KARADAG: SEN-BEN YOK, BIZ VARIZ

Bugünkü röportaj konugumuz Ak Parti Gökçebey Ilçe Baskani   Hayrettin  Karadag.  Siyasi kavgasi kisilerle degil, halka hizmet etme yönündedir.

Garsonluk, insaat isçiligi, TTK’ dan emekli  ve Iktidar Partisi (Ak Parti) ilçe Baskani Karadag Gökçebey üzerine röportaj yaptik.  

 

Aydemir:  Hayrettin Karadag kimdir? Kisaca taniyabilir miyiz?

 

Karadag:  1973’de Gökçebey’de dogdum.  Ilk ve ortaokulu Gökçebey’de okudum.  Çaycuma Endüstri Meslek Lisesi ( Torna Tesviye Bölümü ) mezun oldum.  Insaat ustaligi yapan Kamil- Nazli’nin ogluyum. 4 kardesiz. Insaat isçiligi, garsonluk ve 2000 yilinda TTK’ya ise basladim.  15 yil çalistiktan sonra TTK’dan emekli oldum.  5 yildir Kirtasiye dükkâni  isletmeligim devam ediyor. 2003 yilindan beri Ak Parti’de aktif siyaset yapiyorum. Suan ilçe baskanlik görevi yapmaktayim. Evliyim ve 2 çocugum var.   

 

Aydemir:  Ak Parti’de Yillardir siyaset içeririndesiniz, sizce siyaset nedir ve siyaset hayatinizin neresindedir?

 

Karadag:  Ben ilk siyasi hayatima 2003 yilinda Ak Parti’de basladim.  Ilk siyasi nefesimi bu partide aldim. Mensubu oldugum için gurur duydugum bir partidir. Bizim partide siyaset yapmak zor,  zor derken de yanlis anlasilmasin.  Disiplinli ve özverili bir çalismayi gerektirir. Siyaset benim hayatimin hizmet tarafindadir.  2003 yilinda Ak Partili oldum. 17 yil partimin her kademesinde özveri görev yaptim. Suan da Ilçe Baskanligi görevindeyim.

 

Aydemir:  Gökçebey’in temel sorunlari nelerdir? Ve çözümü konusunda projeleriniz var mi?

 

Karadag:  Gökçebey’in temel sorunlarin basinda sen- ben ve akibetinde dedikodu.  Maalesef üzülerek belirtiyorum. Sen- ben mantigi yerine biz olamadik. Ilçede o kadar bilmislik taslayan kisiler var. Ben dedim, oldu, ben ne dersem o olur düsüncesiyle bir yere varamayiz.  Bu zihniyet içinde olanlar basarili olamazlar ve kaybetmeye de mahkûmdur.  Önce biz olmayi ögrenecegiz.  Söz konusu Gökçebey için ise birlesmeliyiz. Ve ondan sonra Gökçebey’in temel sorunlari nelerdir ve bu sorunlara karsi neler yapabiliriz düsüncesi içinde olmamiz gerekir.  Siyasi polemiklerden uzak durmamiz gerekir.

Ak Parti iktidarinda ve ilçe baskanligimda Gökçebey’e çok güzel hizmetler yapildi. Emegi olanlara sizlerin huzurunda tesekkür ederim.  

 

Yine, ilçemizde issizlik ve göç var. Bu konuda Ilçemize Kurulmasi düsünülen Organize Sanayi Bölgesi kurma çalismalari 1998 yilinda baslamisti. Bugün gelinen noktada Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri, Devrek TSO Baskani, Zonguldak Valimizin girisimleri sonucunda ve Il Genel Meclis Üyelerinde kabulü ile OSB konusunda önemli ilerleme var. Elbirligiyle bu projemizi yakinen takip ediyoruz.

 

Yine, ilçemize yeni yapilmasi düsünülen Ortaokul hizmet binasinin ihalesi 20 Subatta yapilacak. Ortaokul binasi yapimi gecikmesinden dolayi velilerimiz, ögretmenlerimiz ve ögrencilerimiz ikili egitim nedeniyle sabahlari eziyet çekiyordu.  Eski hastane binasini yeni ortaokul binasi yapilanacaga kadar egitime ve ögretime açtik.  Ikinci dönem Ortaokul ögrencilerimiz egitimlerine eski hastane hizmet binasinda devam edeceklerdir. Simdiden Ögrencilerimize, ögretmenlerimize ve velilerimize ikinci yari egitiminde basarilar diliyorum.

 

Yine; Gençlik ve Spor Bakanligimiz tarafindan Gökçebey Ilçemize bagli Hacimusa köyümüze 100 dönüm üzerine Gençlik ve Doga kampi ( Gökçebey Bati Karadeniz Gençlik ve Doga Kampi) tesisleri yapilacaktir.

Gençlerin serbest zamanlarini çesitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere degerlendirebilmesi amaciyla Gökçebey Ilçemize 15 km uzaklikta Hacimusa köyümüze bagli Paradibek mevkiinde bulunan kamp alaninda konaklama agaç bungalov evlerde yapilacaktir. Kamp alaninda yemekhane, mutfak, sentetik futbol sahasi, badminton, voleybol ve basketbol oyun alanlari bulunmaktadir.

Kamp kapasitesi 240 kisidir. Yilda kamp merkezimizi ve ilçemizi diger illerden 3-4 bin gencimiz ziyaret edecektir. Kampta treking, drama, paintball, futbol, mini golf, voleybol, basketbol, satranç gibi çesitli sportif faaliyetleriyle birlikte ilçe ve sehir gezileri gerçeklestirilecektir. Bati Karadeniz’in  en büyük doga kampini insallah hayata geçirecegiz. Bu konuda tüm çalismalarimiz bitti.

 

Bastan Ilçe Kaymakamimiz Sayin Oguzhan Erdi Atak’a desteklerinden dolayi tesekkür ederiz. Sayin Milletvekillerimiz Polat Türkmen, Ahmet Çolakoglu, Hamdi Uçar’a, Il Baskanimiz Zeki Tosun’a, Gençlik ve Spor Il Müdürü Hakan Yüksel’e ve Ankara’da bizi yalniz birakmayan Onur Sahbaz baskanimiza tesekkür ederiz.

Yine, Gökçebey’e ilçe sehir stadyumu, kapali spor salonu projemiz kabul gördü. Bu konuda da Ilçe Kaymakamiz Sayin Oguzhan Erdi Atak’a,  Il Baskanimiz Sayin Zeki Tosun’a  ve Ankara’da bizleri her zaman destekleyen saygi deger Milletvekillerim, Polat Türkmen, Ahmet Çolakoglu, Hamdi Uçar’a tesekkür ediyorum.

 

Aydemir:  Gökçebey düzenine baktigimizda herkesin kendine göre bir çabasi oldugunu görüyoruz, Gökçebey için en büyük hayaliniz nedir, Gökçebey’e ne gerçeklestirmek istersiniz?

 

Karadag: Hepimiz Gökçebey’de yasiyoruz.  Gökçebey için neler yapabiliriz düsüncesinde hareket etmek zorundayiz.  Son yillarin en iyi ilçe Kaymakami  Sayin Oguzhan Erdi Atak, Daire Amirleri, sivil Toplum örgütlerin temsilcileri, degerli merkez ve köy muhtarlarimiz ile birlikte uyum içinde çalismalarimiz devam ediyor. Ilçenin konularina vakif olmayan veya is olsun diye sagda solda dedikodu üretenlere de bir çift söz edemeden geçemeyecegim. Allah askina sizlerin hiç mi isiniz gücünüz mü  yok.  Vir vir aksama kadar bos konusmalarinizdan çenenizde mi yorulmuyor.  Son yillarda Gökçebey’e çok güzel hizmetler yapiliyor ve daha da yapilacak.  Ilçeye hizmet edenlere bir kez daha tesekkür eder,  herkesi birlik ve beraberlige davet ediyorum.