Hayali Olmayanin Hedefi Olmaz, Hedefi Olmayanin Hayati Olmaz.

Ak  Parti  Gökçebey  Ilçe  Baskani  Erkan  Soner  Kodaman  ile             Gökçebey  üzerine  röportaj  yaptik.

Gökçebey  için  sordugumuz  sorulara,  Baskan  Kodaman’in  samimi cevaplari:

 Röportaj: Latif Aydemir.

1-Kisaca kendinizi taniyabilir miyiz?

-Erkan Soner KODAMAN: 1983 yili Gökçebey dogumluyum. Evli 3 çocuk babasiyim. Ilk orta ve lise ögrenimimi Gökçebey’de tamamladim. Bülent Ecevit Üniversitesi halkla iliskiler mezunuyum. Anadolu Üniversitesi Adalet Istanbul Üniversitesi Iletisim Fakültesinde ögrenim hayatima devam etmekteyim. Ak Parti siyaset akademisi mezunuyum. Gökçebey belediyesi Meclis üyesiyim. Belediye Encümeniyim. Belediye Meclisi Ak Parti Grup Baskaniyim. ZONCEB Belediyeler Birligi üyesiyim. Kizilay Ilçe Koordinatörlügü görevini yürüttüm. Özellikle pandemi sürecinde kiymetli Gökçebey halkinin elimizden geldigince yanlarinda bulunduk. Ilçemizde ailecek elli yili askin süredir ticaretle ugrasmaktayiz. Temel felsefemiz Gökçebey’de kazanip Gökçebey’lilerle harcamaktir. Yillardir da bu düsturla ilçemizde hayatimiza devam etmekteyiz.

 

2-Yaptiginiz ilçe kongresinde çalisma ekibinizi belirlemede nelerle dikkat ettiniz, herhangi bir kriter belirlediniz mi?

 - Ekibi olustururken en önemli kriterimiz, seçtigimiz kisilerin zamanini enerjisini ve bilgi birikimini Gökçebey için harcayacak kisilerden olusmasina dikkat etmek oldu. Ekip üyelerinin Gökçebey'den kopuk olmamasi, ilçeyi ve halki tanimasi ve sorunlari bilmesi ve çözüm getirebilecek kisiler olmasini istedik. Ekip üyelerinin birbirlerini tamamlayacagi nitelikte olmasina dikkat ettik.

 

3-Gökçebey AK Parti Ilçe Baskani olarak nasil bir yol haritasi çizeceksiniz, bu süreçte sizi neler bekliyor, bu konuda düsüncelerinizi alabilirmiyiz?

- Gökçebey’imizi daha da yasanabilir kilmak, hayatlari kolaylastirmak amaciyla, toplumsal degerlere saygili, sorumluluk bilinci içinde, tarafsiz bir anlayisla var gu¨cu¨mu¨zle çalismaya devam ediyoruz. Ak Parti ilçe baskani oldugum günden bu güne pandemi müsaade ettigi sürece insanlara birebir temas ederek çalisma yolu belirledik. Sorunlari yerinde görerek, inceleyerek çözme yoluma gittik. Bundan sonraki süreçte vekillerimize il baskanimizla ilçe kadin kollari gençlik kollari ve ana kademe yönetimlerimizle istisare halinde, ilçemizde bulunan sivil toplum örgütleri ve merkezi yönetimimizle koordineli halde çalismalarimiza devam edecegiz. Özellikle sunu ifade etmek isterim ki ilçemizde sen ben ayrimi gütmeden ilçemizi daima ileri tasima gayreti içerisinde olacagiz ve tasiyacagiz.

 

4-Gökçebey düzenine baktigimizda herkesin kendine göre bir çabasi oldugunu görüyoruz, Gökçebey için en büyük hayaliniz nedir, Gökçebey’de ne gerçeklestirmek istersiniz?

- Çok güzel bir noktaya deginmissiniz bu soruda. Evet, bugüne kadar diger partilere ve kisilere baktigimizda hep kendine göre çabasi oldugunu görmekteyiz. Benim bu yola çikmamda ki en büyük amaç buydu. Gerçekten Gökçebey için neler yapabiliriz? Eskiden ilçemiz hem nüfus hem de yogunluk anlaminda daha cazibeliydi. Ilçemize tekrar bugünleri yasatabilmek için, ilçemize katma degeri yüksek yatirimlar getirebilmek ve bunun içinde ancak "Merkezi Hükümet" destegi ile yapilabilecek Organize Sanayiyi hayata geçirebilmeyi istiyorum ve çok yakinda bu konu ile ilgili kamuoyuna açiklamada bulunacagim. Su anda çalismalarimiz Il baskanimiz ve Kiymetli vekillerimizle birlikte devam etmektedir. Inaniyorum ki OSB faaliyete geçirdigimizde ilçede tarih o gün dönmüs olacaktir ve ilçemizin cografi konumunu da degerlendirerek ilçemizi tarihi ve kültürel anlamda Filyos Projesi ile beraber Bati Karadeniz’in cazibe merkezi haline getirmeyi hayal ediyorum ve bunu gerçeklestirecegime de inaniyorum. Bu sorunuzu da çok sevdigim bir sözle bitirmek istiyorum “Hayali Olmayanin Hedefi Olmaz, Hedefi Olmayanin Hayati Olmaz".

 

 5- 2. yillik aktif siyaset içeririndesiniz, sizce siyaset nedir ve siyaset hayatinizin neresindedir?

-Siyaset kelimesinin kökü Arapça “siyasa”dan gelir ve yönetmek, egitmek, yetistirmek anlamina gelir. Osmanli geleneginde siyaset bir yandan erdemli bir toplum olusturmak için idare etme (yönetme) sanati ile ilgiliyken diger yandan devletin ve halkin çikarlarini gözetmeyi ifade ediyordu. Bence de siyasetin esas anlami budur. Ayrica siyaset çatisma halinde düsüncelerin uzlastirilmasidir. Bende Ak Parti Gökçebey Ilçe Baskani olarak, öncelikle toplumdaki ayrisma, kutuplasmayi azaltmaya çalisip, devlet imkânlarini ilçemizin daha iyi yönetilmesine ve kullanilmasini istiyorum. Siyasette geçirdiginiz süreden ziyade, bu süre zarfinda oldugunuz ilçeye neler kattiginiz önemlidir. 2 yil aktif siyaset olsa bile, yillarca teskilatlarda görev almis ve içinden gelmis birisiyim. Ilçe Meclis Üyeligi ve akabinde Ilçe Baskanligim sürecinde yaptiklarim ve yapmaya çalistiklarim gözler önündedir. Dün oldugu gibi yarinda tüm imkânlari liyakatli bir sekilde ilçemiz için kullanacagim. Siyaset hayatimin tam kalbindedir. Siyasi kalbim de Gökçebey sevdamdir.

 

6- Gökçebey sorunlari noktasinda nerdesiniz, bütün sorunlara vakif misiniz, Merkez yönetimle bu sorunlari istisare ediyor musunuz?

-Yönetimimizle birlikte ilçe sorunlari kapsaminda yaptigimiz toplantilar neticesinde; ilçe merkezi, Bakacakkadi beldesi ve köyler olmak üzere 3 farkli sema olusturup, parça bütün ilkesini göz önünde bulundurarak, ilçe sinirlarinin tümünü kapsayacak sekilde bir çalisma sistemi gelistirmenin daha etkili olacagi kanisina vardik. Ardindan yönetimimizde görevli arkadaslarla birlikte koordineli bir sekilde köy-köy, mahalle-mahalle gerekirse vatandaslarin evlerine kadar gidip sorunlari dinledik ve bunlarla ilgili çalismalarimizi büyük oranda tamamlayip, tabi ki bu konuyu merkezi hükümetimizin bilgi ve destegiyle çözüme kavusturduk.

 

7-Son olarak sizi sevenlere ve halka söylemek istediginiz?

- Gökçebey rahat olsun huzurlu olsun Gökçebeyin gelecegi emin ellerde.. En büyük hedefimiz emaneten verdigimiz belediyemizi geri alip tüm Gökçebeye ve Gökçebeylilere hakettigi hizmeti ve degeri kazandirmak. Bizler ilçe menfaatine olan tüm kararlarin arkasindayiz asla kin,nefret yada acizlik politikasi yapmayacagiz. Ilçemizde merkezi hükümet destekli yapilan projeler Orta okulu insaati, 2. Etap toki, gençlik merkezi, dere islah çalismalari ve olmazsa olmazimiz OSB projesi çalismalarimiz hiz kesmeden devam etmektedir. Her daim milli iradeye saygi duyduk ve duyacagiz. Bizim inandigimiz bir yol var bu yolda siyasi görüsü ve dünya görüsü her ne olursa olsun herkesi yanimizda görmek bizlere onur ve gurur verir. Biz Gökçebey olarak birlikte olursak güçlüyüz. Bu duygu ve düsüncelerle öncelikle Gökçebey halkimizi saygi ve sevgiyle selamliyor, bugüne kadar yapilmis olan hizmetler de basta Cumhurbaskanimiz Genel Baskanimiz Sayin Recep Tayyip ERDOGAN’a Il Baskanimiza birbirinden kiymetli Ak Parti Milletvekillerimize bugüne kadar partimizin’de görev almis Ilçe baskanlari, Kadin kollari baskanlari, Gençlik kollari baskanlari nezninde yönetim kurulu üyelerini il genel Meclis üyemize önceki dönem il genel Meclis üyelerimize tüm Gökçebey halkimiz adina Sükran ve minnetlerimi sunarim. Gökçebey Için Inandigimiz Yolda Durmak Yok Yola Devam.