Gökçebey’de ATATÜRK Özlem ve Saygiyla Anildi

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ebediyete intikalinin 82.yili tüm yurtta oldugu gibi Gökçebey’de de özlem ve saygiyla anildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatinin 82. yili dolayisiyla Türkiye'nin dört bir yaninda oldugu gibi Gökçebey Cumhuriyet meydaninda düzenlenen törende saatin 09.05'i göstermesiyle beraber hayat 2 dakika boyunca durdu.

Saat: 08.55’de ATATÜRK Aniti’na Gökçebey Kaymakami Ömer Övünç Kosansu ve Belediye Baskani Vedat Öztürk çelenklerini sunumuyla basladi. Saatler 09.05’i gösterdiginde 2 dakikalik saygi durusunda bulunulurken, bayraklar yariya indi, sirenler çalmaya basladi. Istiklal Marsi'nin okundu.

Günün anlamini içeren konusmayi Ortaokul  Ögretmeni  Betül Nur Yalcin yapti.

Ögretmen Yalcin konusmasinda;” Bugün   Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ölümün 82 .yil dönümünü anmak için toplanmis bulunmaktayiz.

Büyük Önder Atatürk’ün 10Kasim  1938’de  ebediyete intikal edisi süphesiz ki Türk Milletini derin bir üzüntüye bogmustur.  O’nun ani ve apansiz  ayrilisi bütün Türk haklarini da  derinden etkilemis, dünya üzerinde genis bir yanki uyandirmistir.

Atatürk, yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri yaninda  büyük bir komutandir. Ayni zamanda Türk kurtulus savasina yön vermis, millet ile birlikte ‘ya istiklal ya ölüm’ parolasi ile hareket ederek ,zaferin kazanilmasinda  en büyük pay sahibi olmustur.  Hayatin en son anina kadar ülkesine hizmet etmis olan bu büyük insan ‘benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel   üzerinde akil ve ilim rehberligini kabul ederlerse manevi mirasçilarim olurlar.’demek suretiyle kurdugu  Cumhuriyete sahip olunmasini  ve çokçalisarak  bilimde ileri bir seviyeye  çikilmasini arzu ve temenni etmistir.

Iste 10 kasim’lar  bu yüzden milletçe tuttugumuz yasa ragmen; Atatürk’ün fikirlerinin daha iyi anlasilarak tatbik edilecegi günler olmalidir. Bugün bizler onu  her zamankinden daha iyi anlayarak düsüncelerinden  daha iyi istifade ederek, bilim  isiginda ülkemiz  ve milletimiz için daha iyi neler yapabiliriz onu düsünmeli ve zaman geçirmeden ise koyulmaliyiz.

Her 10 Kasim’in üzerinde olusturdugu kaçinilmaz hüzne ragmen anlam ve önemi bakimindan büyük bir gün oldugunu anliyor, biliyor ve hissediyoruz. Atatürk’ün izinde yürüyen ve ulastigi çizgiyi daha ileri götürebilecek bir kuvvetin varligini  damarlarinda hisseden  Türk  gençligi  kendisine yakisan basariyi elde etmekte  ve etmeye devam edecektir.

Büyük kurtaricimiz  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK.

Sen ebedi istirahatgahinda  rahat uyu! Bizler emanetin olan Türkiye Cumhuriyet’ine her zamanki  gibi gönülden sahip çikarak, sana layik bir millet olmaya devam edecegiz.  

Daha sonra ögrencilerin siirlerin okunmasiyla tören sona erdi.

Yapilan törene; Gökçebey Kaymakami Ömer Övünç Kosansu , Belediye Baskani Vedat Öztürk, Bakacakkadi Belediye Baskani Oktay Albuz,  Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluslarin temsilcileri, Siyasi Partililerin temsilcileri, Ögrencilerin yani sira çok sayida vatandaslar katildi.