Kaymakam Atak’tan 23 Nisan Mesaji

Gökçebey Kaymakami Sayin Oguzhan Erdi ATAK, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin 100. yildönümü kutlamalari münasebetiyle bir mesaj yayinladi.

Sayin ATAK açiklamsinda:”Milli iradenin temsil edildigi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açilisinin ve ilk Meclis Baskani Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün çocuklara armagan ettigi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin 100. yilini kutlamanin onurunu ve gururunu yasamaktayiz.

23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilmasi, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün liderligindeki Istiklal Mücadelesinde dönüm noktasi olmus, Milletimiz, egemenligin kayitsiz sartsiz kendisinde oldugu yeni bir devletin ilk adimini atmistir.

Yüce meclisimiz, ülkenin içinde bulundugu olumsuz sartlara ragmen milletten aldigi güçle Istiklâl mücadelesini basariyla sonuçlandirmis, ezelden beri hür yasayan milletimizin, ebediyete kadar hür yasayacagini bütün dünyaya ilan etmistir.

Sevgili Çocuklar;

Gelecegimizin teminati olan en kiymetli hazinemiz çocuklarimizi, ülkesini ve milletini seven, vatani için çalisip üreten insanlar olarak yetistirmek; Kendi basina karar verebilen, kendine güvenen, hayatin güçlükleriyle bas edebilecek ölçüde donanimli, girisimci, ufku genis, degerlerine bagli ve yetenekli gençler olarak yetistirilmelerini saglamak ortak sorumlulugumuz ve en büyük hedefimizdir.

Kisa sürede tüm dünyayi saran yeni tip koronavirüsü salginina karsi ülkemiz genelinde mücadele, tüm alanlarda basariyla sürdürülmektedir. Bu zor günleri, Devletimiz, Hükümetimiz ve Milletimizle birlik ve beraberlik içerisinde atlatacagimiza yürekten inaniyorum. Bizlere düsen ise, her zaman meydanlarda kutladigimiz bayramimizi gelecek yillarda yine ayni heyecan ve coskuyla kutlayabilmemiz için alinan tedbirlere hep birlikte uymaktir.

Bu duygu ve düsüncelerle,  bundan tam 100 yil önce bu aziz vatani ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü ve bu topraklar üzerinde milli mücadelede canlarini seve seve milletimizin gelecegi için feda eden yüce Sehitlerimize Allah'tan rahmet, Gazilerimize minnet ve sükran duygularimizi sunuyor, bütün hemsehrilerimin ve özellikle çocuklarimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami'ni kutluyorum.”dedi.