Özmekik esi için Kur'an-i Kerim okuttu

Gökçebey’in sevilen sayilan ailelerinden Kadir Özmekik, 05.08.2012 yilinda vefat eden esi  (Haci) Nazmiye Özmekik için bugün Gaziler Köyü merkez mahalle imami Nevzat Bakir’a  Kur'an-i Kerim okuttu.

“Hayatin sonu ölüm olduguna göre, kurtulus olmadigina göre, her insan sagliginda bana göre mezarini hazirlamali ve yaptirmalidir.”diyen Kadir Özmekik sözlerine söyle devam etti.  

Özmekik açiklamasinda;” hepimiz bir gün ölecegiz. Canim kadar sevdigim esim (Haci) Nazmiye Özmekik’i  05.08.2012 vefat etti.  Gökçebey Çay mahallesinde ikametgah ettigim evimin tam karsiya bakan Gaziler Köyü aile mezarligina bir anit yaptirdim. Anit iki mezarliktir. Bir tarafina esim suan yatmakta. Diger tarafta da ben öldügüm zaman ben yatacagim. Benim yatacagim mezarlik suan hazir vaziyette… Ne zaman mezarliga gittigimde mezarin içine giriyor ve 5-10 dakika da olsa yatip dinleniyorum.  Vefat ettigimde ise mezarim hazir. Hayatin sonu ölüm olduguna göre, kurtulus olmadigina göre, her insan sagliginda bana göre mezarini hazirlamali ve yaptirmalidir diye düsünmekteyim.

7 yildir düzenli olarak esim  (Haci) Nazmiye Özmekik’in düzenli olarak yanina camii imamini alip Kur'an-i  Kerim okuturum.   Gaziler Köyü merkez mahalle imami Nevzat Bakir’a  çok tesekkür ediyorum.  Hepimizin sevdikleri vardir mezarlikta da baba-anne , evlatlar veya sevdikleri vardir. Sizlerinde mezarliklara gitmenizi, mezarliklari temizlemenizi ve mezarda yatanlar için Kuran-i Kerim okutmanizi tavsiye ederim.” Dedi.