Baskan Saraç’in 19 Mayis Kutlama Mesaji

Devrek Engelli Vatandaslara Yardim ve Dayanisma Dernegi Baskani Songül Saraç, 19 Mayis Atatürk´ü anma Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla bir kutlama mesaji yayimladi.

Baskan Saraç mesajinda; “Ulusal Kurtulus Savasimiza,Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin olusumuna, Türkiye Cumhuriyeti`nin kurulusuna giden yolda 19 Mayis 1919 tarihinin çok önemli bir yeri vardir.Türk Milletinin yeniden sahlanisinin timsali olan 19 Mayislar,Türk Milleti var oldugu sürece büyük bir cosku ile kutlanacaktir.Ülkemizin onur ve gurur kaynagi olan gençlerimiz ise her zaman ulusumuzun güvencesi olacaktir.

Binlerce sehit vererek, sikinti ve yokluklar içinde,büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti bizlere ve gençlere emanettir.Bu degerli emaneti yasatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kusaklara en iyi sekilde aktarmak,en basta gelen görev ve sorumlulugumuzdur.

Bir millet,gençlerini iyi yetistirebildigi ve onlara, kendilerini ispat edecek imkânlar sunabildigi sürece ilerleyebilir. Çünkü bugün bizlerin bulundugu konumlara yarin gençlerimiz geleceklerdir.Iste bu nedenle gençlerimize yaptigimiz her hizmet, aslinda ülkemiz gelecegine yapilmis birer yatirim olarak degerlendirilmelidir.

Bu duygu ve düsüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`ü,silah arkadaslarini ve bu vatan için canlarini feda eden aziz sehitlerimizi rahmet, minnet ve saygiyla aniyorum ve tüm Türkiye`nin ve Devrek  halkimizin Atatürk`ün bize ve gençlerimize armagan ettigi Atatürk`ü Anma ve Ulusal Gençlik ve Spor Bayramini kutluyor, sevgi ve saygilarimi sunuyorum.”