STK'lardan TSK’dan baslatilan Bahar Kalkani Harekati’na tam destek

Suriye’nin Idlib Kentinde, rejim güçlerince 33 askerimizin sehit edilmesinin ardindan Türkiye genelinde 81 ilde Es zamanli olarak TSK’dan baslatilan Bahar Kalkani Harekati’na TOBB öncülügünde tüm odalar basin açiklamasi yaparak harekata destek verdi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasi’nda düzenlenen basin açiklamasina il ve ilçelerde bulunan oda baskanlari ve sivil toplum kuruluslari baskanlari katildi.

Zonguldak TSO Baskani Metin Demir tarafindan yapilan ortak basin açiklamasinda; “Su an 81 Il’de Türkiye’nin önde gelen 30’a yakin meslek örgütü, sendika konfederasyonu ve sivil toplum kurulusu, hep birlikte bu açiklamayi yapiyoruz. Bizler, her kritik dönemde milletimizin ve devletimizin yaninda durduk. Üstlendigimiz sorumlulugun hakkini vererek hareket ettik. Bugün de, Idlib’te gerçeklesen hain saldiriya iliskin, ortak tepkimizi gösteriyoruz. Öncelikle vatanin huzuru, güvenligi ve mazlumlari müdafaa etmek üzere üstlendikleri görevde sehit olan tüm kahraman askerlerimizin ruhlari sad olsun. Rabbim sehitlerimizin mekânini cennet, eylesin. Yakinlarina sabir ve metanet, yaralilarimiza acil sifalar nasip eylesin. Milletimizin basi sag olsun. Askerlerimiz Idlib’de, hem ülke sinirlarimizi ve hem de mazlumlari korumaktaydi. Zira Suriye’de yasanan zulümlere, yüzbinlerce sivilin zalimce katledilmesine, milyonlarin evinden, topragindan sürülmesine, dünya sessiz kaldi. Türkiye’nin baris ve huzur odakli çabalariysa, ne yazik ki, pek çok ülkede karsilik görmedi.

Buradan tekrar sesleniyoruz;

Karsimizda, insanliktan nasibini almamis, tüm ahlaki, insani ve dini degerleri hiçe sayan, kendi yurttaslarini bile topraklarindan eden, canlarina kast eden, zihniyete sahip bir rejim bulunuyor. Suriye’yi her geçen gün daha da agir bir yikima sürüklüyor Iste rejim güçleri son olarak da, yapilan anlasmalara uymayarak, askerlerimizi kallesçe pusuya düsürdü.

Bu saldiri, asla kabul edilemez. Dolayisiyla, masum insanlari katleden ve ülkemizin güvenligine de açik tehdit olusturan bu rejim unsurlarina karsi sessiz kalmamiz beklenemez Tarihi ve kültürel baglarimiz bulunan, rejimin zulmünden kaçan Suriyeli kardeslerimizin yasama hakkini korumak tarihi, insani ve vicdani sorumlulugumuzdur. Türk Devleti ve Ordusu, bugüne kadar, Firat Kalkani, Zeytin Dali ve Baris Pinari harekâtiyla terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabi en güçlü sekilde vermistir. Elbette bu acimasiz saldirinin sahipleri bunun bedelini ödeyecektir.“Bahar Kalkani” harekâtiyla da bu bedeli ödemeye de baslamislardir. Sunu da herkes bilsin ki, biz, her türlü zorlugu asmasini bilen bir milletiz. Mevzubahis vatan olunca, tüm siyasi ve fikri ayriliklari bir tarafta birakiriz. Iste simdi de birlik ve beraberlik içinde hareket ediyor, sabir ve dayanisma gösteriyoruz. Ülkemizin menfaatlerini her seyin üstünde tutuyoruz. Bugün her zamankinden daha güçlü sekilde biriz, bütünüz ve birlikteyiz. Türkiye’nin tüm kesimlerini temsil eden Mesleki ve Sivil Toplum Örgütleri olarak, bayragimizin altinda kenetlendik. Katil rejime karsi kararli sekilde mücadele eden devletimizin ve kahraman ordumuzun yanindayiz. Alinacak her kararin, atilacak her adimin arkasindayiz, Cenabi Hak ülkemizi korusun, milletimizin birligini ve dirligini muhafaza etsin, ordumuzu muzaffer kilsin” dedi.