BASKAN IMAMOGLU,ÇALISANLARA MEKTUP YAZDI

Baskan Ekrem Imamoglu, mazbatasini almasinin ardindan IBB çalisanlarina da mektup yazdi.

“Degerli çalisma arkadaslarim” ifadeleriyle baslayan mektupta, Imamoglu, “Hepinizi sevgi, baris ve kardeslik duygulari ile selamliyorum. Bilmenizi isterim ki, ben bu göreve kalpleri kirmaya degil, bilakis onarmaya geldim” diye yazdi.

Iste o mektup;

“Ben bu göreve, kimseyi ayirmadan, ötekilestirmeden, kimseyi kimseden daha degerli görmeden, 16 milyon Istanbullunun her birine esit hizmet götürmek için geldim. Ben bu göreve, Istanbul'un sorunlarini sebatla çözüp kentimizi kalkindirmak için geldim. Ama tüm bunlari tek basima yapmam mümkün degildir. Bunu sizlerle beraber basarabiliriz.  Istanbul'u ancak ortak emek ve ortak çabayla hak ettigi yere tasiyabiliriz. Istanbul Büyüksehir Belediyesi, kentimizin istisnasiz tüm belediyelerine sahip çikacak. 39 ilçe belediyemizin her biri ile yakin temas halinde çalisip sorunlara hep birlikte çözümler üretecegiz. Vatandaslarimiz bana oy vermis ya da vermemis, hiç önemli degil. Biz Istanbul'da kimsenin dinine, diline, kimligine, siyasi görüsüne, kilik kiyafetine, yasam tarzina bakmadan, herkes için emek verecegiz. Hizmetkâr olarak geldik ve hep öyle kalacagiz.

Istanbul halkina sevgi, huzur ve refahin hakim oldugu, egitim ve istihdam olanaklarinin artip issizligin ve yoksullugun azaldigi, erisilebilir, tabiati kucaklayan, havasi temiz, suyu berrak bir kent borçluyuz.  Borcumuzu ödemek için var gücümüzle çalisacagiz. Istanbul'un kadinlari, gençleri, yaslilari, engellileri için birlikte çalisacagiz! Sadece bugünümüz için degil, yarinlarimiz için de çalisacagiz. Herkese esit hizmet götürecegiz ama çocuklarimiza iltimas geçecegiz. Enerjimizin, birikimimizin, kaynaklarimizin büyük kismini çocuklarimiz için kullanacagiz. Bu kentte aç uyuyan tek bir çocuk kalmayana dek, hem size hem de bana uyku haramdir.

Istanbul'un çocuklari için de birlikte çalisma vakti! Degerli emektaslarim, belediyemizi yönetirken emegi ve emekçiyi her daim bas taci edecegimden hiç kuskunuz olmasin. Unutmayin ki bana degil, daima Istanbul'a hizmet edeceksiniz. Siyasi görüsünüz veya yasam tarziniz beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren tek sey,emeginiz ve çalisma azminizdir.  Bu yolda alin teri döken herkes benim yol arkadasimdir! Ahmet Hamdi Tanpinar'in dedigi gibi, “Hiçbir sey kendi alin teri kadar bir insani tatmin edemez. Çalisan insan, kendi varliginda hüküm süren ahengi bütün kainata nakleder.” Biz belediyemizde alin teri dökerek yakaladigimiz ahengi bütün Istanbul'a nakledecegiz. Bu güzel kentin gelirini tüm Istanbul'a hizmet olarak döndürmek için, gecemizi gündüzümüze katarak çalisacagiz. Istanbul'un ve Istanbullunun hakkini kimseye yedirmeyecegiz.
Yilmayacagiz, yorulmayacagiz! Daha iyi, daha esit, daha özgür, daha saglikli, daha üretken bir Istanbul için hizmet etmenin önündeki engelleri birer birer asip bu uzun ince yolda birlikte yürüyecegiz.

Kiymetli emektaslarim; vakit, Istanbul için çok çalisma vaktidir! Bugüne kadar verdiginiz emekler için tesekkür ediyor bundan sonrasi için de içtenyol arkadasliginizi bekliyorum.
Sevgi ve saygilarimla,
Ekrem Imamoglu

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani”