Gökçebey’de Polis Haftasi Kutlandi.

Türk Polis Teskilatinin Kurulusunun 174. Yili Polis Haftasi Gökçebey’de kutlandi.

Kutlamalar kapsaminda Cumhuriyet meydaninda Atatürk Anitinda düzenlenen törene; Gökçebey Kaymakami Ökkes Furkan Karakurt, Gökçebey Belediye Baskani Vedat Öztürk, , Ilçe Emniyet Amiri Hasan Bektas, Daire Amirleri, Siyasi Partilerin Ilçe Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütlerin temsilcileri katildi.

Kutlama etkinlikleri kapsaminda Ilçe Emniyet Amiri Hasan Bektas çelenk’ini Atatürk Anitina sunulmasi ile baslayan tören saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasi ile devam etti.

Günün anlamini içeren konusmayi Ilçe Emniyet Amiri Hasan Bektas yapti.

Bektas konusmasinda; “ Polis teskilatimizin 174. kurulus yil dönümü nedeniyle toplanmis bulunuyoruz.

Türk polisi Devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlügünü korumayi kendisine daima siar edinmis, vatandasin can mal ve namusunu korumus, Anayasa ve yasalardan aldigi yetkilerini, halkin sevgisini de arkasina alarak bu güne kadar en dogru ve en etkili sekilde kullanmis ve görevini basariyla yerine getirmistir. Milletimizin huzur ve güvenligi için bundan sonra da bu üstün görev sorumluluk anlayisini sergilemeye devam edecektir.

Vatan, Millet ve Cumhuriyet düsmanlarina karsi gögsünü siper yapan bu görevi yaparken Atatürk ilke ve Inkilaplarina bagli kalan polisimiz bundan sonrada Atasina ve Milletine layik olarak vazifesini sürdürecektir.

Bir ülkede her sey, asayisin saglanmasi ile ilgilidir.

O ülkede halkin huzur ve güveni saglanmazsa ekonomideki istikrari da saglanamaz. Bunu da saglayacak olan Polis teskilatidir.

Iyi yetismis, kararli, aktif, süratli, nitelikli, gücünü yasalar ve halktan alan Türk Polisi bu hasletleri ile geçmisten bu yana ülkemiz için kötü emeller besleyen dis mihraklar ile onlarin yerli isbirlikçilerine karsi daima büyük bir caydirici güç olmaya ve Cumhuriyetimizin ve Demokrasinin güvencesi olmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düsüncelerle Emniyet Teskilatimizin bu anlamli gününde vatanimizin ve milletimizin birligi ve kutsal görevi ugruna sehit düsmüs aziz sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyor, gazilerimize sükranlarimizi sunuyor, teskilatin güzide mensuplarina mesleki ve özel yasamlarinda saglik, mutluluk ve basarilar diliyorum. Arz ederim.”

Daha sonra kutlamalar Ilçe Emniyet Amirligi binasinda devam etti.