Üniversitemiz ve Teknoparkimizin ilk Patent Basarisi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ögrencisi ve Zonguldak Teknopark A.S. ön kuluçka girisimcisi Kübra Eroglu’nun çocuklari yanik travmalarindan korumayi ve ev içi güvenlik kültürünü desteklemeyi hedefleyen ‘’Platon –Akilli Mutfak Sistemleri’’ projesi kapsaminda geçtigimiz yillarda patent çalismalarina baslanmis ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile Zonguldak Teknopark A.S.’nin ilk patent çalismasi “Platon –Akilli Mutfak Sistemleri’’ projesi ile yapilmisti.

Akilli Mutfak Sistemleri faaliyetleri kapsaminda önlenebilir kazalara karsi emniyetli ortam planlamalarinin gelistirilmesi ve proaktif yaklasimlarin sistematiklestirilmesi saglanmistir. UNICEF’in her çocuk için saglik, egitim,  esitlik,  koruma ilkeleri isiginda ve Çocuk Haklarina Dair Sözlesme rehberliginde; bu proje ile hanelere güvenlik kültürü taahhüt etmek, sunulan yeni deneyimleri küresel ölçekte yayginlastirmak ve sosyal paydaslarin faydalarini artirarak sürdürülebilir kalkinma hedeflerinin çesitli düzeylerde gelistirilmesi hedeflenmektedir.

Projenin bir baska çalismasi olarak üniversitemiz Klinik Arastirmalar Etik Kurulu ve Insan Arastirmalari Etik Kurulu izinleri sonrasi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Saglik, Uygulama ve Arastirma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Bekir Haluk Güvenç danismanliginda baslatilan yanik arastirmalari ile kazazede pediatrik popülasyonun tanimlanmasi, kazalarin hukuksal boyutlarinin incelenerek mevcut projeye ve diger akademik çalismalara projeksiyon olusturmasi planlanmistir.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin basvuru sahibi oldugu, Zonguldak Teknopark A.S. ön kuluçka girisimcisi Kübra Eroglu’nun bulusu olan ve üniversitemiz ögretim üyeleri Dr. Ögr. Üyesi Hakan Kaya ile Doç. Gökhan Bayar isbirliginde gelistirilen “Akilli Mutfak Sistemleri” projesi Patent Tescil Belgesi almaya hak kazanmistir.

Teknopark Genel Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Ferdi Kesikoglu konuyla ilgili olarak , “Üniversitemiz ve Teknoparkimiz için gurur verici bir gelisme. Kurulusumuzdan itibaren ekipçe, Fikri Sinai Mülkiyet Haklari konusunda oldukça titiz davranip katma degeri yüksek projeleri ilimize kazandirmaya çalisiyoruz. Bu karsiligi almanin hakli sevincini yasiyoruz. Bize yasattiklari gurur ve mutluluk için bulus sahiplerine tesekkür eder, basarilarinin devamini dilerim. Bu süreçte bizleri destekleyen basta Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufali olmak üzere tüm paydaslarimiza tesekkür ederim.”