Cumhurbaskani Erdogan’dan Gökçebey'li vatandaslara kolonya ve maske dagitimi basladi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini tedbirleri dogrultusunda 65 yas ve üstü vatandaslara dagitilan paketlerde yer alan mektubunda, "Devlet olarak gerekli tu¨m tedbirleri aliyor, milletimizin sag?lig?ini tehdit eden bu salgina kars¸i bu¨tu¨n imkânlarimizi seferber ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Kovid-19 salgini tedbirleri dogrultusunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi koordinasyonunda 65 yas üstü vatandaslara ücretsiz dagitim için hazirlanan hijyen kitlerinin bulundugu pakette, Erdogan'in vatandaslara hitaben yazdigi mektup da yer aldi.

Erdogan mektubunda, küresel salgin haline gelen koronavirüse karsi ülkece milli bir mücadele içerisinde olduklarini, devlet olarak gerekli tüm tedbirlerin alindigini ve milletin sagligini tehdit eden bu salgina karsi bütün imkanlarin seferber edildigini belirterek, sunlari dile getirdi:

"Türkiye, son 18 yilda temel hizmet alanlarinda yasadigi degisim ve dönüsüm sayesinde koronavirüs salginina en hazirlikli ülkelerden biridir. Bugün, dünyanin en güçlü genel saglik sigorta sistemini hayata geçirmis, en modern hastanelerini insa etmis, dünyanin örnek aldigi bir Türkiye var. Bunun yaninda 165 bin doktorumuz, 205 bini hemsire olmak üzere 490 bin saglik ve 360 bin destek personelimizle devasa bir saglik ordusuna sahibiz. Sosyal devlet anlayisiyla saglik, güvenlik ve sosyal yardim kuruluslarimiz basta olmak üzere tüm ilgili birimlerimiz tam bir seferberlik anlayisiyla çalismalarini sürdürüyor."

Alinan tedbirlerin yaninda en büyük görevin vatandaslara düstügünün altini çizen Cumhurbaskani Erdogan, sunlari kaydetti:

"Kurumlarimizin uyarilarini dikkatle dinlemeli, üzerimize düsen sorumluluklari yerine getirmeliyiz. Bu hastaligin özellikle kronik rahatsizligi olan ve yasça büyük kisilerde ölümcül sonuçlara neden olabildigi hepimizin malumudur. Bu nedenle inançlarimizin da gerektirdigi üzere insani bir sorumlulukla yüksek risk grubundaki vatandaslarimiza daha özel bir ihtimam gösteriyoruz. Bunun için, koronavirüs tedbirleri kapsaminda, yüksek risk grubundaki vatandaslarimizin sokaga çikmalarina kisitlama getirdik. Sizlerden ricam bu salgin tehdidi ortadan kalkana kadar evlerinizde kalmaniz, kesinlikle disariya çikmamanizdir. Sizleri bu salgindan koruyabilmemizin en etkili yolu budur."

"Yakini bulunmayan vatandaslar magdur edilmeyecek"

Cumhurbaskani Erdogan, bu süreçte, yüksek risk grubunda bulunan ve ihtiyaçlarini karsilayacak bir yakini da bulunmayan vatandaslari hiçbir sekilde magdur etmeyeceklerini bildirdi.

112, 155 ve 156 telefon numaralari arandigi takdirde, vali ve kaymakamlar baskanliginda kurulan Vefa Sosyal Destek Grubunun tüm ihtiyaçlari karsilamak üzere hazir oldugunun altini çizen Erdogan, mektubunda su ifadelere yer verdi:

"Tüm bu tedbirlerin yaninda, Bilim Kurulunun da önerileriyle sizlere koruyucu maske ve kolonya hediye ediyoruz. Müsterih olunuz hiçbir virüs, hiçbir salgin Türkiye'den güçlü degildir. 'Insani yasat ki devlet yasasin' anlayisina sahip bir medeniyetin mirasçilari olarak bizim önceligimiz her bir vatandasimizin sagligidir. Her badirede oldugu gibi bu sikintili süreçten de birligimizi, beraberligimizi güçlendirerek çikacagimizdan süphem yoktur. Bu duygu ve düsüncelerle sizlere sevgi ve hürmetlerimi sunuyor, saglikli sihhatli bir ömür geçirmenizi Rabbimden niyaz ediyorum."