KAYMAKAM ATAK: 2020 YILI GÖKÇEBEY IÇIN HIZMET YILI OLACAK

Gökçebey Kaymakami Sayin Oguzhan Erdi  Atak ile röportaj yaptik. 

Yeni Kaymakamimiz hakkinda merak edilen sorulara cevap aradik.                   

Iste Yeni Kaymakam  Atak ile yapilan ilk röportajimiz:

L. Aydemir : Kisaca kendinizden bahseder misiniz?

 

Kaymakam Atak:  20.05.1992 yilinda Erzurum Senkaya’ da dogdum,  Ilkögretimimi Erzurum Senkaya Aksar’ da, Ortaögretimimi Erzurum Oltu Lisesinde, Lisans egitimimi Atatürk Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesinde tamamladim.
2016 yilinda Içisleri Bakanligi tarafindan açilan 105. Dönem Kaymakamlik Sinavini kazanarak Mülki Idare Amirligine intisap ettim.

Sanliurfa Kaymakam Adayi olarak sirasiyla; Sanliurfa’da Il Merkez Stajimi, Gaziantep Nizip’ te ve Giresun Tirebolu’ da Kaymakam Refikligi Stajlarini tamamladim.

Içisleri Bakanligi karariyla Giresun Piraziz’ de Kaymakam Vekili olarak 8 ay görev yaptiktan sonra, yabanci dil egitimi için Ankara’ da görevlendirildim.

Yabaci dil egitiminin ardindan 8 ay süreyle Ingiltere’ nin Liverpool sehrinde “University of Liverpool”  da çesitli egitimler aldim.  105. Dönem Kaymakamlik Kursunu basariyla bitirerek 25.10.2019 tarihinde Gökçebey Ilçe Kaymakami olarak atanmis olup, 26.10.2019 tarihinde görevime basladim.

Iyi derece Ingilizce dili bilmekteyim, evli ve 1 çocuk babasiyim.

 

L.Aydemir : Gökçebey’e ilk atandiginizda Sizde nasil bir duygu olustu? 

 

Kaymakam Atak: Gökçebey’e ilk atandigimda gerçekten çok mutlu oldum. Daha önce ziyaret ettigim bir yer degildi. Ancak Gökçebey’li olan dönem arkadasim ile  daha önce Gökçebey’le  ilgili sohbetlerimiz olmustu. Kuradan Gökçebey’i çekince özellikle cografi konumuyla ilgili mutlu olmustum.   Gökçebey’in insanlarini tanidiktan sonra buraya olan sevgim ve çalisma hevesim artti.   Burada hizmet etme hazzina eristigim için sükrediyorum.

 

L. Aydemir: Gökçebey’in en büyük sorunlarindan biri olan  Issizlik ve  göç konularinda  neler düsünüyorsunuz?

 

Kaymakam Atak:  Gökçebey’de Issizlik ve göç hakkinda sunlari söyleyebilirim; Bölgemizin genç nüfus olarak en önemli sorunlarindan birisi göç problemimiz. Bunun nedenleri arasinda issizlik konusunu görüyoruz, tabi burada issizligi degerlendirirken beklentileri de ortaya koymak gerekiyor.  Bir vatandasimiz var, üniversite mezunu ve mezuniyeti ile alakali bir meslek seçmek istiyor.  Kamu veya özel sektör de beklentilerini bulamamis veya farkli is kollarina yönelmek istemiyor. Bu durum issizligin meydana gelmesinde önemli bir etken.   Ayrica en önemli hususlardan birisi toprak ve üretim faktörü. Vatandaslarimiz maalesef kulaktan dolma bilgilerle tarimsal üretimden ve hayvanciliktan uzaklasmayi tercih ediyor. Oysaki devletimizin sundugu binlerce olanak var ve ne yazik ki vatandaslarimiz bereketli ve bol kazançli olan tarim ve hayvanciliga yönelmiyorlar.  Burada bizlere düsen, vatandaslarimiza özellikle genç nüfusumuza üretim ile ilgili  isik tutmak ve onlari yönlendirmek. Tarim müdürlügümüz vasitasiyla hazirlik asamasinda oldugumuz tarim projelerimiz var.  Insallah hizli bir sekilde asama kaydedip Gökçebey’imizin hizmetine sunacagiz.  Ayrica gençlik ve doga kampi çalismalarimiz sürüyor.  Bu projemiz de Gökçebey  için büyük bir kazanim olacak.  Gençlik ve Spor Bakanimizin ilçemize kazandiracagi birçok yatirim olacak ve bunlar Gökçebey’in önemli ihtiyaçlari.

 

 

Bu ihtiyaçlar en kisa zaman içerisinde  giderilmis olacak.  Bir diger konu  ise, Sayin Valimiz Erdogan Bektas’in üzerinde yogun mesai harcadigi Gökçebey OSB.  Gökçebey’in issizlik sorununun  bir nebze de  olsa ortadan kaldiracak olmasi,  bölgemizin markalasmasi, maddi ve manevi olarak ilçemize ciddi katkilari olacak olmasi hasebiyle tüm dinamiklerimizle OSB’nin  kurulmasi için ciddi mesai harcayip çalismalarimizi yürütecegiz.  Bunun haricinde, Halk Egitim Merkezi üzerinden özellikle Kadinlara yönelik istihdam projelerimizi önümüzdeki süreçte hayata geçirecegiz.  Bu ve benzeri birçok projemizi saglam adimlarla olusturup vatandaslarimiza sunacagiz.

 

 L.Aydemir : Köy gezilerine önem verdiginizi biliyoruz, köylerimizin ilçeye baglantilari nasil? Yeterince hizmet aliyorlar mi?

 

Kaymakam Atak:  Köy gezilerimiz bizim için önemli.  Göreve basladigimda ilk olarak köylerimizi ziyaret edip vatandaslarimizla tanistik,  onlarla hasbihal ettik, taleplerini beklentilerini dinledik ve yol kanalizasyon harici taleplerin %85-90 civarini karsiladik. Yol ve kanalizasyon taleplerini ise bu yil ki programimizla yerine getirecegiz.  Bu yil özellikle yol ve kanalizasyon konusunda ciddi hizmet verecegiz. Programimizi buna göre hazirladik ve yaklasik 12-15 km arasi beton asfalt çalismasi,  20’ ye yakin kanalizasyon sebekesi döseyerek vatandaslarimizin hizmetine sunacagiz.

 

L.Aydemir: Ilçemizdeki egitim-saglik ve spor konularindaki düsüncelerinizi kisaca anlatirmisiniz?

 

Kaymakam Atak:  Ilçemizdeki egitim ile olarak,  Gökçebey Ortaokulu yapimi suan ihale asamasinda.  Yapimi tamamlanana kadar eski devlet hastanesinde egitim ögretim devam edecek. 

Yine Karapinar köyümüzde ki okul binamizin çatisinin onarimini tamamladik.  Ayrica okullarimizda ki ihtiyaçlari büyük oranda gideriyoruz.  Bunlar fiziki kosullar.

Ögrencilerimize yönelik baslattigimiz ve baslatacagimiz onlarca projemiz var ve hepsi deger katacak projeler.  Bunlara uzun uzun deginmek oldukça zaman alir.  Ancak sunu belirtmek isterim ki biz ögrencilerimizi gelecegimiz olarak görüyor ve gelecegimizi bugünden sekillendirmek gibi bir firsatimiz oldugunu düsünüyoruz. Attigimiz her adim gelecegimize atilan bir adimdir,  buna göre düsünerek hareket ediyoruz.

 

Saglik konusunda hastanemiz yeni yapildi. Gökçebey’imize hizmet veriyor ve hizmet standartlarini zamanla artiracagiz.

Spor hususunda belirtmis oldugum,  özellikle Gençlik ve Doga kampi projemiz ilçemize her açidan renk ve deger katacak.  Ilçemizin tanitimi konusunda büyük önem tasiyor.  Ayrica esnaflarimiza da hareketlilik katacak bir proje.  Bunun haricinde ilçe stadyumu,  kapali spor salonu ve gençlik merkezi çalismamiz devam ediyor. Bunlar da yapilinca ilçemizin gençlerinin sportif ve sosyal faaliyet imkânlari ciddi oranda artacak. Vatanini en çok seven isini en iyi yapandir.