Gökçebey Kizilay'dan Kurban Bayrami açiklamasi

Türk Kizilay’i Gökçebey  Sube Baskani Erkan Kodaman ve Genç Kizilay Ilçe Baskani Ceyda Karagöl, yaklasan Kurban Bayrami önceki vekâlet kurban çalismalari hakkinda bilgi verip vatandaslara bagis çagrisinda bulundu.

Ilk açiklamayi, Türk Kizilay’i Gökçebey  Sube Baskani Erkan Kodaman yapti. Baskan Kodaman açiklamasinda;” Kizilay Gökçebey Sube Baskanligina geldigimiz günden beri sorumluluklarimizin farkindayiz.  Ve bu bilinçle Gökçebey halkinin yaninda olabilmek için elimizden gelen tüm mücadeleyi gösteriyoruz.  Bu çalismalar sürecinde bizlere desteklerini esirgemeyen basta yardim sever sevgili Gökçebey halkina, ilçe Kaymakamimiz Sayin Oguz Erdi Atak beyefendiye, Türk Kizilay Dernegi Zonguldak Subesi Baskani Sayin Aydin Ergenç’e tesekkürlerimi sunuyorum.  Bizler göreve geldigimiz ilk günden beri tüm hassasiyetle  Gökçebey halkinin yaninda olabilmek için  elimizden gelem tüm mücadeleyi verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Örnegin tüm dünya ülkeleri, Türkiye ve ilçemizde Corona-Covit-19 süreci geçirdik.  Bu süreçte gece –gündüz 24 saat hizmet verdik.   Önümüzde Kurban Bayrami var. Kurban Bayrami ile ilgili Genç Kizilay ilçe Baskanimiz Ceyda Karagöl açiklamalarda bulunacaktir. “

Genç Kizilay ilçe Baskanimiz Ceyda Karagöl ise,” Vekâletle Kurban Kesim Kampanyasi, Türk Kizilay 2007 yilindan bu yana yürüttügü Kurbanda Kizilay Modeli ile milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofrasina kurban etleri ulastiriyor. Bu yil da önceki yillarda oldugu gibi, kurban döneminde hayirseverlerden gelen kurban vekâletlerinden elde edilen etler, ülkemizin tamaminda ve dünyanin farkli bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulasacak.

“Kurban bereketini yil boyu yasatiyorsan HILAL OLSUN TÜRKIYE” konseptiyle hazirlanan ve1–31 Temmuz 2020 tarihleri arasinda yürütülecek olan Vekâletle Kurban Kesim Kampanyasi ile dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaslarimizin kurbanlari, Islami kurallara uygun olarak, veteriner kontrolünde, noter huzurunda kesilecek. Elde edilen etler, vekâlet sahiplerinin adina gerçek ihtiyaç sahiplerine, saglik kurallarina uygun olarak ve insan onurunu zedelemeden dagitilacak.

1-Yurt içi kurban bedeli 1050 TL, yurt disi kurban bedeli 850 TL olarak belirlendi

2-Vekaletle kesilen kurbanlar yurt içinde ve yurtdisinda yaklasik 4.000.000 ihtiyaç sahibine ulasacak

3-Kizilay toplam 149 bin hisse kurban kesmeyi hedefliyor. Geçtigimiz yillarda vekaleti verilen kurban hisselerinin kesimini son derece hijyenik ortamlarda gerçeklestiren ve bu yil koronavirüs salgini dolayisiyla daha da siki hijyen tedbirleri alan Kizilay, yurt içinde ve yurt disinda toplam 149 bin hisse kurban kesimi gerçeklestirecek.

4-Kurbanlar delegasyonlar araciligiyla 15 ülkeye daha ulasacak. 2020vekaletle kurban kesim kampanyasinda Kizilay, daimi delegasyonlarinin bulundugu Somali, Senegal, Sudan, Güney Sudan, Pakistan, Afganistan, Endonezya, Banglades, Bulgaristan, Bosna Hersek, Suriye, Yemen, Irak, Filistin ve K.K.T.C.’de ihtiyaç sahibine ulastirmak için tüm planlamalarini yapti.

5-Kurban etlerinden 850.000 kutu kavurma konservesi üretilecek

 Bu sayede yil boyu ihtiyaç sahiplerinin sofralari bereketleniyor. Kesilen kurbanlar Et ve Süt Kurumu kombinalarinda kavurma veya kiyma konservesi haline getirilerek ve yil boyunca ihtiyaç sahiplerine dagitiliyor. Böylece kurban bereketi tüm yila yayiliyor. Ve tüm bu süreçler kameralar tarafindan kaydedilerek vekalet sahiplerine bilgi veriyor.

 Öncelikli hedefimiz dogal ve biyolojik afetlerin vatandaslarimiz üzerindeki etkisini hafifletmek olacak. Covid 19 pandemisi nedeniyle tüm dünya zor bir yil geçiriyor. Bundan en çok da toplumun alt kesiminde bulunan kisiler etkilendi. Milyonlarca kisi isini kaybetti, gelir azaldi. Ülkemiz bunun yani sira art arda depremler yasadi. Elazig, Van, Bingöl depremlerinden onbinlerce kisi etkilendi. Hala binlerce kisi konteyner kentlerde yasamini sürdürüyor. Kizilay olarak bu yil vekaletini alip kesecegimiz kurbanlardan elde edecegimiz etleri öncelikle toplumun bu kesimleri ile paylasacagiz.

KIZILAYIMIZIN BIR IYILIK HARKETI OLDUGUNU, KIZILAYIMIZIN 152 YILLIK BIR ÇINAR AGACI OLDUGUNU, KIZILAYIMIZIN HER ZAMAN MAZLUMUN VE MAGDURUN YANINDA OLDUGUNU, KIZILAYIMIZIN ALAN ILE VEREN ELI BULUSTURDUGUNU, HER DAIM VATANDASLARIMIZIN YANINDA OLDUGUNU BILMENIZI ISTIYORUM.” Dedi.