Gökçebey’de 30 Agustos Zafer Bayrami Kutlandi

30 Agustos Zafer Bayrami'nin 97'nci yil dönümü  Gökçebey’de yapilan törenle coskuyla kutlandi.

Törene; Gökçebey Kaymakami Mehmet Ali Uzun, Belediye Baskani Vedat Öztürk, Bakacakkadi Belediye Baskani Oktay Albuz, Gökçebey Ilçe Jandarma Komutani Tegmen Emre Arslan, Ilçe Emniyet Amiri Hasan Bektas,  Gökçebey bir önceki Belediye Baskani Ismet Karci, Ak Parti Gökçebey Ilçe Baskani Hayrettin Karadag, CHP Gökçebey Ilçe Baskani Mithat Arat, CHP Belediye Meclis Üyesi Nermin Bozakli, CHP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uyan, CHP Il Genel Meclis Üyesi Hasan Tülübas, Ak Parti Il Genel Meclis Üyesi Vedat Tuzcuoglu,  Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Sükrü Akkaya, Ak Parti Belediye Meclis Üyesi  Nursen Yilmaz,  CHP Belediye Meclis Üyesi Aysel  Tavukçu,  Turan –Fatma Demir’in yani sira Daire amirleri, Siyasi Partilerin temsilcileri, Oda ve Dernek Baskanlarinin yani sira ilçe halki katildi.

Gökçebey Kaymakami Mehmet Ali  Uzun, Belediye Baskani Vedat Öztürk  Cumhuriyet  Meydanindaki ATATÜRK Aniti'na çelenk koydu.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin okundu.

Günün anlamini içeren konusmayi Jandarma Ikmal Astsubay Üstçavus Tahsin Simsek yapti.

Simsek konusmasinda;"Bugün Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasina temel teskil eden 30 Agustos  1922’de kazandigimiz  büyük zaferin 97’inci  Ulusça kutlamanin hakli gurur  ve heyecanini yasiyoruz.

Isgal güçleri girdikleri her yerde  adeta tarihi kinlerini  kusarcasina, kadinimiza, yaslimiza, çocuklarimiza  dünyada esine a< rastlanir iskence , zulüm, ve hakaretlerde  bulunmuslardir.  Iste böylesine Umutsuz görünen, üzerimizde karabulutlarin dolastigi bir ortamda Mustafa Kemal ATATÜRK ve  dava arkadaslari  bagimsizlik mesalesini  yakarak YA ISTIKLAL, YA ÖLÜM parolasiyla  aydinliga giden yolu aralamislardir.

Bu bagimsizlik ve  aydinlik mücadelesinin  ilk hedefi  son neferine kadar  düsmani güzel ve kutsal  vatanimizdan atmak seklinde belirlenmistir. Süregelen  savaslarin sonucu olan  Sakarya Meydan Muhaberesi de hedefimize  ulasmaya  muktedir oldugumuzu  milletimizin Istiklali  ugruna kaninin  son damlasina kadar  mücadeleye devam edecegini  ispatlamislardir.

Artik dünyanin en kahraman , en savasçi,  milletine düsen görev  düsmana son darbeyi  vurmak olmustur.  Mustafa  Kemal’in  bas komutanliginda  Türk kuvvetleri  düsmana beklemedigi bir yerden taauruza  geçerek stratejik  sahada düsmana aldatmayi basardi. Avrupalilarin  5-6 ayda geçilmez dedigi  Afyon mevzilerini 3 günde geçerek 30 Agustosa  gelindiginde düsman kuvvetlerinin önemli bir bölümü imha etti. Bu büyük zafer ile düsmana son darbede vuruldu. Ardindan  icra edilen  takip harekatiyla da  9 Eylül ‘de düsman Izmir’de denize döküldü. Dünya Tarihçeleri büyük taarruz için su ifadeyi  kullanmislardir. Türk ordusu çok  kisa bir sürede  kendisinden üstün düsman kuvvetlerini  büyük bölümünü imha  ve esir etmistir.  Askeri acisindan diger önemli bir husus  da günün  sartlarinda  bir ordunun on günde  500 km’lik  mesafeyi yaya olarak ve savasarak  kat etmesidir.

30 Agustos Zaferini  bize armagan eden kahramanliklarla dolu  tarihimizin  yeni bir çig açan  Bayragimiz , korkusuzlugun  yurtseverligin,  bir efsanesi bir destani olmustur. Sonsuza dek minnet ve sükranla   anilacaklardir.  Bu kutsal ve tarihi  gün vesilesiyle  ulusça Ulu Önder  ATATÜRK basta olmak üzere  dava arkadaslarina ve Aziz Sehitlerimizi rahmetle aniyor, hatiralari  önünde  bir kez daha saygiyla  egiliyor, sükranlarimizi sunuyoruz. Ruhlar sad Olsun “

Büyük Zaferin önemini anlatan siiri Gökçebey Ortaokul 6. sinif ögrencisi Ecrin Kazli okunmasiyla 30 Agustos Zafer Bayramin 97. yildönümü kutlama etkinligi sona erdi.