ISTIKLAL MARSI'NIN KABULÜNÜN 99. YIL DÖNÜMÜ

Bundan 99 yil önce milletimizin var olus mücadelesi verdigi, atesten gömlegi giydigi, isgalci düsmanlarin memleketimize dört bir yandan saldirdigi, vatan evlatlarinin maneviyata her zamankinden daha fazla ihtiyaç duydugu, sadece edebiyatimizin degil, sanli tarihimizin de en büyük sahsiyetlerinden olan merhum Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden dökülen o muhtesem siirin TBMM tarafindan milli mars olarak 12 Mart 1921’de kabul edildigi günün yil dönümündeyiz.

Istiklal Marsi canina kastedilen bir milletin dünyanin sömürgeci güçlerine karsi, Türk Milletinin bin yilda eristigi iman ve ahlak yüceliginin, irfaninin ve fikir olgunlugunun bir baskaldiri destanidir.

Akif, Istiklal Marsinda haykirdigi üzere zaferden ve kurtulustan çok emindir. Çünkü o çok iyi bilmektedir ki mücadele için gereken azim sebat vatan sevgisi ve tahakküm gibi melekeleri baska milletler mekteplerde ögrenirken, biz ecdadimizdan ve Kuran'in ruhundan ögrendik. Iste bu ruhtur ki Türk Milletine Çanakkale ve Istiklal Savasini kazandirmis ve Anadolu'yu ebedi vatan yapmistir.

Dünden bugüne Türk devlet ve milletine, Türk vatanina, Türk kültür ve medeniyetine teri, kani ve kalemiyle hizmet edenlere vatanimizin imari, milletimizin mutlulugu için çalisanlara gönülden tesekkür ediyor, vefatinin 84'üncü,  Istiklal Marsimizin kabulünün 99’uncu yildönümünde bizlere bu gücü ve inani miras birakan büyük sairimiz Mehmet Akif Ersoy'u minnet ve rahmetle aniyoruz