Gökçebey Platformu’nun Eylemleri devam ediyor.

Gökçebey’e Baz Biyoenerji Üretim A.S tarafindan Bodaç Köyü sinirlari içersinde ( 114- Ada 1 parsel ) Biyokütle Enerji Santrali ve atik yakma tesisinin kurulmamasi adina Gökçebey Platformu bugün yaptigi ikinci yürüyüslü ve basin açiklamali yapilan eyleme; Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk, Av Ümit Aydemir, Özay Özdemir, Yerel Tarih Arastirmacisi Sadi Uyar, Malike Aydinli, S.S.Gökçebey Küçük Sanayi Sitesi Yapi Kooperatif Baskani Ismail Bayoglu,Devrek Ismet Pasa Mahalle Muhtari Necla Esen Ak, Is Bankasindan Emekli Osman Ala, Ender Gökmen, Mustafa Çetinoglu, CHP Zonguldak Il Baskani Hakki Güney, CHP Gökçebey Ilçe Baskani Mitat Arat, Iyi Parti Gökçebey Ilçe Baskani Mustafa Arat, CHP Il Genel Meclis Üyesi Hasan Tülübas, CHP Belediye Meclis Üyesi Nermin Pozakli, Gül Türkyilmaz, CHP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uyan, Selma Biçici Kamil Karademir, Muhammer Cinokur, Nese Yaslikaya Basoglu’nun yani sira yaklasik 650 kisi katilimiyla gerçeklesti.

DOGAMA, TOPRAGIMA, HAVAMA, SUYUMA, SAGLIGIMA DOKUNMA!...

Gökçebey Platformu Baskani Halit Karademir’in açilis konusmasi yapti. Ve yine, Gökçebey Platformu’nun hazirlamis oldugunu basin açiklamasini Devrek Emekli Ögretmeni Faik Mekik yapti.

Mekik açiklamasinda; Gökçebey’in Bodaç Köyü mevkiinde, Yenice Ormanlarinin basladigi noktada ‘’Baz Biyokütle Enerji Santrali ve Atik Yakma Tesisi’’ projesine karsi; Zonguldak, Bartin ve Devrek’ten doga sever, çevre dostlari bir yürüyüs eyledik. Bodaç ve çevre köy sakinleriyle karsi durusumuz daha bir güçlendi.

Gökçebey’in dogasina, havasina, suyuna gönül vermis güzel insanlar hep bir agizdan haykirdi. ‘’TOPRAGIMA, SUYUMA, SAGLIGIMA DOKUNMA!...’’

BIYOKÜTLE (KATI ATIK) ENERJI SANTRALINE

NEDEN MI KARSIYIZ?

 

KISACA NE MI ISTIYORUZ?

 

 

AKIL ALACAK GIBI DEGIL!...

 

 

ISTE BUNUN IÇIN…

 

 

YENICE ORMANLARINI BEKLEYEN BÜYÜK TEHLIKE

Yenice Ormanlari barindirdigi yaban hayat ve bitki çesitliligiyle dikkat çeken, 1999 yilinda Dünya Dogayi Koruma Vakfi tarafindan Acil Olarak Korunmasi Gereken 100 Sicak Noktadan biridir. Türkiye'nin en büyük blok ormanidir.

Kurulmasi düsünülen Kati Atik Enerji Santrali’nden Yenice Ormanlarina yayilacak zehirli gazlar ve asit yagmurlari Türkiye’nin göz bebegi Yenice Ormanlari için çok büyük tehdit olusturmaktadir. Daha ileri boyutu ise orman ölümleridir.

YASANABILIR BIR GÖKÇEBEY IÇIN,

BIYOKÜTLE (KATI ATIK) ENERJI SANTRALINE HAYIR!...”dedi.

Yapilan eyleme Zonguldak ve Devrek doga yürüyüsü ekibi gelerek destek verdiler.

Eylem sirasinda görev yapan Ilçe Emniyet ve Ilçe Jandarma ekibine Gökçebey Platformu adina tesekkür ederiz.