Rahsan Ecevit hayatini kaybetti

Eski Basbakan  (merhum) Bülent Ecevit'in esi, Demokratik Sol Parti'nin kurucusu Rahsan Ecevit bir süredir tedavi gördügü Gülhane Askeri Tip Akademisi'nde hayatini kaybetti.

Eski Basbakan Bülent Ecevit'in esi Rahsan Ecevit hayatini kaybetti. Rahsan Ecevit'in bir süredir tedavi gördügü Gülhane Askeri Tip Akademisi'nde aksam 9 sularinda hayatini kaybettigi ögrenildi. Rahsan Ecevit eski Basbakan Bülent Ecevit'in esi ve DSP'nin kurucusuydu.

RAHSAN ECEVIT KIMDIR?

Rahsan Ecevit (dogum adiyla Zekiye Rahsan Aral), 1923 yilinda Bursa'da dünyaya geldi. Rahsan Ecevit; ressam, yazar ve siyasetçi kimliginin yani sira Demokratik Sol Parti ile Demokratik Sol Halk Partisi'nin kurucusu ve ilk baskanidir.

 

1946'da Bülent Ecevit ile evlendi. Aslen Selanik'ten Sebinkarahisar'a yerlesmis bir ailenin çocugu olan Rahsan Ecevit'in, babasi Namik Zeki Aral, annesi Zahide Aral'dir. Ankara Lisesi ve Robert Koleji mezunudur. DSP'nin kurucusu ve eski genel baskanidir. Çok iyi derecede Ingilizce bilmektedir.

 

Yazdigi Pülümür'de Ask adli roman, 2002 yilinda tiyatroya uyarlanmistir. Rahsan Ecevit, 17 Ocak 2020'de 97 yasinda bir süredir tedavi gördügü GATA'da yasama gözlerini yumdu.

SIYASI HAYATI

Kurucusu oldugu Demokratik Sol Parti'den 4 Haziran 2009 tarihinde istifa etti. 17 Ocak 2010 tarihinde kurucusu oldugu Demokratik Sol Halk Partisi'nin 2. Genel Baskanligina seçildi. 22 Mayis 2010 tarihindeki 33. CHP kurultayina bagimsiz milletvekili Emrehan Halici ile katilarak, tek basina genel baskan adayi olan ve kazanan Kemal Kiliçdaroglu'na ve CHP'ye destegini açikladi.