Okulumuzu istiyoruz, ikili egitime hayir!

Gökçebey Ilçesinde Ögrenci Velilerinden Elif Öztürk, Ayfer Oktay’in düzenlemis oldugu ‘Okulumuzu istiyoruz, ikili egitime hayir!’ yürüyüsü Çamurlu köprüden baslayip, Cumhuriyet meydaninda Atatürk’ün anitinin önünde Istiklal Marsi okundu ve günün anlamini içeren konusmayi Elif Öztürk yapti.

Yürüyüse; CHP Gökçebey Ilçe Baskani Mithat Arat, CHP Il Genel Meclis Üyesi Hasan Tülübas, CHP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uyan, CHP Belediye Meclis Üyesi Nermin Pozakli, Özay Özdemir, Filiz Aydemir, Av. Cengiz Kuyumcu’nun yani sira çok sayida ögrenci velileri ve ögrencilerin katilimiyla gerçeklesti.

Yürüyüs boyunca;’Okulumuzu istiyoruz, Vekiller sesimizi duysun, Okul bizim hakkimiz vs ‘ sloganlari atildi.

Günün anlamini içeren konusmayi Elif Öztürk yapti.

Öztürk konusmasinda;

“Biz Gökçebey Ortaokulu velileri olarak kendimize ait bir okul binamizin olmasini yetkililerden talep etmek amaciyla  burada toplanmis bulunuyoruz.

Peki, bu binanin aciliyeti nedir?

Yetkililere soruyoruz;  Sabah 06.00’da kalkan, yari uykulu gözlerle  07.20 ‘de derse giren bir ögrenci derslere ne kadar motive olabilir?

Ikili ögretim yüzünden aksam 18.20’de  kisin havalar karardiktan iki saat sonra evlerine gitmek durumda olan  ilkokul ögrencilerine yazik degil mi?

Yine, okulda jeneratör olmadigi için  bir elektrik kesintisi durumunda çocuklarimiz karanlikta kalkiyor.

Yine, bir grup ögrenci çikiyor, siniflar yeterince temizlenmeden ve havalandirilmadan diger grup derse basliyor.  Bu durum ögretmenlerimiz ve ögrencilerimizin saglik acisindan ne kadar uygundur?

Çocuklarimiz okul kurslarina katilamiyor, çünkü binamiz yok.  Bu durum liselere giris sinavlarinda basariyi olumsuz etkilemistir ve de etkilemeye devam edecektir.

Sözün özü; Ikili ögretim basta ögretmenlerimiz olmak üzere ögrencilerimize ve velilerimize eziyet olmaktan  baska hiçbir ise yaramamaktadir.

Maalesef bu ve buna benzer olumsuz durum nedeniyle bir çok ögrenci çevre ilçelere gitmektedir.  Çözüm yetkilileri de seyretmekle mesguller.

Yetkilileri ellerini  vicdanlarina koyarak  bu durumu acilen düzeltmeye davet ediyoruz ve  okul binamizin  bir an önce yapilmasini istiyoruz” dedi.