Kaymakam Karakurt Süzek Kanyonu Macera Parkurunda

Gökçebey Kaymakami  Ökkes Furkan Karakurt, 2018 Yili Küçük Ölçekli Altyapi Mali Destek Programi kapsaminda Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi’ nin desteklemis oldugu ve çalismalarina baslanan “Süzek Kanyonu Macera Parkuru” ile ilgili çalismalari yerinde incelemek için, Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi Uzmanlari ile birlikte proje uygulanan bölgeyi gezdiler.

Kaymakam Karakurt’un Süzek Kanyonu Macera Parkuru yerinde incelemesine, Ilçe Özel Idare Müdürü Izzet Turpcu, Ak Parti Gökçebey Ilçe Baskani Hayrettin Karadag eslik etti.

Kaymakam Karakurt,” Gökçebey Köylere Hizmet Götürme Birligi Baskanligi ve Kaymakamlik olarak, Süzek Kanyonu Macera Parkuru ile, dogal ve kültürel açidan potansiyeli olan bölgemizin turizm altyapisinin ve sosyo-kültürel altyapinin iyilestirilmesine ve turizm gelirlerinin artirilmasina katki saglamak suretiyle bölgenin kalkinma potansiyelini harekete geçirmek istemekteyiz.

 Amacimiz, Ilçemiz turizminde önem tasiyan dogasinin erisilebilirligini artirarak, ilçe turizm gelirlerini artirmak, yapimina basladigimiz Bodac, Gaziler ve Namazgah köyleri arasinda bulunan süzek deresinin islah çalismalarinin bitirilerek turizme kazandirilmasi. Süzek deresi içerisinde bulunan ve kendine özgü güzellikleriyle doga harikasi olan selalelerin turizme kazandirilmasi, Yöreye gelen yerli ve yabanci turistlerin rekreasyon ve dinlenme, yeme- içme gibi ihtiyaçlarini giderebilecekleri mekan olusturmak, Karadeniz in essiz dogal güzelliklerini tanitimlarini yaparak turizme açmak ve bu sayede Gökçebey ilçesinin turizm potansiyelini harekete geçirmek. Bölgenin turizm açisindan degerlerini ortaya çikararak farkindalik olusturmaktir.