BASKAN ÖZTÜRK’ÜN, BERAT KANDILI MESAJI

Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk, Ramazan ayinin müjdeleyicisi Berat Kandili'nin tüm insanliga hayirlar getirmesini diledi.

Berat Kandili'nin Müslümanlarin, sinirsiz af ve merhamet sahibi olan Yüce Allah'a siginarak günahlardan arindiklari, ilahi lütuf ve bereketlere eristikleri müstesna zaman dilimlerinden birisi oldugunu ifade eden Baskan Vedat Öztürk mesajinda su ifadelere yer verdi; “Tefekkür ve sükür vesilesi olan kandiller, hepimiz için ruhani bir arinma, aydinlanma ve hayat muhasebesi imkani saglayan gecelerdir. Allah'in affina siginmak, bagislanmak için firsat sunan Berat Kandili, ayni zamanda, insanlar arasindaki darginliklari, küskünlükleri gidermek, yiktigimiz gönülleri, kirdigimiz kalpleri onarmak için de bir firsattir.

Inaniyorum ki, bu özel gece dolayisiyla, tüm vatandaslarimiz vicdani bir muhasebe yapacak, darginliklari ve küskünlükleri unutacak, barisin, dostlugun ve kardesligimizin pekistirilmesi için çaba harcayacaktir.

Bu firsat kapisinin açildigi manevi iklimin hem ülkemizde ve bölgemizde yasanan acilara çare olmasi, çagin getirdigi sikintilarla bunalan ruhlara, manevi hayatin ihmaliyle daralan kalplere sifa olmasi dileklerimle Gökçebeyli hemsehrilerimin ve tüm Islâm Âleminin Berat Kandilini kutluyor, insanligin baris, huzur ve saadetine, bütün müminlerin affina vesile olmasini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.