz katina sahip olmamiza ragmen onun yaptigini onda birini yapamadik. Yapmadigimiz gibi onun yaptigini da koruyamadik. Ilçede çarpik yapilasma halen deva ediyor.

Istihdam sorunu OSB ile çözecegimizi söylüyoruz. Ne güzel OSB kurulmasinda emegi olanlari kutlarim. Bu konuda bizlerinde katkisi var ise ne mutlu bizlere.  OSB ve Gökçebey sehir planlanmasi saniyor musunuz ki  daha yeni. Bu konuda da rahmetli büyüklerimizi anmadan da geçemeyecegiz. Gökçebey’in ilçe olmasi adina 40 yillik partisinden istifa eden rahmetli Kamil Karademir,  OSB ve Sehir planlanmasinda ciddi projeler yaratan merhum Saim Aydemir ve partimizin emektari merhum ilçe baskanimiz Ömer Basoglu. Gökçebey için üç önemli isimdir. Bu degerli büyüklerimizin isimleri hiç yok olmayacak. Onar gibi Gökçebey için ciddi projelere samimiyetle imza atan siyasi partilerin temsilcileri de  unutulmayacaktir.

OSB’den sonra Gökçebey nasil yapilanacak?  OSB ‘de sonra ilçe nüfusu çok fazla arttiginda bu çarpik yapilasma Gökçebey’in nüfusunu kaldiracak mi?  Bu çarpik trafik yönetimi o zaman dogru  bulunacak mi?

Mademki sorduk, cevaplarini da söylemek isterim.  Amerika’yi yeniden kesif etmeye gerek yok.  Rahmetli Saim Aydemir’in projelerine baksinlar. Rahmetli (parmaksiz) Recep Akkaya’nin evini kamulastirip yol açarak  dere kenarindan çamurlu köprüye kadar  tek yön. Çamurlu köprüden de ismetpasa caddesinden çarsiya kadar tek yön projesi vardi. Geçmisteki ve bugün ki siyasetçi arkadaslar bu projenin neden gerçeklesmedigini benden daha iyi biliyorlar.

Yine üzülerek belirtiyorum, Rahmetli Saim Aydemir ve Ömer Basoglu döneminde Hastane, polis, Jandarma, toplu konutlar  ayni zamaninda ilçenin ana yol ile ilgili projeleri vardi. Tabii ki siyasi dengeler degisti ve bu önemli projeler takip edilmedigi gibi gündeme bile getirilmedi. Sayet bu önemli projeler gerçeklesebilseydi ilçe denildiginde halkimizin aklina Çaycuma degil Gökçebey ismi gelirdi. Bu vesile ile rahmeti büyüklerimizi rahmet ve saygi ile aniyorum.

Sayin Baskan Merdivan Siyasette hedefiniz nedir?

Sahsim olarak hiçbir hedefim yok. Ilçe baskani olarak ilçeme katkim var ise ne mutlu bana. Asil hedefim sudur. CHP’nin iktidara gelmesi için Örmeci’den,  Bakacakkadi’dan Yesil Köye, Hacimusa, Herkime, tepe köye kadar örgütlenmek ve CHP’nin yollarini iktidara açmaktir.

Sayin Baskan Merdivan Genelde iktidar partisi ile yerelde de Belediye çalismalarindan memnunmusunuz?

Genelde iktidar partisinden memnun olsam, bugün CHP ilçe Baskani olmazdim. Iktidardan nasil memnun olayim! Halkimiz açliktan kivriliyor, evine ekmek getiremiyor. Esnaf kan agliyor, tüm esnaflarimiz borçtan kafasini kaldiramiyor. Dünyada ve Ülkemizde esi ve benzeri olmayan liderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’e  ayyas diyen iktidardan nasil memnun olayim.

Birde utanmadan aga babalari ayyas der, yereldeki piyonlar  ise sözde Atatürkçüyüz görüntüsü vermek için bayramlarda Atatürk büstü dagitiyorlar. Atatürkçü olmak demek büst dagitmakla olmaz.

Cumhuriyetin ilk kuruldugu yillarda savastan çikmis bir millet, Osmanlinin borçlarini devir alan bir cumhuriyet vardi.  Büyük Önder Atatürk ve mirasçilari Osmanlinin tüm borçlarini kapatmis, tüm yurdu birbirine baglayan  sanayi var eden yollar yapmis, fabrika üreten fabrikalar yaparak Türkiye’mizi  disariya bagli olmaktan çikarmistir. Ellerinde o büst ve bayrak dagitan  buradaki piyonlarin kendilerine örnek aldigi bugün ki iktidar  ise  Cumhuriyetin degerleri olan  ve bizler için olmazsa olmaz tüm kurumlari babalarinin mallariymis gibi yabanci sermayeye peskes çekmislerdir. Tekrar soruyorum. Mevcut iktidar partisinin bu ihanetlerine ragmen nasil memnun olayim.

Bu seferde ben sana bir soru sorayim.  Bir gazeteci olarak benim agzimdan degilde kendi özgür iradenle Türkiye gerçekleri ile ilgili kendi düsüncelerini ifade edebiliyormusun? Hadi cevap verme, yine ben cevap vermek istiyorum. Kendini özgürce ifade etmeye çalisanlar kendi özgürlüklerinden mahrumlar. Kimileri meslegini yapamiyor, ekmeginden mahrum olmuslar. Kimileride demir parmaklarin arkasinda kendi özgürlüklerinden mahrumlar.

Gelelim yerele;

Belediyenin olumlu çalismalarina destek vermek baska bir sey.  Belediye baskanini elestirmek ve olumsuzluklari ifade etmek baska bir sey.

 

 

   Sayin Baskan Merdivan Son olarak neler söylemek istersiniz?

Daha söylenecek çok sey varda  onlari da önümüzdeki zamanlarda deginiriz. Bu röportaj için deger  verip yanima gelerek sormus oldugunuz sorularin cevaplarini dinlediginiz için tesekkür ederim.

Bizde, CHP Gökçebey Ilçe Baskani Sayin Murat Merdivan’a sordugumuz sorulara samimi verdiginiz cevaplardan dolayi tesekkür eder, siyasi ve ticari hayatinizda da basarilar dileriz.