GÖKÇEBEY’DE CUMHURIYET BAYRAMI COSKUYLA KUTLANDI

Cumhuriyetin kurulusunun 96. yildönümü tüm yurtta oldugu gibi Gökçebey’de de cosku içinde geçti.

Cumhuriyet Bayrami kutlama etkinliklerine; Gökçebey Kaymakami Oguzhan Erdi Atak , Belediye Baskani Vedat Öztürk, Bakacakkadi Belediye Baskani Oktay albuz, Gökçebey Ilçe Jandarma Komutani Emre Arslan, Ilçe Emniyet Amiri Hasan Bektas, Siyasi Partilerin ilçe temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Gaziler, Sivil Toplum Örgütlerin temsilcileri, ögretmenler Ögrenciler ve bazi(!) Daire amirleri ve ilçe halki katildi.

Gökçebey Kaymakami Oguzhan Erdi Atak ve Ilçe Belediye Baskani Vedat Öztürk tarafindan ögrencilerin ve halkin Cumhuriyet Bayrami Kutlandi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla Cumhuriyetin kurulusunun 96. yildönümü kutlama etkinliklerine baslandi.

Günün anlamini içeren konusmayi Gökçebey kaymakami Oguzhan Erdi Atak yapti.

Kaymakam atak konusmasinda;” Cumhuriyetimizin ilaninin 96. Yildönümünü Milletçe büyük bir gurur ve cosku içinde kutladigimiz bu anlamli günde öncelikle tüm halkimizin Cumhuriyet Bayramini kutluyor, sizlere sevgi ve saygilarimi sunuyorum.

Bilindigi gibi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde tüm imkansizliklara ragmen, büyük bir inanç ve kararlikla yürütülen Kurtulus Savasimiz, tarihte esine az rastlanir bir zaferle sonuçlanmistir. Ve bu zafer, Cumhuriyet’le taçlandirilarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarindan birini teskil etmektedir. Cumhuriyet rejimi; Hukukun üstünlügü ilkesine dayanan demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletini gerçeklestirme inancinin temel dayanagi olmustur.

Millet egemenligine dayanan Cumhuriyet iradesi, Türkiye Cumhuriyet’ine vatandaslik bagi olan herkese fert olma hakkini vermis ve sorumlulugunu yüklemistir.

Insani ön planda tutan bu anlayisla, devletin ve toplumun geleceginden kendini sorumlu tutma suuru gelistirilmis, insanligin ortak degeri olan medeniyetin gelisimine büyük katkilar saglamistir.

Kisaca; Cumhuriyet, Türk insanin ufkunu açmis, yaratici gücünü ortaya çikarmis; O’nu modern dünyanin kavram ve degerleriyle tanistirmistir. Türk Milleti, modern dünyanin bir üyesi olmanin hakli onurunu tatmii; devletimiz gelisen ve kalkinan bir “ dünya devleti” olmanin kivancina erismistir.

Millet olarak bugün bunun hakli guru ve mutlulugunu hep birlikte yasiyoruz. Bunun içindir ki; Cumhuriyetimizin ilanin yildönümleri olan Cumhuriyet Bayramlarini her yil yurtta büyük bir coskuyla kutluyoruz.

Ülkemizin günümüz dünyasinda daha fazla söz sahibi olabilmesi için dünyadaki gelisme ve degisimleri iyi tahlil etmemiz, bizi tek millet, tek devlet, tek vatan yapan yüksek degerlerimize sahip çikmaya ve bu degerleri yüceltmeye devam etmeliyiz. Milli birlik ve sosyal dayanisma ruhu içinde birbirimize kenetlenerek; beraberlik ve dayanismamizi sürdürmeliyiz.

Üzerinde bulundugumuz cografya tarihin her döneminde politik, stratejik ve ekonomik cazibe merkezi olmustur. Bu nedenle zorlu bir cografya olarak bilinmektedir. Yasadigimiz bu zorlu cografyada var olabilmenin, büyümenin, güçlü ve mutlu olabilmenin temel kosulu birlik ve beraberlik bilincine sahip olmaktir. Aziz milletimizin gücünü ve bekasini saglayan enerjisini birlik, beraberlik ve kardesliginden almaktadir.

Bu duygu ve düsüncelerle, Cumhuriyetimizin 96.Kurulus yildönümünü bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaslarini, bu topraklari vatan yapan aziz sahitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, sükran ve rahmetle aniyorum.

Cumhuriyetimizin 96. Kurulus yildönümü kutlu olsun.” Diye konustu.

Müzik Korasi, siirler ve çesitli sportif etkinliklerde derece giren ögrencilere hediyeleri verildi. Tören geçidi ile sona erdi.