BASKAN ALBUZ HIZMET ADAMIYDI

Tarihinde çok önemli gülmece ustalarini çikarmis bir ülkenin çocuklariyiz          biz.  Baskasina gülmeyi pek severiz de bize gülünmesine hiç            tahammülümüz yoktur. Pek çogumuz kendimize gülmeyiz. Bilmeyiz ki    kendisiyle alay edebilen insan olgunlasmis insandir.

Simdi size anlatacaklarimizda herhangi bir gülmece kitabindan alinmadi. Hayal edinmedi, yasandi.

Gökçebey Bakacakkadi belediyesi 1992’de kuruldu.  Yapilan ilk seçimler Muhammet Albuz baskan seçildi. Kararliydi. Önce ise beldeye güzel bir belediye binasi yapilmasina karar vererek basladi. Güzel bir belediye binasi yapmisti. Kisa süre sonra muhalifleri ‘Baskan görevi kötüye kullaniyor’ diye sikâyet ettiler. Sikâyet komisyonlardan geçti. Olay mahkemeye yansidi. Yetkiler önce bu beldeye gönderilen ödeneklere bakti.  Belediye binasi için devletten hiçbir yardim alinmadigini tespit ettiler.  Herkes sasirmisti.   Koskoca belediye binasi yapiliyor, belediyenin borcu yok.

Mahkemede baskan Albuz’a ‘ nereden buldugunuz parayla yaptiniz bu binayi’

Baskan Albuz mahcup bir ifadeyle, parasini kendim ödedim.  Benden sonrakilere hizmet olsun istedim.

Mahkeme ikna olmamisti. Belediyenin kuruldugu günden beri Iller Bankasindan gelen tüm gelirleri kontrol edildi.  Belediye hizmet binasinda çalisan isçilerin ifadeleri alindi. Tüm isçiler bizler belediye hizmet binasinin yapimda çalistik, paramizi ise Baskan Muhammet Albuz ödedi dediler.

Mahkeme sonucunda su karar verildi.

“Bakacakkadi Belediye Baskani Muhammet Albuz kendi kisiligi ile belediye baskanligi sifatini  bütünlestirdigi  bu nedenle görevi  kullanmak  bir yana  tüm harcamalari kendi kesesinden yaptigi  sonuca varilmistir.” Yaziyordu gerekçeli kararda.

Baskan Albuz mutluydu. Bu badireyi atlatmisti.  Koltuguna yaslandi. Allah-tan mahkûm olmadik.

Aradan kisa bir  süre  geçti. Baskan rahat durmuyor basina is ariyordu.  Beldeye ormandan gelen kaynak suyunu evlere akitmaya karar verdi. Ormana dogru yola çikti. Henüz daha bir kilometre gittiler gitmediler soför araci durdurarak baskana geldi. Yol bitti sayin baskanim bundan sonra ormana yürümek zorundasiniz dedi.

Baskan Albuz,’ peki ama bu bizim orman köylüleri hastalarini nasil indirir evine nasil gider? ‘ dedi.  Baskan Albuz belediye döner dönmez talimat hazirdi.  “Dag yolunu düzeltin. Belediye meclis üyeleri para yok diyecek oldular.  Baskanin mazerete tahammülü yoktu.  Yola dökülen çakili benim ocaktan alin.  Is makinelerinin parasini ben öderim. “ dedi.

Kisa bir çalisma sonrasi yol araçlarinin gidip gelecegi bir hale geldi.  Baskan Albuz’un bu mutlulugu kisa sürdü. Köylüler bir gece kosup ormanda büyük bir yangin var baskan dediler.  Baskan camdan bakti. Koskoca Tefen orman serisi yaniyordu.  Hemen cevre ilçe itfaiyeleri yardima kostu.  Allah-tan orman yolu düzgündü.  Tüm araçlar ormanin en uzak noktalarina kolayca ulasmis ve yangin büyümeden söndürülmüstü.  Baskan gururluydu.  Birilerinden tesekkür beklerken gelen telefonla irkildi.  Orman Isletme Sefliginden ariyorlardi.  Bu yolu kim bu hale getirmis?  Baskan Albuz sevinçle ben dedi ,  ben yaptirdim.  Sagol baskan sayende ormani yanmaktan kurtardik. Ama bilesin ki seni sikâyet etmek zorundayiz.  Sen bu yolu düzeltmek için bize bilgi vermeliydin.  Üzgünüm mevzuat böyle…

Baskana yine mahkeme yolu görüldü.  Mahkeme de bu ona 275.000 TL para cezasi verildi. Orman kurtarmasi nedeniyle cezasi hafifletici neden oldu. Baskan bir kez daha boynuna geçen ilmegi çikarmisti.

 Baskan Albuz Devrek Devlet Hastanesine özel oda yaptirdi, hasta olup tedavi için yatmak nasip oldu.

Çaycuma Cezaevi binasina oda yaptirdi, orada da yatmak nasip oldu.

Kisaca anlayacaginiz Bakacakkadi Beldesinin her yerinde hizmeti olan  Muhammet  Albuz’a saglikli günler diliyorum.