Gökçebey'de Muhtarlar Günü Törenle Kutlandi

Gökçebey ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar günü münasebetiyle Cumhuriyet meydaninda Atatürk aniti önünde tören düzenlendi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan Atatürk anitinin önüne  Saraç Köyü Muhtari ve Muhtarlar Dernegi Baskani Kadir Çakiroglu tarafindan çelenk konuldu.

Törene; CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyilmaz, Gökçebey Kaymakami Mehmet Ali Uzun, Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk,   Bakacakkadi Belediye Baskani Oktay Albuz,  Ilçe Jandarma Komutani Tegmen Emre Arslan, Ilçe Emniyet Amiri Hasan Bektas,   Ilçe Milli Egitim Müdürü Fazil Aytas, Ak Parti Gökçebey Ilçe Baskani Hayrettin Karadag,  CHP Zonguldak Il Genel meclis Üyesi Hasan Tülübas, Ak Parti Zonguldak Il Genel Meclis Üyesi Vedat Tuzcuoglu,   daire amirleri ile muhtarlar katildi.

Muhtarlar gününün anlam ve önemini anlatan konusmayi  Saraçlar Köyü Muhtari ve Muhtarlar Dernegi Baskani Kadir Çakiroglu yapti.

Muhtarlar dernegi baskani Çakiroglu yaptigi konusmasinda; “Muhtar:Yerel yönetimlerde seçimle basa gelen toplumun 7/24 hiç çekinmeden kapisini çalabildigi devletle halk arasinda köprü vazifesi olan çözüm odakli bir kurumdur.

Muhtarlik müessesi 1826 yilinda Osmanli zamaninda kadilardan, hocalardan mahalle büyüklerinden devlet yöneticileri tarafindan seçilen önder kisilerden olusmakta iken ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti kurdugu yillarda resmilik kazanmis ve halk tarafindan seçilmeye baslanmis bir kurumdur.

Muhtarlik:mevcut 81 degisik kanunda 322 maddede görende sorumlulugu olan bütçesi ve yetkisi olmayan çok zor bir meslektir.Buda bizleri üzmektedir.

Yakin tarihe kadar muhtarlik ödenegi adi altinda çok cüzi ve gülünç miktarda bir geliri olup Bu tür çalismalari yürütürken kendi aile bütçemizden fedakarlik yapip zor durumlarda kaliyorduk.

Ancak yakin zamandaki yapilan düzenlemelerle çogumuzun sorunu olan belimizi büken sosyal güvenlik brimlerimiz devlet tarafindan ödenmeye baslandi muhtarlik ödenegimiz askeri ücret seviyelerine yükseltildi.Silah ruhsatlarimiz ücretsiz ve ömür boyu olmak üzere uzatildi. Türkiye’deki tüm muhtarlarimiza tek tip muhtarlik kimligi düzenleyip verildi.

Birde bunun üstüne muhtarlik müessesinin kurulus günü olan 19 Ekim tarihi 19 Ekim 2015 tarihinde çikarilan genelge ile muhtarlar günü olarak kutlanilmasina karar verildi. Dolayisi ile bu yil muhtarlar gününün 5 sini kutluyoruz.

Bu günün muhtarlik günü ilan edilmesinde basta Cumhur Baskanimiza Hükümetimize Gazi meclisimize, Iç isleri bakanligimiza ve genelgenin yayinlanmasinda emegi geçen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonumuza sükranlarimi sunuyorum.

Gökçebey Ilçesine bagli mahalle ve köy muhtari olmak üzere toplam 29 muhtar görev yapmaktadir. Yapmis oldugumuz hizmet ve çalismalarda bizlere yardim ve desteklerini esirgemeyen bizleri güler yüz ve hosgörü ile karsilayan basta Kaymakamimiz olmak üzere Belediye Baskanlarimiza, Ilçe Emniyet  ve Jandarma komutanlarimiza bütün daire  amiri ve personellerine tüm muhtarlarimiz adina tesekkür ederiz.

Bu cennet vatanimizin. TC devletimizin kurulma asamasinda ve kurulusundan bu güne kadar ülke topraklarina göz diken bizleri bölmeye ve parçalamaya çalisan devletlerle ve terör örgütleri ile yilmadan usanmadan savasan bu ugurda sehit olan aziz sehitlerimize ve suanda devam etmekte olan Baris Pinari Harekatinda ülkenin huzuru güveni ve bütünlügü için mücadele eden kahraman Mehmetçige üstün basarilar diler bu ugurda sehit olan askerlerimize Allahtan rahmet gazilerimize sifalar diliyorum.

Gökçebey ilçemize bagli 29 muhtarimizin ve ülke genelinde 18bin 329 köy 32044 mahalle muhtarimizin 19 Ekim Muhtarlar gününü  kutluyor,  Böylesine anlamli bir günde siz degerli misafirlerimizi aramizda görmekten mutluluk duydugumu belirterek saygi ve sevgilerimi sunuyorum.” Dedi.