VETERINER HEKIM SAGLAM ANLATTI DINLEDIK.

Gökçebey Belediyesi Veteriner Hekimi Fuat Saglam ile sohbet ettik.

Son günlerde Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili sosyal medya üzerinde yayinlan Fotograf ve video konusunun gerçegini Veteriner Hekimi Saglam’dan dinledik.

Saglam: Gökçebey Belediyemize ait 150 Can Dostu kapasiteli Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Merkezi’nde 1 Veteriner Hekim Fuat Saglam ile barinak temizlik islerine bakan bir personel olarak görev yapiliyor.

Sosyal medya üzerinde olumsuz bir seklide çikan fotograf ve videolar anlik bir görüntü olup, Merkezimizin temizligi, sahipsiz köpeklerin toplamasi isi personelimizin tarafindan gün asiri yapilmaktadir. Söz konusu video ve görüntüler temizlik yapilmadan hemen önce kayit altina alinmis ve sosyal medyada paylasilmistir. Görüntüler üzerine Valimiz Sayin Erdogan Bektas, Ilçe Kaymakamimiz Sayin Oguzhan Erdi Atak ve Belediye Baskanimiz Sayin Vedat Öztürk, tarafindan Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Merkezinde denetim ve incelemeler yapilmis olup haberlerde bahsedildigi gibi herhangi bir olumsuzluk olmadigi tespit edilmistir.

Merkezimizde Can Dostlarinin beslenmeleri, tedavi ve ameliyatlari belediyemiz ile hayvan severlerin destekleriyle yapilmakta olup, tedavileri bizzat yapiyoruz. 

Bugüne kadar 50’ nin üzerinde kirik ameliyati yapilmistir.

Gerek uyuz, egzama, gerekse mantar deri hastaliklarindan vural ve bakteriyel enjeksiyonlarindan bizzat tüm tibbi tedavileri yine Veteriner Hekimimiz tarafindan yapilmaktadir.

Çok agir bacak, kol uzuvlarinin kaybinda ayak ve kollari ampule edilerek yasam boyunca 3 bacakli olarak merkezimizde 13 can dostunun tedavileri yapilmis olup, tedavileri uzun süren can dostlarina barinagimizda iyilesinceye kadar bakimlarina devam edilmektedir.

Merkezimizde 47 köpek, 23 kedi can dostu over histerektomi ameliyati yapilarak (kisirlastirma) tedavileri sonucu alindiklari yerlere birakilmistir. Sagligina kavusan, sahiplendirilemeyen can dostlari 5199 sayili hayvan haklari kanunu geregi yasam alanlarina geri birakilmaktadir.

SEVINDIRICI BIR TELEFON!

Belediyesi Veteriner Hekimi Fuat Saglam sözlerini tamamlamak üzere iken telefonumuz çaldi.

Gökçebey’de hayirseverligi ile tanilan genç is adami aradi.  Veteriner hekimi Saglam ile görüstügümüz Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili sosyal medya üzerinde yayinlan Fotograf ve video konusu üzerine bilgi istedi. Ve dedim ki tam zamaninda aradin, Veteriner hekimi Saglam’i veriyorum o tedayli bilgi verir dedim. Görüstüler. Sokak Hayvanlari için gerekli yardimin yapacaginin sözünü aldi.  Hayirsever genç isadami ismi bizde kalsin, sokak hayvanlarina gösterdigi duyarliligindan dolayi tesekkür ediyoruz. Ayrica Veteriner Hekim Fuat Saglam’in sokak hayvanlari konusunda yaptigi ayrintili açiklamalarindan dolayi tesekkür ediyor ve çalismalarinda basarilar dileriz.