Öztürk’ün 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami Kutlama Mesaji

Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Baskan Öztürk mesajinda; “19 Mayis 1919 günü, Türk milletinin büyük uyanisinin gerçeklestigi, isgalci güçlere karsi baskaldiranin basladigi, "Ya Istiklâl, Ya Ölüm!" sloganiyla millet egemenligine dayanan, tam bagimsiz bir devlet kurma kararinin yasama geçirildigi büyük gündür.

Iste bu degerli emaneti yasatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kusaklara en iyi sekilde aktarmak, en basta gelen görev ve sorumlulugumuzdur.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bu anlamli günü gençlere armagan ederek Türkiye Cumhuriyetini Türk gençligine emanet etmistir.

Istiklal mücadelesinin baslangicini simgeleyen 19 Mayis’in ayni zamanda Gençlik ve Spor Bayrami olarak ilan edilmesi, gençlere duyulan güvenin ve yine gençlere düsen büyük sorumlulugun göstergesidir.

Bagimsiz Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbali, istiklal suuruyla yetisen gençlerimize emanettir. Bu nedenledir ki, bizler, gençlerimizi el üstünde tutuyor, gençlerimizin gelecegine yatirim yapmayi, bu ülkenin gelecegine yatirim yapmak olarak telakki ediyoruz.

Bizim en temel görevimiz, gençlerimize çok daha kalkinmis, gelismis ve müreffeh bir ülke birakmaktir. Inaniyorum ki, gençlerimiz, ülkemizi bugünkü seviyesinden çok daha ileriye götüreceklerdir. Bu duygu ve düsüncelerle cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere milli mücadele kahramanlarimizi rahmet ve sükranla aniyor, istiklal mücadelesinin basladigi bu anlamli günde genç kardeslerimin, ‘Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutlar, sevgi ve saygilarimi sunarim. “