Gökçebey Halk Egitim Merkezi Müdürlügü'nün Yil Sonu Sergisi Açildi.

Gökçebey ilçe Halk Egitim Merkezi Müdürlügü’nce 2018– 2019 Egitim-Ögretim Yili Ögrenme Senligi, Coskuyla; Gökçebey Halki ve Davetlilerle paylasildi.

Hayat Boyu Ögrenme Senligine Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü tarafindan açilan kurslarin el emegi,  göz nuru ürünlerin yaninda, Isbirligi ile yapilan Uygulamali Egitim sonucunda yapilan faaliyetler de halkin begenisine sunuldu.

Düzenlenen açilisa; Ilçe Kaymakami Mehmet Ali UZUN, Gökçebey Belediye Belediye Baskani Vedat ÖZTÜRK, Ilçe Emniyet Amiri Hasan BEKTAS, Ilçe Jandarma Komutani Emre ARSLAN, Bakacakkadi Belediye Baskani Oktay ALBUZ,  Ilçe Milli Egitim Müdürü Fazil AYTAS, Halk Egitimi Merkezi Müdürü Vekili Hakan ILETIR, daire müdürleri, usta ögreticiler, kursiyerler ve vatandaslar katildi.

Hayat Boyu Ögrenme Senligi 1 dakikalik saygi durusu ve ardindan ise Istiklal Marsimizin okunmasiyla basladi.

Hayat Boyu Ögrenme Senligi, Gökçebey Ilçe Halk Egitimi Merkezi Müdürü Hakan ILETIR’in günün anlam ve önemini belirten konusmasiyla basladi. ILETIR; “Bu gün burada Ögrenme Senligi adi altinda, bir yil boyunca yeni bilgi, beceri kazanmak için harcadigimiz emeklerin sonucunda elde edilen ürünleri sergilemek için bulunmaktayiz. Teknolojik gelismeler, degisen ve yenilenen dünya hayat boyu ögrenmeyi zorunlu kilmaktadir.

Ögrenme Senlikleri, Hayat Boyu Ögrenme Bilincinin olusmasi açisindan önemlidir. Günümüzde bireylerimiz farkli kurslara katilarak bilgi ve yeteneklerini artirma ve gelistirme çabasi içindeler. Buradaki amaç sadece ögrenmek ve ögretmek degildir.  Bu tür senliklerin asil faydalarindan biri de, farkli toplumsal kesimlerin kaynasmalarini saglamasidir. Yaygin Egitim; ülkemizdeki her bir ferdi daha üretken, daha donanimli hale getirmek için yapilan bir istir. Bu gün burada senlikli bir ortama taniklik etmekteyiz. Dolayisiyla bu senliklerde emegi geçen herkese, gayret sarf eden bütün kurumlara ve arkadaslarimiza tesekkür ediyorum.

Bu yilki Ögrenme Senliklerinde Isbirligi içinde faaliyetlerde bulundugumuz; Gökçebey Kaymakamligi, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Ilçe Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü, Gökçebey Fidanligi ve Ismini saymadigim kamu kurum ve kuruluslara tesekkür ederim.  Yil boyunca yaptigimiz çalismalarin ürünlerini, böyle bir günde stantlarda sizlerle paylasmanin onurunu yasamaktayiz. Bu onuru yasatan Kurumlara, Sizlere, Ögretmenlerimize Mühendislerimize, Veterinerlerimize, Ögreticilerimize, Kursiyerlerimize, kursiyerlerimizin ailelerine, Gökçebey Halkina çok tesekkür ederim. Ögrenme senliklerinin, basta Bölge insanimiza, Gökçebey Ilçemize olmak üzere, ve tüm ülkemize faydali olmasini dilerim. Bu duygu ve düsüncelerle heyecanimiza heyecan katan herkese tesekkür ederim. 3 gün sürecek olan bu etkinligin herkese hayirli, ugurlu olmasini dilerim.”

Yapilan konusmalarin ardindan, açilis kurdelesi Ilçe Kaymakami Mehmet Ali UZUN, Belediye Baskani Vedat ÖZTÜRK, Ilçe Milli Egitim Müdürü Fazil AYTAS ve daire müdürleri tarafindan kesilerek Hayat Boyu Ögrenme Senligi Standlari gezildi. Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü El Sanatlari, Giyim ürünleri, Ahsap yakma çalismalari halkin begenisini kazandi