Ücretsiz Cerrahi Maske Üretimi Isbirligi Protokolü Imzalandi

“Ücretsiz Cerrahi Maske Üretimi Sosyal Sorumluk Projesi” kapsaminda hazirlanan isbirligi protokolü Zonguldak Valisi Erdogan Bektas, Il Milli Egitim Müdürü Harun Akgül ile Ilimizde ihracata yönelik maske üretimi yapan MFA Is güvenligi Medikal Tekstil Imalat Tic. San. Ltd. Sti yetkilisi Cansin Piyan tarafindan imzalandi. 

Bölgemizdeki tüm saglik kurum ve kuruluslarinin koronavirüs hastaligi ile mücadele sürecinde ihtiyaç duyacagi ve MFA sirketinin malzeme destegi ile Halk Egitim Merkez Müdürlügünce üretilerek ücretsiz verilecek olan cerrahi maske üretimi protokolünün imza etkinliginde Halk Egitim Merkezi Müdürü Türkan Tuygar, Il Milli Egitim Müdür Vekili Harun Akgül’ün konusmasinin ardindan,  Vali  Bektas: ”Içinde bulundugumuz sartlarda herkesin bildigi gibi maske üretimi, maske ihtiyaci ön plana çikiyor. Üretimi yapilacak olan bu maskeler, tek kullanimlik tibbi maske olup saglikçilarimizin kullanacagi maskedir. Her hâlükârda bu maskelere ihtiyacimiz var. Bizim Ilimizde sehrimizin medari iftihari olan bir firmamiz var. Tüm dünyaya maske üretip satiyorlar. Bu salgin nedeniyle su an üretimlerini Türkiye içinde yogunlastirdilar. MFA firmasi gönüllü olarak bu ise destek verdiler, malzemeyi kendileri verecek biz halk egitim merkezimizde 80 bin adet üretecegiz ve ücretsiz olarak saglik kuruluslarimiza teslim edecegiz, bu anlamli yaklasimlarinda ötürü basta MFA firmasina, Il Milli Egitim Müdürlügümüze, Halk Egitim Müdürlügümüze ve burada emek sarf eden usta ögreticilerimize tesekkür ediyorum.” dedi.

Maske üretimini gerçeklestiren usta ögreticilerin de koronavirüs hastaligi ile mücadelede yer almaktan mutlu olduklarini belirttikleri etkinlikte, isbirligi protokolü hep birlikte imzalandi.